Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

iwa27 pisze:Ratunku :!: :!: :!: Stasia nam zagineła :lol: :lol: :lol:
pewnie znów gdzieś pojechała i nam nie powiedziała :lol:

Z pamiętnika studenta:
Poniedziałek - zostało mi 2 zł jestem głodny
Wtorek - zostało mi 1,5zł jestem głodny
Środa - została mi 1 jestem bardzo głodny
Czwartek - nie mam pieniędzy jestem bardzo głodny
Piątek - dostałem stypendium
Sobota - Nic nie pamiętam
Niedziela - Nic nie pamiętam
Poniedziałek - zostało mi 2 zł jestem bardzo głodny!
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam w zimną i deszczową sobotę , byłam na bazarze , kupiłam sobie doniczkę winogronu białego , oraz dokupiłam dwa wrzosy biało kwitnące , brakowało mi do kolekcji ,.... Spodkałam pomidorki fiuki ,tak je chwaliliście że postanowiłam spróbować ,są słodkawe i mają mniej pestek a najważniejsze że mają smak pomidorów ponieważ rosną na polu , czuć je słońcem i polem .. Zaraz jednego zjadłam razem z wnuczkiem ,jemu też smakowały bo zjadł drugiego .. .. życzę miłej soboty chociaż zaczyna padać coraz mocniej ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Konferencja, temat: "Kariera zawodowa, a wierność małżeńska",
Referent wygłasza:
- Pierwsze miejsce jeśli chodzi o zdrady małżeńskie zajmują lekarze... te nocne dyżury sprzyjają, kilka etatów naraz itd...
- Drugie miejsce.. to oczywiście artyści... ciągle nowe role, plany, otoczenie...
...no a trzecie miejsce... to właśnie ludzie tacy jak Państwo - uczestnicy konferencji, szkoleń, jeżdżący w delegację no i ...
Na to facet z pierwszego rzędu:
- Protestuję! już od 20 lat wyjeżdżam i nigdy mi się to nie zdarzyło!
Na to głos z końca sali, wstaje facet i krzyczy:
- I właśnie przez takich ch... jak ty mamy trzecie miejsce

