Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Półeczka jak marzenie, falusie jak marzenie, kwiatuszki na kaktusie jak marzenie a psiurka to już w ogóle... :P :P :P
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Limonko, dziękuję w imieniu kwiatusiów i piesia :D
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniale prezentuje się półeczka,tak naturalnie i swojsko.A maleństwo aż przysnęło z upału.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co prawda rzadko pisuję na swoim wątku, brak czasu, ale choroba storczykowa nadal postępuje...Uczę się i czytam Wasze wątki. Dziś pokażę Wam moje nowości i nie tylko.
Mój pierwszy peloric<chyba>, kupiłam go w Obi w Kraku, ale ze wzgl. na upał opadły mu wszystkie kwiaty i pączki. Początkiem tygodnia rozwinął się jak na razie jedyny kwiat, jest cudny i delikatnie pachnie :)

Obrazek Obrazek

Dzięki oglądaniu Waszych wątków zamarzyłam o białym klasycznym. Oto on, również z Obi...
Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejsze zakupy w Lidlu również się udały, kupiłam 2 storczyki, jeden-biały<prezent>...a drugi dla siebie...Delikatny róż w paski, za to dwupędowy i z doniczką :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oto fotka:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niektórzy z Was mają w swojej kolekcji różne "dziwaczki". Moje dendrobium phalaenopsis również dostało taką nazwę...od kiedy to zakwitło ponownie. Jeden z kwiatów na lodydze jest kwiatem półpełnym... Sami Zobaczcie...nie wiedzialam jak zrobić fotkę, ale myślę, że coś widać :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale pięknie kwitną twoje storczyki.
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Justus storczyki przeurocze :D i coraz bardziej przekonuję się do glinianych doniczek. Wygląda to calkiem, całkiem i chyba służy storczykom :wink: . Jednak zobaczyłam u ciebie moje niedoścignione marzenie :shock: . Dużo oddałabym za taką psiunię. Jest cudna ! Gdzieś można pooglądać jeszcze jej zdjęcia ? Miałam podobnego pieska w dzieciństwie ;:226
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37

Post »

Lana pisze:Justus storczyki przeurocze :D i coraz bardziej przekonuję się do glinianych doniczek. Wygląda to calkiem, całkiem i chyba służy storczykom :wink: .
Ja ze swych doświadczeń mogę li i jedynie polecić gliniane skorupki :) Nie wiem jak u Ciebie, Justus, ale u mnie jedynym kłopotem była nauka podlewania, tj. bałam się że korzenie zgniją i przeginałam z brakiem wody :oops: Ale to kwestia przyzwyczajenia a w glinianych doniczkach rosną te storczyki jak głupie.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

bardzo ciekawie wygląda ten peloric !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny.
Te gliniane doniczki spełniają rolę ozdobnych osłonek :) Zrobię fotkę od góry i wkleję, Sami ZObaczycie, że między plastikową przezroczystą doniczką a osłonką jest dużo miejsca, powietrze może swobodnie przepływać.

Mała Mi-oglądałam na allegro takie peloric i zamarzyłam o takowym.... Teraz do kolekcji falków brakuje mi jeszcze woskowego...

Lana- to rasowa psica. Są różne kolorki :) Podaję linka, gdzie są jej fotki i nie tylko jej... Mam nadzieję, że można tutaj. A tak naprawdę to w przyszłości marzy mi się mini-hodowla tych cudownych psów. Mam nadzieję, że się uda :D http://www.cavalierworld.eu/cavisiowo/v ... php?t=1854
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justus będę trzymała mocno kciuki za twoje plany na przyszłość :D i wygłaskaj ode mnie psiunię serdecznie ;:97 . Moja była biało - czarna i dokładnie taką chciałabym kiedyś mieć. A tak w temacie glinianych doniczek, myślałam, że one prosto do nich zostały posadzone. Właśnie taki mam plan, aby pare roślin do nich przesadzić. Glina powinna zatrzymywać wodę i powoli ją oddawać, a na dodatek materiał, który przepuszcza powietrze. Chyba powinno być dobrze :) .

Byłam i widziałam :shock: . Przeurocza !
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lana...Hihi...są biało-czarne...to tricolor... Mi się marzy mieć wszystkie 4 kolorki w domku, ale na razie t niemożliwe...
A co do storczyków, dłżyłam do skarbonki 20zł, niedużo, ale takim sposobem początkiem października kupię sobie pierwszego botanika p. equetrisa. Podoba mi się też mini mark i mariae...
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jedna i druga dziedzina warta zachodu :D i włożonej w nie troski. Zatem jeszcze bardziej będę sekundować :wink: .
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”