Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joluś przepięknie kwiaty kwitną u Ciebie, dosłownie powaliły mnie hibiskusy, ja choruję na nie i taki widok to miód na moje serce 8) :lol: Masz naprawdę wspaniałe piękne odmiany, a ten z kolorowymi listkami to już całkiem cudo :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,dziękuje .
MONIKO ,moje ketmie jeszcze takie malutkie . :? Jak urosną ,to dopiero będzie efekt . :P
DALU ,jodełkę już posadziłam, między wrzosami .Na tej rabatce rośnie jeszcze świerk GLOBOSA na pniu .Muszę jeszcze dokupić inne iglaczki ,które nie rosną za wysoko . :?
OLU ,ja już tego dopilnuję .Jeśli nie ,to będzie z nią krucho . :pogon
IGUŚ ,fotki nocne rewelacyjne . :shock:
EURY ,AGNES ,hibiskusy warto mieć ,a jeszcze takie pstrokate w szczególności .Na zimę okrywam je agrowłókniną.
Kupiłam dzisiaj jeszcze małe co nie co .Byłam z M , :? więc nie wiele .Ząbki ostrzyłam jeszcze na wiele rzeczy . :wink:
Kupiłam rajską jabłonkę ,kwitnącego milina i 2 żurawki NN .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu ale u ciebie kolorowo, róże pięknie kwitną a hibiskusy cudo, jakie wspaniałe i dorodne kwiaty. Czy na ostatniej fotce to też hibiskus?
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jabłonka super ja mam ale o czerwonych liściach i ciemnych owocach,a milin jakie ma kwiaty żółte czy pomarańczowa . Jolu nie piszemy nic ja miałam dużo kłopow ale już po wszystkim a ANIA jutro wraca z wczasów. :roll:
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Milin amerykanski.....piękne pnącze.....
Zawsze mam problem jak widzę taki ładny okaz.....bo chciałbym...ale nie mam gdzie posadzić
Pózniej mi przechodzi...do czasu.....
Jolu czy Ty masz ogród z gumy?
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO ,ten o pstrych listkach ,to też hibiskus .Jest bardziej ozdobny z listków ,bo jego kwiaty chociaż pełne i bordowe to w pełni nie rozkwitają .Pozostają w pąku .
MAMO ANI ,milin ma kwiaty pomarańczowe .Śledzę twój wątek na bieżąco i wiem o twoich problemach .Szczerze współczuję .Chociaż nie zawsze się wpisuję ,to zawsze myślami i sercem jestem z wami . :wink:
GRZESIU ,mój ogród nie jest z gumy .Po prostu nie ma końca .Zagospodarowuję tyle miejsca ile chcę .Obym miała siły i pieniądze ,to miejsca do obsadzania starczy mi jeszcze na lata .Z dwóch stron mam nieużytki należące do Gminy i powolutku je zagospodarowuję .Na razie je dzierżawię ,ale mam nadzieję ,że w końcu Gmina zechce nam je sprzedać .
:?
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu piękne zakupy :D żurawki to takie wspaniałe maleństwa że zawsze mozna znaleźć im miejsce :D za to milin potrzebuje go bardzo dużo podobno bardzo szybko sie rozasta mój posadzony wiosną ma już 1,5 m ale nie kwitnie
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Jolu, zakupy jak zwykle superaśne :D :D Jak ja Ci zazdroszczę, że masz jeszcze miejsce na nowe roślinki :wink: Też bym tak chciała ... :roll:
Chcę kupić tylko dwie hortensje i miejsca szukam już od miesiąca 8) :(

Dzisiaj, tak jak zapowiedziałaś nam wcześniej, leniuchowałam i nic nie robiłam w ogrodzie :lol:
Ale widzę, że na przyszły tydzień już nie dajesz nam wolnych dni na leniuchowanie na działeczkach :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Jolu ta jasna żurawka to chyba citronelle, bo tez taka mam, zobacz sobie w necie i porównaj. Zakupy fajne, ja też kupiłam kilka żurawek o czerwonych liściach :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ISIA ,na żurawki zawsze się najdzie miejsce . :wink: Wiem ,że milin potrzebuje przede wszystkim silnych podpór .Już nawet wymyśliłam gdzie go posadzę :P Kupując go nie miałam pojęcia . :? Nie wiem,, jak na razie ,gdzie posadzić rajskie jabłuszko .
Może ktoś doradzi ,gdzie by się dobrze czuła i w jakim towarzystwie . :?:
ANULKO , ja też dzisiaj leniuchowałam ,jeśli chodzi o ogród . :wink: ,ale w przyszłym tygodniu nie będzie żadnego lenistwa ,tylko ciężka praca . :wink:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agrazka pisze:Jolu ta jasna żurawka to chyba citronelle, bo tez taka mam, zobacz sobie w necie i porównaj. Zakupy fajne, ja też kupiłam kilka żurawek o czerwonych liściach :)
Citronella jest podobna ,może to właśnie ta :? Mam jeszcze LIME RICKEY ,też podobna .Chyba nie potrafię jeszcze rozróżniać żurawek . :?
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Jolu zazdraszczam zakupów ja się wstrzymuję bo nie wiem jak pozmieniać co nieco i czego tak na prawdę bym potrzebowała
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jolu, jodła piękna jest :!: I wspaniały przegląd hibiskusów nam dałaś :shock: Masz tego trochę.
A czy nowe sadźce zakwitły u Ciebie?
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Jolu super zakupy, zwłaszcza jodła mi się podoba, choć milin też jest na mojej liście, ale musi poczekać, aż postawimy coś po czym będzie się mógł piąć :lol:

Ty też kupiłaś swego czasu jaśmin nagokwiatowy prawda :?: @monka u mnie zamieściła link do stronki z ciekawymi informacjami na jego temat. Okazuje się, że może też być prowadzony jako krzak. Ładne zdjęcia tam są
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

no ale z hortensjami idzie ci nieźle, może byś powiedziała co ja kupiłam :D