Hebe oczywiście kupiłam na powstające wrzosowisko - w zasadzie dziś ukończone. Teraz tylko kupić i posadzić rośliny, wyściółkować i czekać aż pięknie urosną
Iduś - niestety mnie raczej za tydzień nie będzie na targach. A zdzwonić oczywiście możemy się ( tel. na pw
Jolu - znam ten ból - wiem ile szkoła potrafi kosztować. Ja mam dwójkę...U Ciebie te koszty są jeszcze większe. W tym roku i ja nie zaszaleję z cebulami, bo mam sporo innych wydatków (szkoda...)
Bishopku - podoba Ci się zebrowany pomidor? Muszę przyznać, że całkiem smaczne. Wiesz z tym tułaczem to nie wiem jak będzie. Na rabacie mi się nie sprawdził....Ta doniczka ma go ograniczać, łatwo go teraz indywidualnie traktować wodą i lepiej jest widoczny...Ja wiem, że skalniak to nie bagienko, ale zobaczymy...
Aniu - też myślę, ze przydałoby się więcej dużych kamieni - tylko skąd je brać?! Zapas mi się skończył. Na kolejne marne widoki. Chyba tak, moja ma chyba ząbkowane liście. Są już kolejne pąki. Cieszę się z tych cebulek. W poniedziałek przyjdę i przyniosę Ci obiecane irysy.
Jacku moja delosperma ( Coopera?) już 2 zimy spędziła w gruncie. Ciekawa jestem jak będzie z zimowaniem na skalniaku wszystkich roślin. Tu warstwa gleby jest dość cienka i pewnie będzie cała zamarzać zimą. Tak - przysłałeś mi nubijską i ładnie się już rozrasta. Niestety dębik padł. Za to "coś " co z nim wsadziłam pięknie rośnie. Muszę zrobić zdjęcie - może uda Ci się zidentyfikować "cosia". Mam nadzieję, że różowa Ci przeżyje. To chyba dość żywotna roślinka. Z czystym sumieniem polecam Ci ( i wszystkim innym Forumkom) nawóz ukorzeniający z Agrecolu. Jest super. Ja stosuję go od wiosny przy sadzeniu wszystkich roślin i zdaje egzamin. Nawet przy roślinach, które idą kilka dni pocztą