Z Elfowej krainy storczyków ;)))
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co prawda rzadko pisuję na swoim wątku, brak czasu, ale choroba storczykowa nadal postępuje...Uczę się i czytam Wasze wątki. Dziś pokażę Wam moje nowości i nie tylko.
Mój pierwszy peloric<chyba>, kupiłam go w Obi w Kraku, ale ze wzgl. na upał opadły mu wszystkie kwiaty i pączki. Początkiem tygodnia rozwinął się jak na razie jedyny kwiat, jest cudny i delikatnie pachnie

Dzięki oglądaniu Waszych wątków zamarzyłam o białym klasycznym. Oto on, również z Obi...

Mój pierwszy peloric<chyba>, kupiłam go w Obi w Kraku, ale ze wzgl. na upał opadły mu wszystkie kwiaty i pączki. Początkiem tygodnia rozwinął się jak na razie jedyny kwiat, jest cudny i delikatnie pachnie

Dzięki oglądaniu Waszych wątków zamarzyłam o białym klasycznym. Oto on, również z Obi...

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Justus storczyki przeurocze
i coraz bardziej przekonuję się do glinianych doniczek. Wygląda to calkiem, całkiem i chyba służy storczykom
. Jednak zobaczyłam u ciebie moje niedoścignione marzenie
. Dużo oddałabym za taką psiunię. Jest cudna ! Gdzieś można pooglądać jeszcze jej zdjęcia ? Miałam podobnego pieska w dzieciństwie 

-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja ze swych doświadczeń mogę li i jedynie polecić gliniane skorupkiLana pisze:Justus storczyki przeuroczei coraz bardziej przekonuję się do glinianych doniczek. Wygląda to calkiem, całkiem i chyba służy storczykom
.

- justus27
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny.
Te gliniane doniczki spełniają rolę ozdobnych osłonek
Zrobię fotkę od góry i wkleję, Sami ZObaczycie, że między plastikową przezroczystą doniczką a osłonką jest dużo miejsca, powietrze może swobodnie przepływać.
Mała Mi-oglądałam na allegro takie peloric i zamarzyłam o takowym.... Teraz do kolekcji falków brakuje mi jeszcze woskowego...
Lana- to rasowa psica. Są różne kolorki
Podaję linka, gdzie są jej fotki i nie tylko jej... Mam nadzieję, że można tutaj. A tak naprawdę to w przyszłości marzy mi się mini-hodowla tych cudownych psów. Mam nadzieję, że się uda
http://www.cavalierworld.eu/cavisiowo/v ... php?t=1854
Te gliniane doniczki spełniają rolę ozdobnych osłonek

Mała Mi-oglądałam na allegro takie peloric i zamarzyłam o takowym.... Teraz do kolekcji falków brakuje mi jeszcze woskowego...
Lana- to rasowa psica. Są różne kolorki

-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Justus będę trzymała mocno kciuki za twoje plany na przyszłość
i wygłaskaj ode mnie psiunię serdecznie
. Moja była biało - czarna i dokładnie taką chciałabym kiedyś mieć. A tak w temacie glinianych doniczek, myślałam, że one prosto do nich zostały posadzone. Właśnie taki mam plan, aby pare roślin do nich przesadzić. Glina powinna zatrzymywać wodę i powoli ją oddawać, a na dodatek materiał, który przepuszcza powietrze. Chyba powinno być dobrze
.
Byłam i widziałam
. Przeurocza !

Byłam i widziałam

- justus27
Lana...Hihi...są biało-czarne...to tricolor... Mi się marzy mieć wszystkie 4 kolorki w domku, ale na razie t niemożliwe...
A co do storczyków, dłżyłam do skarbonki 20zł, niedużo, ale takim sposobem początkiem października kupię sobie pierwszego botanika p. equetrisa. Podoba mi się też mini mark i mariae...
A co do storczyków, dłżyłam do skarbonki 20zł, niedużo, ale takim sposobem początkiem października kupię sobie pierwszego botanika p. equetrisa. Podoba mi się też mini mark i mariae...