Witam Wszystkich Kochanych Odzwiedzających Ogrodników i nie tylko!!! ;:54
Faktycznie, moja wina, że zapomniałam zameldować, że jadę troszkę odpocząć do córci i zięcia. Najpierw niezbyt się chciało ruszać z domu, a potem nie chciało się wracać do ....domu. Byłam na tzw. Dniu Energetyka. Zięć pracuje w Elektrowni Opole. Pogoda niezbyt nam dopisała ale i tak było fajnie. Śpiewali Golce, był kabarat "Młodych Kawalerów z ....." niepamietam. Był podłoże, kiełbaski i karczek. Do tego każdy dostał po 2 piwa. Niestety, ja nie mogłam popiwować, bo ktoś musiał prowadzić. Tylko nie wiem, dlaczego zawsze pada na mnie. Było miło, spokojnie, przyjemnie. Czyste toj-toje, woda do mycia rąk, mydło, ręczniczki.... Ochrona... ale przystojne chłopaki..... ach, tylko można powzdychać, jak moja ślubna połowa stoi obok, to nawet oczka nie mogłam puścić. Czas szybko minął i ...czas wracać do domku.
I tak życie toczy się dalej.
Maniusika, gorzata76, JolantaGraj dziękuję za odwiedziny i podziwianie moich żabek. Jolciu, jakby to coś żółtego bylo dekoracją to dziękuję bardzo, bo to coś ma z 30-35 cm. I co tu tym dekorować?
Grażynko Widera, żabusie kupuję gdzie się da... w sklepach ogrodniczych, na wyprzedażach, w allegro, w świstaku, czasami nawet w sklepikach po 4 lub 5 zł/ szt. A nawet trafiła mi się ładna żabka w sklepie ogolnym w Szczedrzyku.
iwa27 , zdrowy styl życia jest super, wysłałam go kilku osobom z n-k. Czekam na jeszcze.
Jadzia123, Dzięki za kawał, proszę jeszcze, ten poszedł dalej.
onka37, wielkie dzięki. Żabki satakie jak ja: słodkie i piękne , tylko troszkę miejsze. Ale nie "boj się", ja już też zmalałam o jakie 2,5 cm. M się śmieje, że ziemia matka mnie przyciąga.
Dawidku, cieszę się, że nasionka doszły. w tym roku już chyba z nich nic nie będzie, ale na wiosnę na pewno nie jedne zakwitną i rozweselą Twój ogród.
Iwuś, już jestem. Miło, że ktoś się martwi czasami i o mnie, pa.
Foggia, po co pojechałaś tak daleko. Nie lepiej było do np. Egiptu, Grecji.... Tam chociaż ciepło. I pomidorki na pewno by rosły. A tak, "cierp ciało, kiedyś chciało"
Gohna, dzięki za kawał i proszę jeszcze.
Maniusiki, ja jeszcze na żywo pomidorków u kogoś nie widziałam, ale się cieszę, że mam je u siebie.A mówisz, że są smaczne, to dobrze, bardzo się z tego cieszę.
Agapuś Dzięki.
Asiorku, dziękuję, że obejrzałaś mój ogrodek. Dużo pracy w niego włożylam a on jeszcze wiecej potrzebuje.
Ale każda kropla potu była tego warta. Teraz zrobiło się chłodno i choć komary nie żrą, to ciężko się robi w zimnocie, Ale od jutra idzie ciepełko, i znowu spotkam się z moimi kwiatkami i nie tylko...
Teraz chciałabym Wam pokazać, jak samosiewkami brzóz odgrodziłam się od ciekawskich...
Na dobranoc:
- Jasiu, a gdzie twoj tatuś?
- Wyjechał w ważnej sprawie służbowej na półtora roku,
ale może wróci wcześniej za dobre sprawowanie...
Do ciężko rannego w wypadku podchodzi ksiądź:
- Synu, wierzysz w Boga?
- Człowieku, ja tu umieram a tobie się na zagadki zbiera.
Milych snów i dobrego, nadchodzącego tygodnia, życzy stasia109, pa, pa