;:112

Pozdrawiam serdecznie, a pomidorki "zarąbiste"
Aga
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Stasiu,
Przepiekne miejsce na życie i spędzanie czasu, wcale się nie dziwie że możesz siedzieć tam od rana do wieczora, inni mogą tylko marzyc o takim "azylu"
Ogródek super wiele pięknych i kolorowych kwiatów i rabatek, przepiękna szczególnie jedna różą o jasnołosośiowej barwie(27 lipca), wszystkie żaby to rewelka ja tez je bardzo lubię i posiadam na ogródku całe trzy szt.
lubie ciepłych ludzi z poczuciem humoru , super kawały
Pozdrawiam Cieplutko
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witam Wszystkich Kochanych Odzwiedzających Ogrodników i nie tylko!!! ;:54
Faktycznie, moja wina, że zapomniałam zameldować, że jadę troszkę odpocząć do córci i zięcia. Najpierw niezbyt się chciało ruszać z domu, a potem nie chciało się wracać do ....domu. Byłam na tzw. Dniu Energetyka. Zięć pracuje w Elektrowni Opole. Pogoda niezbyt nam dopisała ale i tak było fajnie. Śpiewali Golce, był kabarat "Młodych Kawalerów z ....." niepamietam. Był podłoże, kiełbaski i karczek. Do tego każdy dostał po 2 piwa. Niestety, ja nie mogłam popiwować, bo ktoś musiał prowadzić. Tylko nie wiem, dlaczego zawsze pada na mnie. Było miło, spokojnie, przyjemnie. Czyste toj-toje, woda do mycia rąk, mydło, ręczniczki.... Ochrona... ale przystojne chłopaki..... ach, tylko można powzdychać, jak moja ślubna połowa stoi obok, to nawet oczka nie mogłam puścić. Czas szybko minął i ...czas wracać do domku.
I tak życie toczy się dalej.
Maniusika, gorzata76, JolantaGraj dziękuję za odwiedziny i podziwianie moich żabek. Jolciu, jakby to coś żółtego bylo dekoracją to dziękuję bardzo, bo to coś ma z 30-35 cm. I co tu tym dekorować?
Grażynko Widera, żabusie kupuję gdzie się da... w sklepach ogrodniczych, na wyprzedażach, w allegro, w świstaku, czasami nawet w sklepikach po 4 lub 5 zł/ szt. A nawet trafiła mi się ładna żabka w sklepie ogolnym w Szczedrzyku.
iwa27 , zdrowy styl życia jest super, wysłałam go kilku osobom z n-k. Czekam na jeszcze.
Jadzia123, Dzięki za kawał, proszę jeszcze, ten poszedł dalej.
onka37, wielkie dzięki. Żabki satakie jak ja: słodkie i piękne , tylko troszkę miejsze. Ale nie "boj się", ja już też zmalałam o jakie 2,5 cm. M się śmieje, że ziemia matka mnie przyciąga.
Dawidku, cieszę się, że nasionka doszły. w tym roku już chyba z nich nic nie będzie, ale na wiosnę na pewno nie jedne zakwitną i rozweselą Twój ogród.
Iwuś, już jestem. Miło, że ktoś się martwi czasami i o mnie, pa.
Foggia, po co pojechałaś tak daleko. Nie lepiej było do np. Egiptu, Grecji.... Tam chociaż ciepło. I pomidorki na pewno by rosły. A tak, "cierp ciało, kiedyś chciało"
Gohna, dzięki za kawał i proszę jeszcze.
Maniusiki, ja jeszcze na żywo pomidorków u kogoś nie widziałam, ale się cieszę, że mam je u siebie.A mówisz, że są smaczne, to dobrze, bardzo się z tego cieszę.
Agapuś Dzięki.
Asiorku, dziękuję, że obejrzałaś mój ogrodek. Dużo pracy w niego włożylam a on jeszcze wiecej potrzebuje.
Ale każda kropla potu była tego warta. Teraz zrobiło się chłodno i choć komary nie żrą, to ciężko się robi w zimnocie, Ale od jutra idzie ciepełko, i znowu spotkam się z moimi kwiatkami i nie tylko...

Teraz chciałabym Wam pokazać, jak samosiewkami brzóz odgrodziłam się od ciekawskich...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na dobranoc:
- Jasiu, a gdzie twoj tatuś?
- Wyjechał w ważnej sprawie służbowej na półtora roku,
ale może wróci wcześniej za dobre sprawowanie...

Do ciężko rannego w wypadku podchodzi ksiądź:
- Synu, wierzysz w Boga?
- Człowieku, ja tu umieram a tobie się na zagadki zbiera.

Milych snów i dobrego, nadchodzącego tygodnia, życzy stasia109, pa, pa ;:79
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p
Od: 27 sie 2008, o 12:16

Post »

chcesz. Masz:

6:30, student odsypia ciężka imprezę. Nagle ze snu budzi go telefon.
- Klinika?
- Nie, pomyłka - odpowiada zaspany student.
Po trzech minutach znowu dzwoni telefon.
- Klinika?
- Nie, pomyłka! - odpowiada jeszcze raz.
Po następnych trzech minutach znowu telefon.
- Klinika?
- Do jasnej cholery, ile mam razy mam tłumaczyć, że nie! - krzyczy wściekły.
- Heniu, a może jednak walniemy z rana jednego klinika

