Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Aga miejmy nadzieję, że Anulkę dopadła jedno - lub trzydniówka. W sumie niegroźne. Zbijaj temperaturę, nie stresuj dziecka i dawaj FOTY! :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj 100krociu :D ...smoki maja długą pamiec długotrwałą :lol: :lol: i dlatego przypomniałam sobie ze znakomite sa wiosenne sadzonki z jesiennych zdrewniałych i półzdrewniałych pedów :roll: ........przynajmniej krzaki lubia takie przechowanie w ciemnicy i wilgoci patyków[ np berberys, liguster

tawuła najlepiej ukorzenia sie z przygietych zasypanych pedów :roll: ......

cmokasy

ps. jak goraczka u Maczka nie ustapi trwale to koniecznie do Lekarza!
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

czasami emocje przedszkolne bywają tak silne, że organizm reaguje gorączką - oby tak było tym razem. Życzę Anulce dnia bez gorączki
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo Wam dziękuję za życzliwość...

No więc, gorączki nie ma, jest biegunka :evil: . Się wyjaśniło... Ania ma dwie starsze siostry, więc z róznymi szkolno - przedszkolnymi bakteriami ma styczność już od dłuższego czasu, no ale jednak wrzesień zawsze jest chorobotwórczy...

Dala, mój M. też chory - ma antybiotyk. On akurat jest jak na meżczyznę dośc nietypowy, bo znosi choroby z godnością ;-) (coś tam pomarudzi, ale nieszkodliwie).

Smokini, ja akurat nie cięłam zdrewniałych jesienią, bo tawuły i pięciornik są na tyle bezproblemowe, że "łapią" korzenie wiosenne sztobry. Jaśminowiec - ukorzenia się z odkładów, które sam sobie załatwia ;-) (ze trzy sadzonki rozdałam na wiosnę, a przecież mój jasminowiec jaki jest, każdy widzi - młody dżus ;-) ) Ligustr - u mnie wystarczy wsadzić w ziemię, lwia część się przyjmuje :-) Trudniej jest chyba z budlejami, wiciokrzewami, hortensją (chodzi o zdrewniałe sadzonki) - tego raz próbowałam, nie wyszło, i tutaj chyba trzeba się bardziej postarać - tak jak mówisz, uciąć jesienią i posadzić wiosną.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Dobrze, że się wyjaśniło, już myślałam, że to taki proces aklimatyzacji w nowym miejscu. Dzieci też potrafią mieć przy tym gorączkę.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Czyli się wyjaśniło :roll:
A z młodszymi dziećmi to tak jest, że zdążą się wychorować, zanim same dorosną do przedszkola :wink:
Dobrze, że jest babcia... :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Kilka dni mnie nie było.... a tu mama zamiast foty dawać zestresowana wizytą w przedszkolu (kiedy to było hihihh)
Dobrze, ze już się wyjaśniło... mojemu koledze tez dzieci chorują ... jaiś wirus...

Jeszcze dzieciaciatko bedzie biegac zadowolone do przedszkola:)
No pokaż zdjęcia :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

W sumie dobrze, że to biegunka, przynajmniej wiadomo o co chodzi. Mam traumę z niemowlęctwa Mai (młodszej) - gorączkowała niby bez przyczyny, ustępowało to i wracało, lekarze rozkładali ręce. Stres potworny, w końcu wyszło, że zapalenie ucha (a oglądali i nic nie było widać, dopiero laryngolog się dopatrzyła). Teraz na gorączkę bez innych objawów reaguję bardzo nerwowo :roll:

Maja dziś 2 dzień w szkole (zerówka) - podekscytowana niesamowicie, nawet wstaje bez problemów :lol: Mam nadzieję, że tak zostanie jak najdłużej.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ja nie mam co wklejać ...chyba, że nierozwinięte pączki jesiennych róż ;-) Ale po jesienne róże to lepiej na forum różane, albo do Smoka :-)

Oj, ta moja mała...tak chętnie poszła do przedszkola, w nowym dresiku (musiałam ją na tę okoliczność dość solidnie obkupić, bo w domu chodziła w ciuchach po starszych siostrach, taki los ;-) ), z misiem pod pachą, tak się cieszyła, bo przedszkole ładne, panie kochane, i dużo dzieci... No nic, zobaczymy co będzie w poniedziałek...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś jednak zdjęłam :-)

Przekwitnięta Arabella - bardzo podobają mi się owocostany powojników :-) i koleś, którego jak raz wysiejesz, to masz go od maja do września. Wadą jest to, że nie zaplanujesz, gdzie sie pojawi :-)

Obrazek Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bonica w towarzystwie krwawnika kichawca. Już po posadzeniu go przeczytałąm, że jest ekspansywny, no muszęprzyznać, że jest. Gdzieś go tam wkomponuję...

Obrazek Obrazek

i ostróżki ,które miały być jednakowe. Ale miłą niespodzianka.
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze kosodrzewinka z rozchodnikiem jakimś - tam :-)

Obrazek

Wiadomość z ostatniej chwili - moje najstarsze dziecko właśnie skończyło się awanturować, że śmiałam ją wysłać na maliny (ok. 10 minut zbierania). Moje najmłodsze dziecko (to chore) właśnie urządza dziki ryk, bo nie moze iść na maliny. I jak tu im dogodzić...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No tak - zwariować można z tymi dzieciakami :lol:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

100krotka pisze:
Dala, mój M. też chory - ma antybiotyk. On akurat jest jak na meżczyznę dośc nietypowy, bo znosi choroby z godnością ;-) (coś tam pomarudzi, ale nieszkodliwie).
100-krotko, to serdecznie gratuluję Ci tego nietypowego Rumianka!
To faktycznie ewenement, żeby mężczyzna chory
nie czuł się "umierającym i głośno cierpiącym za całą ludzkość" :lol: .
Jak wspomnę Moje Szczęście, to az mi ciarki przechodzą po plecach. :;230

Boniczka w białym przybraniu - prześlicznościowa.
Tak elegancka dama w dyskretnym woalu. :P
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Masz rację, owocostany powojników bardzo ładnie się prezentują, zresztą całe towarzystwo kosodrzewiny też!!! :P
A dlaczego nie chwalisz się łubinem? :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”