Jola, kiedyś miałam chwilkę i przejrzałam Twój wątek od początku do końca. Muszę powiedzieć, że Masz przepiękne storczyki. Na dodatek Twoja wiedza powaliła mnie na kolana. Gratuluję pasji. I oczywiście czekam na kolejne fotki tych pięknych kwiatów...
Witaj Jolu, masz piękną kolekcję storczyków. Chciałabym się dowiedzieć jaką korę dajesz do sadzenia? Mam kilka storczyków i też kwitną ładnie ale nie wiem jakiej kory dosypać ponieważ w niektórych doniczkach jest jej trochę za mało. Pozdrawiam serdecznie Elżbieta
elzbieta50 w zaleznosci jaka roslina taka daje kore. jezeli masz na mysli Hybrydy to gruba kora, przy botanicznych mieszanka drobnej z gruba i ociupinke sphagnum ze wzgledu na wilgoc, itd.
U mnie wlasciwie niewiele sie dzieje ale i tak jestem bardzo zadowolona z tego co sie dzieje. Prosze popatrzec bo zdjecia möwia same za siebie
piękne wybarwienie vand szczególnie pierwsze i drugie zdjęcie. a dendrobium phalenopsis wygląda jak skrzyżowany z niebieską wandą ma taką delikatną krateczkę.
śliczności,
Pozdrawiam.
axela,kaisog1, Sylki3 dziekuje w imieniu storczyköw. Wiecie jak to jest dwa kwitna to chcialoby sie zeby cztery kwitly
AnusskaSaccolabium quisumbingii niedosyc ze ladny to maly i latwy w uprawie. Jego kwiaty pachna niesamowicie, mieszanka miodu z wanilia po prostu boski