Rozczochrany ogródek Stokrotki
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sęk w tym, Haniu, że z tego, co teraz wiem (i widzę na własne oczy) ten woal za dwa lata damie odetnie tlen ;-). Chyba tam gipsówke posadzę, tylko ona wcześnie kwitnie...
Gosia, łubin ma kwiat sztuk jeden...posadziłam go wiosną, więc na razie od niego za dużo nie wymagam...
Gosia, łubin ma kwiat sztuk jeden...posadziłam go wiosną, więc na razie od niego za dużo nie wymagam...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 100krotka
Ten łubin, co pcha się w kadr, to była sadzonka, w folii. One się różnią od tych łubinów z nasion (które też mam) - mają większe kwiaty.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A co! Jak już chorować, to z hukiem!hanka55 pisze:[...]To faktycznie ewenement, żeby mężczyzna chory
nie czuł się "umierającym i głośno cierpiącym za całą ludzkość".
[...]

Inna sprawa, że mężczyźni nie chorują (lub przynajmniej są niedysponowani) tak często jak kobiety, więc i oprawa każdego przypadku jest głośniejsza

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
taaaaaaaaaaaakkkk???????bishop pisze:A co! Jak już chorować, to z hukiem!hanka55 pisze:[...]To faktycznie ewenement, żeby mężczyzna chory
nie czuł się "umierającym i głośno cierpiącym za całą ludzkość".
[...]![]()
Inna sprawa, że mężczyźni nie chorują (lub przynajmniej są niedysponowani) tak często jak kobiety, więc i oprawa każdego przypadku jest głośniejsza
a to ciekawe...
hmmm jakoś nie przypominam sobie swojego chorowania.... za to M. pamiętam chyba każde
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Izo, mówimy o STATYSTYCZNYCH przypadkach
U Ciebie Ty "nosisz kalesony"... i szpadel

U Ciebie Ty "nosisz kalesony"... i szpadel

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- 100krotka
Nie no, mój mąż generalnie nie podlega prawie żadnemu ze stereotypów dotyczących płci męskiej...(krzywdzących stereotypów, prawda, Krzysiek ;-) )
No, powiedzmy, jednemu podlega 8) ale to się daje wytrzymać ;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zachodzę w głowę, co masz na myśli...?100krotka pisze:Nie no, mój mąż generalnie nie podlega prawie żadnemu ze stereotypów dotyczących płci męskiej...(krzywdzących stereotypów, prawda, Krzysiek ;-) )
Z łopatą lata, pieniążki do domu przynosi, żonkę na narty zabiera...

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
hi, hi, hi.... dziś gdzie zajrzę, to o "poczynaniu" gadają
Dzięki 100krotko, bo właśnie się dowiedziałam, że roślinka, którą uważałam za gipsówkę, to krwawnik kichawiec - piękne tło i do tego nazwę ma śmieszną
Zdjęcia z kosodrzewiną - boskie. Tak sobie czasem myślę (bo myślenie bez przerwy bywa męczące
), ze mogłabym mieć w ogrodzie sosny i kosówki, różne odmiany i one stanowiłyby tło dla róż
i żadnych innych... ale może to byłoby nudne
jak tu żyć bez żurawek, kolorowych łubinów, maczków, chabrów i mnóstwa innych 

Dzięki 100krotko, bo właśnie się dowiedziałam, że roślinka, którą uważałam za gipsówkę, to krwawnik kichawiec - piękne tło i do tego nazwę ma śmieszną

Zdjęcia z kosodrzewiną - boskie. Tak sobie czasem myślę (bo myślenie bez przerwy bywa męczące

- 100krotka
Dziękuję, wygrała Pani czajnik bezprzewodowygorzata76 pisze:Hmmm... to ile dzieci już macie?![]()

Gohna, faktycznie, myślenie bywa męczące i koniecznie trzeba sobie zrobić przerwę

A ja byłam nad Soliną

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 100krotka
Dzięki, Oliwko, to moze pomęczę kogoś innego. Przyszło mi do głowy, że Hanka przecie ma Fairy 
Po weekendzie zmarnowanym ;-) (czytaj - poza ogródkiem) wzięłam się ostro do pracy. Już nie pamietem, co i gdzie przesadziłam w tym szale
I trochę nowości zauważyłam:
Oranżadka, czy Wy widzicie, co mi obiecuje na najbliższe tygodnie? I takich pędów jest mnóstwo, i pełno ludzi w każdym wagonie, eeee, to znaczy pączków na każdym pędzie. Będzie się działo
A ta druga to pnąca, kupiona jako po prostu Kletterrose ;-), i w trakcie sezonu, po pierwszym kwitnieniu, bezczelnie przesadzona ;-) Podejrzewałam ją o bycie Ilse Krohn Superior, ale raczej nie mam racji, bo wyczytałąm, że tamta kwitnie na dwuletnich pędach, te pędy stanowczo dwóch lat nie mają..

Po weekendzie zmarnowanym ;-) (czytaj - poza ogródkiem) wzięłam się ostro do pracy. Już nie pamietem, co i gdzie przesadziłam w tym szale

Oranżadka, czy Wy widzicie, co mi obiecuje na najbliższe tygodnie? I takich pędów jest mnóstwo, i pełno ludzi w każdym wagonie, eeee, to znaczy pączków na każdym pędzie. Będzie się działo

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 100krotka
Moja kochana kumpelka

Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka