Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

_oleander_ mam tylko jedną cebulkę bo cała reszta w sklepie miała już kwiaty i jakoś wydawało mi się ,że to niedobrze :oops: .....a chyba całkiem niepotrzebnie bo jak bym je wsadziła to przecież już bym miała kwiaty :!: ....jakoś nie pomyślałam ;:24
Ja tą cebulkę chcę wsadzić normalnie do ziemi tylko w doniczce ,żeby jej jakiś podziemny darmozjad nie zjadł :)

Renatko już się nasłuchałam płaczu mojego dziecka w żłobku i serce mi wtedy pękało :( ....to strasznie smutne jak się idzie do domu albo pracy a wiadomo ,że dziecko rozpacza....na szczęście teraz jest zupełnie inaczej :)

Elu mnie się dziś nie podobają......a jutro :roll: ....kto wie :!: :lol:
Jeszcze kilka miesięcy temu nie znosiłam hortensji a teraz znam większość odmian i niektóre kupuję :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dala pisze:Cynthio, fajnie, że Oskarek jest taki dzielny i od razu polubił przedszkole, a nawet zakumplował się z Kubusiem...
Ty teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie i ogrodu.
We Wrocławiu w przyszłym tygodniu mamy Kiermasz Hortensji i już się szykuję na tę roślinkową ucztę :lol:
Z Kubusiem sobie bardzo dokuczają ale i tak bawią się razem i mimo to Oskar twierdzi ,że bardzo się lubią :lol:
Ciekawe kiedy zacznie mieć narzeczone :wink: :lol:
Ojej :!: Kiermasz hortensji :!: :shock:
Ja jeszcze pochodzę po ogrodniczych w poszukiwaniu moich chciejskich odmian a jak nic nie znajdę to chyba zamówię na All :?
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Basiulka !
Fajnie masz ! ( zobaczymy później )
Mój synciur szedł z takim rykiem, że hej, a ja wychodziłam z przedszkola z płaczem i wyrzutami sumienia.
Pozdrówki i buziaki dla przedszkolaczka ;:21 ;:97 ;:197
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Basiu dzielny Oskarek za to ma u mnie całuska ;:21
Moja wnusia poszła tez do szkoły ale był ryk dzielnie wspierana przez klan rodzinny - w końcu jakoś udało się opanować sytuację cała "obstawa" z wnuczką i innymi dziećmi siedziała w ławkach, było super! Dziś szła i wróciła ze szkoły z szerokim uśmiechem - fajnie jest w polskiej szkole, taka mila pani, koleżanki i koledzy a ja się bałam.

Dziś stwierdziła, ze na działce jest fajnie i będzie przychodziła codziennie, nawet huśtawka czekała na nią 5 lat.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Zaraz zacznie się kiermasz przed halą, może tam znajdziesz swoje wymarzeńce.
W którym Traczu byłaś, ze tak kiepsko było?
Lili zazdraszczam, wszyscy ja szukają, ostatnio na rynku, słyszałam jak z 5 osób się o nią pytało :) Pokaż jak ona wygląda, cebula, czy już w donicy i na bank pisze św. Antoniego :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej ,hej :!:
Witajcie bardzo porannie :lol:

Czarna noc za oknem a ja coś spać nie mogę :roll:

Aga ja wiem ,że za tydzień może być ryk i płacz ,że trzeba iść do przedszkola.....na razie to nowość dla niego więc mu się podoba ale jak trzeba będzie chodzić tam dzień w dzień ,szybko może mu się znudzić :roll:
Dziękuję :D Ucałuję przedszkolaka rano :wink: .....znaczy jak będzie już normalne rano :lol:

Taruś to śliczna dziewczynka i fajnie ,że działka jej sprawia frajdę :D
Miło ,że już oswoiła się ze szkołą ....jeszcze trochę i znajdzie sobie psiapsiółkę....będzie jej wtedy ciężko wracać do domu :lol:

Grażynko czy targi zaczynają się już od tej soboty :?:
Muszę się wybrać tam koniecznie :!: :D
Byłam w Traczu w Sosnowcu i hortensji było sporo ,tylko te Renhy trochę odbiegały od tego ,co się naoglądałam w necie....a specjalnie po nie pojechałam........aaa ,no i Anabelki też nie było.....
Właśnie tam kupiłam lilie św. Antoniego.
Jak wrócę z pracy to ją obfocę :)
Czy ją mogę wsadzić na zimę do ogrodu czy lepiej ,tak jak orientalne przechować w chłodzie ,w domu :?:

Ale mi się oczy kleją :roll: .....chyba jeszcze przytulę się do podusi..... ;:19
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Widzę Basiu, że spać nie możesz :?: Trudno potem normalnie funkcjonować w ciągu dnia.
Jak Twoje hortensje sie rozrosną, to będzie wspaniały widok. W kilku forumowych ogrodach aż kipi od kwiatów hortensji.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sama ostatnio nie sypiam zbyt dobrze, już od miesiaca budzę sie 3 godziny po zaśnięciu i łażę po chałupie jak śnięta ryba. Mam nadzieję, że to przejdzie ale przyjemne to niestety nie jest.
Basiu, może to tylko jakiś stresik.
W zasadzie dzieci lubią chodzić do przedszkola bo mają wtedy towarzystwo, więcej zabaw i różnorodności ale niestety czasami płaczą. Masz szczęście, że Oskarek tak dobrze sie trzymał :D Bo jak dziecko płacze to matce serce sie kraje :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Nie wiedziałam , że nie masz zimowitów - dołożyłabym do wysyłki.
Jak wsadzę u siebie to trochę mi zostanie pojedynczych i białych i różowych.

Buziaczki dla dzielnego Oskarka :!: :!:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Gratulacje dla Przedszkolaka :D
dala pisze: We Wrocławiu w przyszłym tygodniu mamy Kiermasz Hortensji i już się szykuję na tę roślinkową ucztę :lol:
Lepiej by było, żebym tego nie przeczytała, teraz to ja będę miała bezsenne noce... :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku właśnie przez Forum mam tą hortensjową chorobę :lol:
I już poukorzeniałam Limonkę przez patyczki ,żeby w przyszłym roku było jej więcej :!: :D
A dzień jakoś mi minął......ciężko i baaaardzo kawowo :roll: .......ale dałam radę :)

Sabinko ja z zasypianiem i ogólnie ze snem nie mam żadnych problemów.....i takie budzenie nigdy mi się nie zdarzyło :? .......nie wiem ,może to od nadmiaru wrażeń przedszkolnych :lol:
A Ty powinnaś może jakieś ziółka pić przed snem :?: .........czasem takie babcine metody działają a potem wszystko samo się unormuje. :)
Dzisiaj rano już był mały bunt z pójściem do przedszkola i jak młodego odebrałam ,to miał strasznie smutną minkę :( .....ale mówił ,że było fajnie i tylko raz płakał.....

Oleńko bardzo Ci dziękuję ale nie rób sobie kłopotu ;:168
Kupiłam już sporo różnch cebul, mam jeszcze tulipanki z tamtego roku do wsadzenia i zaczynam się zastanawiać czy te wszystkie cebulinki zmieszczą mi się na tą moją rabatę :roll: :lol: .......chyba zaczynam wchodzić w etap ,kiedy to trzeba uszczknąć trawniczka ;:113
Buziaki właśnie przekazałam, dziękujemy :D

Ewuś dziękujemy :D
I nie miej bezsennych nocy.......Grażynka napisała ,że będą targi pod Halą i tam na pewno też będzie w czym wybrać :!: :!: :D

Tylko kiedy te Targi :?: :!: .........Grażynkooooooooo ;:17 .....czy w sobotę już mogę jechać :?: ;:65
Grażynko ,wrzucam tą fotkę lilii św, Antoniego :)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Basiu Ty nie mogłaś spać rano a ja w nocy- wyjątkowo, bo nigdy z tym nie miewam kłopotu :lol: I oczywiście, co się robi jak nie można spać :?: .....oczywiście internet i Forum 8) :lol:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Tak, już w ta sobotę się zaczną, nie pamiętam dokładnie godzin ale zawsze tak 9- 14 na bank :)
Jak masz stres i kłopoty ze spaniem, to koniecznie do lekarza - bo trudno wtedy w dzień funkcjonować, są takie fajne tabletki - chyba na receptę niestety.
Młody się przyzwyczai, to kwestia czasu, ale matkę zawsze serce boli, to prawda
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

No i zapomniałam o lili - rarytasik, naprawdę bardzo trudno ją zdobyć, pilnuj jej jak oka w głowie :D , już myślę, czy nie jechać i kupić, ale nie - dziś byłam - a nie samymi kwiatkami człowiek żyje :twisted:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grażynko, lilia świętego Antoniego rarytasik :?: Nie powiem fajna jest, ale z obserwacji wydaje mi się, że to najbardziej popularna lilia. Przynajmniej na Śląsku trudno znaleźć ogródek, gdzie jej nie ma. U mnie zniknęły bo zjadały je nornice :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”