11-14 zł...kinia22 pisze:Nela w jakiej cenie jest tam amarylis??
Tak samo we Floranie na Rejtana...
Ja kupiłam tylko ten- bo takiego nie mam. /we Floranie na Rejtana/.. A czy tak zakwitnie- to się niedługo okaże , bo są pąki...

PINK BLOSSOM

11-14 zł...kinia22 pisze:Nela w jakiej cenie jest tam amarylis??
Kiedy "wywaliłaś" z ziemi? Muszą leżakować ze 3 miesiące... To , że korzenie nie zaschły chyba nie prezeszkadza... Ja bym wsadziła - po odpoczynku w chłodzie- dopiero jak się pokaże w szyjce pąk kwiatowy...esti42 pisze:Teraz i ja zwracam się o pomoc już kiedyś pokazywałam tu swoje hibki jak kwitły kiedy przekwitły wywaliłam je z ziemi żeby je przezimować bo pewnie nigdy nie zimowały tylko to zimowanie kiepsko imidzie korzenie nie do końca zaschły teraz wyglądają tak proszę o radę czy wsadzić je już do ziemi czy jeszcze poczekać![]()
![]()
![]()
Dziękuję Ci, Nelu! Cebula już siedzi w ziemi, mam nadzieję, że rzeczywiście jej się polepszy. ;)Nela pisze:Agnieszko- ja bym wsadziła do ziemi- tak by 3/4 było nad doniczką. Postawiła bym na parapecie- ale nie w słońcu- ona szybko się zazieleni. Czy zakwitnie nie wiem- ale odżyje. Małe też posadź- możesz obok- bedziesz przynajmniej wiedziała co to za małe cebule ci rosną.