przytulatusy w poniedziałkowy poranek, Jadzia.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Qj przydadzą się te przytulasy ,dzisiaj trochę zimno , mokro i mglisto ale za to pokazują się już grzybki w moim lesie , nie muszę daleko chodzić ,co dzień rano spacerkiem pozbieram grzybki i już mam zapasik na zimę 3 litry duszonych na pierogi kilka słoiczków marnowanych i około kg, świeżych mrożonych przeważnie prawdziwki i czerwoniaki , suszyć będę jak zacznie się przepalac w piecu ,wtedy schną na wszystkich kaloryferach .Pięknie rosną ci te brzuski masz zwisające u mnie rosną tylko do góry ,ładnie przycinaj i będziesz miała gęste parasole .. Ale będzieliści do grabienia jak urosną mam dwie w podwórku i 3 lipki ,co roku mam do grabienia coraz więcej liści ale przydają się na kompost ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Witaj Stasiu.Przyszłam ,zobaczyłam,popodziwiałam i lecę dalej.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Hej Stasiu!
Wróciłam ze wsi - zajrzałam do Ciebie a tu same smakowitości - te pomidorki to cudo!
No i uczone żabki piękne. Szkoda tylko, że nie mówią - pożyczyłabym je - pomogłyby mi dr napisać. A tak - sama muszę się męczyć.
Parawan z brzózek bardzo ładny - lubię te drzewa. Tylko czy one za szybko nie pójdą w górę? Potem będziesz mieć parawan na 2m wysokości a na dole śliczne białe kolumny...

Pozdrawiam gorąco!
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Witaj, Witaj, jadzia123, mamiusik, grazka2211, Solucatcher !!!

Witam Was Dziewczyny bardzo serdecznie w ten poniedziałkowy wieczór !!!

Najadłam się dzisiaj swoich brzoskwiń, nie zapięknych, ale dojrzałych, uwielbiam te owoce i chyba brzuchol mi eksploduje. Nawet się zastanawiam, czy je reinkarnować, czy liczyć na poprawę samopoczucia. Postaram się chwilowo zapomnieć i przeczekać. Spróbuję napisać kilka słów.
Brzozy posadziłam jak były bardzo małe. Szybko rosną. Odcięłam im czubki, nie wiem czy nie za szybko. Potem obciążałam gałązki kamykami zamkniętymi w woreczki nylonowe i przywiązywane troczkami z firanek. Potem zaczepiałam też spinki do bielizny, ale te stare, drewniane. Teraz trudno je kupić. Plastykowe są za lekkie i nie nadają się. Brzózki trochę za bardzo zasłaniają mi sąsiadów i moje piękne tuje ( z 11 szt. zostały 3!). Dlatego Henry zrobił niby płotek aby Czaruś swoim sikiem nie mógł dosięgnąć gałązek. Na razie jakoś zdaje to egzamin. Szkoda, że tyle musiało paść. Synek dziś kosił trawę w ogrodzie i na podwórzu, a ja wyrywalam trochę chwastów, trochę liści, i coś tam jeszcze dłubałam w ziemi. Znalazłam dwa takie wielkie kopce, że hej.... Jak dorwę tę nornicę, to......(tu nadają się tylko brzydkie słowa). Podeptałam kopce jak się dało. Nogi po tym zabiegu miałam jak świeta ziemia - czarne. Ale domyły się. Za to parzą mnie ręce po pokrzywach, które kłączami przechodzą od sasiadów z drugiej strony muru. A ja dziś wydałam im bój, tylko nie chciało mi się iść po rękawice. Chyba robię się za leniwa...
Koniec lata już blisko. Trudno coś ciekawego uchwycić. Pustoszeje ogródek.
Parę fotek z dzisiejszego dnia:
Obrazek, datura pełna kwiatów i pączków;
żabi storczyk Obrazek
Obrazek- sama nie wiem co to?
gruszki zimówki Obrazek
Obrazek- co to za kwiat zielono-biały? Może ktoś wie.
objadane przez ptaki słoneczniki ozdobne Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek-nie sadzona, a wyrosła. Jak???
Sadzone, a wyrosła tylko 1 szt. Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek, oj będzie nasionek jak dojrzeją, będzie mnóstwo-dużo!
papryczki ostre jak brzytwy Obrazek
Obrazek,budleja złoto-zółta
budleja biała Obrazek
trzmiele figlują nocą na słoneczniku:
Obrazek Obrazek
astry, które wyrosły z nasion po 1 szt.:
Obrazek Obrazek
szczepki czerwonej pysznogłówki Obrazek
Obrazek kochana żabusia,

