Początki madziarynki - czyli jak z chaszczy zrobić ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Hehe! zdjęcia się pojawią cierpliwości poproszę odrobinkę, bo coś ostatnio w rozbiegach jestem i zamiast na działce siedzieć to włóczę się tu i tam. Wczoraj byłam na działce, ale nie zabrałam z sobą aparatu. Zrobiło się trochę jesiennie i trzeba było grabić liście. Sąsiadka zaoferowała mi owoce derenia na przetwory. Może ktoś wie co z nich można ciekawego zrobić. Gosiu specjalnie dla Ciebie parę widoczków z Roztocza i Lubelszczyzny. Może jak zatęsknisz to odwiedzisz moje strony ;)

tytoń w kolorach różu

Obrazek

Roztoczański park Narodowy

Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Piękne to nasze Roztocze, aż wstyd, że nigdy nie byłam tam na dłużej :oops:
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Widzę, że dużo podróżujesz i zdjęcia piękne.
Z ogrodem jesteś mniej więcej na tym samym etapie, jak też zaczynałam od działki pełnej rdestu (paskudztwo) i innych łąkowych atrakcji - ale udało się tego w większości pozbyć choć z rdestem nadal walczę ! Z tą jednak różnicą, że u Ciebie jest już ładnie a u mnie to głównie trawa, ale nie poddaję się.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Magduś dzięki za zdjęcia ;:196 nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo chce mi się połazić po lesie, zważywszy, że w tym roku nie byłam na urlopie, to chce mi się jeszcze bardziej :lol:
Widoki roztoczańskie zapierają dech w piersiach a drzewo porośnięte mchem kojarzy mi się z bajkami z dzieciństwa... bo w nich albo: ktoś wędrował przez las w poszukiwaniu kwiatu paproci :wink: , albo kruszył okruszki, żeby trafić z powrotem do domu albo potykał się o wystające korzenie drzew i je budził ze snu... :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, Magdo,że odwaliłaś kawał dobrej roboty. zamieniłaś ugór w piękną przestrzeń, którą możesz dalej zmieniac. może i mi się uda...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Magduś, włóczęgo! :lol:
Piękne obrazki nam tu serwujesz... leśne ostępy, rozległe krajobrazy... Ech, już po wakacjach :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Witam Wszystkich! Trochę czasu opłynęło od czasu jak tu ostatnio zaglądałam, a to troszkę dlatego, że moje życie nabrało nowych barw... Dziwne to troszkę, ale tak się właśnie dzieje. Jednym słowem dzieje się dobrze. Praca w ogródku się posuwa tylko wieczory jakieś zajęte. Aronia dojrzewa, ubrała się w jesienne liście i korale. Sami zobaczcie

Obrazek Obrazek

Przy południowej ścianie altany rozgościły się powojniki 'Proteus' i 'Comtesse de Bouchaud' oraz liliowce.

Obrazek

W szeregu stanęły też dumnie Cyprysiki Lawsona Columnaris i Thuje Brabant srebrzą się przy tym i zielenią na przemian.
Obrazek

Ogólnie to trawa rośnie jak szalona i szybko robi się ciemno. Takie widoki mam w drodze powrotnej do domu.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Hmmm... nowych barw, powiadasz? 8) I świat pewnie na różowo widzisz... :wink:
Pięknie, pięknie... i w ogródku też pięknie :D
Tak to jest, że natura daje nam coraz mniej czasu na siedzenie w ogródku... a i wieczorne temperatury zachęcają do powrotu... w cieplejsze miejsca :wink:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy to chłopaki z Dęblina czy rejsowy do Odessy i dalej? Co takiego? Nowych kolorów nabiera życie?
Dobrze słyszeć :lol: :lol: :lol: Iglaki targane ostatkiem sił wyglądają w rzędzie wprost...zabójczo! Niezły z tego będzie
żywopłot! O aronii nie wspomnę... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Faktycznie świat zaróżowiał jak kwiaty tytoniu. Wieczorne godziny powiadasz zachęcają to powrotu w cieplejsze miejsca? Ale zawsze można się pogrzać przy płomieniu ogniska co też mam dziś zamiar uczynić.

Iglaki targane ostatkiem sił i przy pomocy różnych sposobów. Ot chociażby takich...

Obrazek
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Ładny ogródeczek a z tymi cyprysami na przemian - pomysłowo:)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wyrazy uznania dla wszystkich targających! Jeszcze trochę i zaczniesz się w pełni cieszyć efektami, o ile nowe kolory
życia nie skierują Cię...gdzieś dalej od działki. :lol: :lol: :lol: Jak udało się ognisko?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Magduś, to masz kolorowo :lol: zarówno w ogrodzie jak i po za nim 8) i tak trzymać a, że aura bardziej domowa się robi niz ogródkowa 8) szpaler tuj wygląda pięknie, efekt powojników zobaczymy w przyszłym roku, jak będą wspinały się po kratce altanki :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Madziu fajnie wygląda taki iglasty żywopłot, co zamierzasz posadzić koło żywopłotu na pewno masz jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Vito! Ognisko było bardzo kameralne i radosne była gitarka i wino aroniowe, a z rana odwiedziła nas mysz, która chciała dostać się do altanki, pewnie z nadzieją znalezienia ciepłego lokum na zimowe wieczory. Następnego dnia wędrówka po okolicach Bochotnicy, tamtejszych wąwozach i błotach wprost do Puław. Po drodze mijaliśmy różano- kapuściane pola. Spotkałam też błękitnego motyla i ważkę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nowe kolory życia niekoniecznie skierują mnie z dala od ogrodu, ale może pomogą mi w końcu zapuścić korzonki, będę walczyć o to żeby w końcu znaleźć sobie zajęcie i miejsce do życia, a zmiany, które zaszły na pewno mi w tym pomogą.

Gosiu! Powiadasz, że kolorowo w żywopłocie i w życiu?? Hm... zgodzę się z Tobą i chciałabym żeby to trwało i trwało.
Na kratkę altanki planuję puścić jeszcze wiciokrzew. Czaka już na to cierpliwie w pudełeczku.

Aniu! Jeszcze nie mam pomysłu co posadzić obok żywopłotu, ale pewnie będą to jakieś inne niższe kolorowe krzewy i plamy kwiatowe.
Dziękuję Ci za wizytę Izabello. pomysł pomieszanie cyprysików i tujek nie wyszedł co prawda ode mnie, ale wprowadził w ten zakątek ogrodu dużo kolorów i radości. Teraz się tylko modlę, żeby w nocy nie przyszli na dzialkę Meksykanie i nie powiedzieli: "- Konczyta? Jeszcze te kilka..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”