Tak są z tego sklepu, a hybrydę mam od półtorej roku i puściła u mnie 3 ogromne liście ostatnio miała dwa pędy na których były po 4 kwiatki, a teraz dwa - to się wysiliłaStorczykowa pisze:wszystkie ładne. a equestrisa i cornu-cervi zamówiłaś z orchidgarden? widzę, ze tobie też przysłali equestrisa z 2 pędami. a hybryda jest spora.
ja też mam jednego woskowego, który ma teraz 3 kwiatki i ogromne liście (szerokie na 12 cm), za które go uwielbiam, bo przypomina mi Phal. gigantea i jestem prawie pewna, że jest jakąś jego dalszą hybrydą. przy poprzednim kwitnieniu miał więcej kwiatków, ale zauważyłam, że te woskowe tak mają. ten pomarańczowy co kwitnie już 11 miesięcy u mnie, też ma nie więcej niż 5 kwiatków naraz (teraz ma 2).*Kasia pisze:Dorotko, ja też mam takiego jednego "obficie" kwitnącego. I też jest woskowy, taki żółtawy. Niestety nigdy nie produkuje więcej niż 4 kwiatków na jednym pędzie w jednym czasie. A liściory ma za to ogromne. Powiem szczerze, że go za to nie lubię. Myślałam, ze odpoczynek w chłodnym miejscu go pobudzi, ale nic z tego. Właśnie znowu wyprodukował długaśny pęd, wysmrodził 3 paczki i puszcza drugą łodygę. Jak zakwitnie to Wam pokażę tego dziabąga.