Stasienka + Henry = WM !!! Obrazek
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Stasiu, to biało - zielone to wilczomlecz białobrzegi... przymierzam się do niego od jakiegoś czasu, bo ostatnio pstro mi się zachciewa :wink: tylko nie mogę upolować :roll:
U Ciebie nawet storczyk - żabie oczko :shock: :lol:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiaczku, to Ty chciałaś ode mnie nasiona słonecznika ozdobnego? A to pstrokate mogę podesłać trochę nasionek. Jeżeli reflektujesz to pisz. Pozdrawiam Cię Słoneczko, pa, pa ;:2

Pewna kobieta wpadła na pomysł żeby kupić mężowi na urodziny zwierzątko. Udała się w tym celu do sklepu zoologicznego. Wszystkie fajne zwierzaki były niestety dla niej za drogie. Zrezygnowana pyta się sprzedawcy:
- Macie tu jakieś tańsze zwierzaki?
- Z tańszych mamy tylko żabę po 50 zł.
- 50 zł za żabę?! Dlaczego tak drogo?
- Bo ta żaba to, proszę pani, jest całkiem wyjątkowa.. Ona potrafi świetnie robić la...!
Kobieta nie zastanawiając się długo kupiła żabę, licząc że ta ją wyręczy w tej nieprzyjemnej dla niej czynności. Gdy nadszedł dzień urodzin kobieta wręczyła żabę mężowi i opowiedziała mu o jej niesamowitych zdolnościach. Facet był nieco sceptyczny, ale postanowił swój prezent wypróbować jeszcze tego samego wieczora. Grubo po północy żonę obudziły dziwne dźwięki dochodzące z kuchni. Wstała i poszła sprawdzić co tam się dzieje. Gdy weszła do kuchni zobaczyła męża i żabę przeglądających książkę kucharską. Wokół nich porozstawiane były przeróżne garnki i patelnie. Zdumiona kobieta spytała:
- Dlaczego studiujecie książkę kucharską o tej godzinie?
- Jak tylko żaba nauczy się gotować - wypie......sz!!
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Stasiu, napisałam na pw :wink:
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

pestka pisze:Witaj Stasiu podglądam twoją działeczkę :D
jak to się mówi po cichu ale tu jest dużo kawałów i śmieję się do łez sama do siebie
bo moich domowników nie interesuje działka tak jak mnie bardzo mi przykro że sama muszę się cieszyć nowościami i wyczytałam u ciebie że masz pomidorki jakieś fiutki jeśli możesz to poproszę o zapis mnie na listę w kolejce na nasionka piszesz że będzie dużo nasionek z góry dziękuję mam roczną wnuczkę i właśnie się nią opiekuję bo córka pracuje a ona zostaje ze mną i nie mogę chodzić na działkę kiedy bym chciała
tez mam troszkę pomidorków ale koktajlowych dla niej bardzo ich lubi i już chodzi trzeba za nią biegać a ja tak jak ty też już po 50 -dziesiątce jak ty
pozdrawiam serdecznie do zobaczenia pa
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiaczku, odpowiedź już poszła. ;:54 ;:54

Pestka, nasionka pomidorów masz jak w banku. Teraz dojrzewają, bo są bardzo późne. Co widać na zdjęciach. 2 szt. mi opadły i dojrzewają na oknie, nawet szybciej niż te na dworze. Może to sa szklarniowe?
Całuski dla Ciebie i Twojej wnusi, pa, pa ;:97 ;:97
Adresy do moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”