Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Dzięki Polu za informacje. Muszę poszukać takowych w sklepach internetowych, niestety :cry: Jasielskie szkółki są marnie zaopatrzone :wink: Udało mi się kupić tylko te ze zdjęć poniżej. Ta pierwsza to chyba Mamma Mia, druga NN :lol:
Plantaginę przywieziono mi z Włoch :P

Obrazek
Obrazek
Chryzantemy - chryzantemami, ale u nas w Biedronie wystawili już palety za zniczami
Gosieńko wszystko się zgadza. Końcem września zaczną już sprzedawać bombki choinkowe :wink:
Jeśli tylko Ci się zamarzy Plantaginea to mów!!! Jesienią będę ją rozsadzać :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Felu tak myślałam, że smakuje im nasza kuchnia :P
Moi angielscy znajomi śmieją się ze mnie, że zajadamy zepsutą kapustę i ogórki (nasze kiszone rarytasy oczywiście 8) )
Jednak gdy u nich gościmy obowiązkowo muszę lepić pierogi i gotować żurek :lol:
Możesz sobie wyobrazić czym wypchana jest moja walizka :wink:

Dawidku ostatnio przesadzałam orzeszki do większych doniczek. Coś się chyba u nich ruszyło ze wzrostem :wink:

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale Twoje orzeszki duże :D Moje są chyba mniejsze...
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu rzeczywiście w Jaśle marne zaopatrzenie w szkółkach. Ja też napatrzyłam się na forumowe hosty i zapragnęłam je mieć. Swoje kupowałam w sklepie internetowym :)
Kłącza posadziłam wiosną i już się ładnie rozrosły
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dorotko a mogę Cię prosić o adres tego sklepu na PW? :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Gosieńko - czy mi się marzy? ;:196
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

g.kiecko pisze:Gohno kopia nie zając nie ucieknie :P A nawet lepiej, że jeszcze nie zdążyłaś z przesadzaniem. Dasz sobie więcej czasu na przemyślenia i może obejdzie się bez przeróbek ... :lol:
zdecydowanie wątpię :;230

a propos pierogów - pokażcie mi tego, kto ich nie lubi 8)
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wątpiąca Gohno - hosty pod drzewkiem to "oczywista oczywistość" :wink:
U mnie też się tak zaczęło, tylko z czasem się rozlazło to żurawko - hostowisko... ale konsekwentnie wokół drzewka...
Ale ja cierpię na deficyt drzewek :roll:
"Pierogi... a to ci dopiero..." - na pewno lubił je tatuś Jasia i Małgosi :lol: , wilk na szczęście pierogów nie jadł :wink: ...
Jeśli zjada je (no dobra... niektóre :roll: ) moja czarownica, to coś w tym jest... magia pierogów... :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gorzatko mówisz i masz. Postaram się wysłać po kwitnięciu razem z maciupkim ale ukorzenionym hibkiem :P

Gohno a jak już stwierdzisz na 100%, że masz idealny ogródek, to co zaczniesz przerabiać?
Stawiam na podręczniki do chińskiego :wink: Co innego byłoby dla Ciebie zbyt małym wyzwaniem :P

Kto nie lubi pierogów??? Proszę bardzo - mój Dawid :P
Podczas mojej dwumiesięcznej nieobecności w domu, tatuś karmił prawie codziennie synusia kupowanymi pierogami :wink: Aż dziw bierze, że jeszcze z taką ochotą Dawid pomaga mi je robić :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Dobre z tymi pierogami :lol: :lol: :lol:

A co do twojej ziemi, to tu ci odpowiem: glina jałowa nie jest, jest żyzna, bo kumuluje składniki mineralne, które nie przelatują jak przez piasek. A co miałaś pod spodem? Pytam o glebę, która była przed nawiezieniem i zmaltretowaniem działki przez budowę :wink:

jeśli faktycznie masz bardzo ciężką glinę, to rozluźnij ją trochę w dołku gdzie będziesz sadzić winorośl (właściwie chodzi o dołek pod korzeniami). Winorośl słabo rośnie na prawdziwej, ciężkiej glinie (za to na gliniasto-piaszczystej bardzo dobrze :wink: ).

Pan M. na pewno mężowi wytłumaczy jak sadzić (głęboko). Powodzenia :wink:
Nie wiem dlaczego, ale jakaś dziwnie podekscytowana jestem tym twoim przedsięwzięciem :roll: 8) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dominiko moja wierzchnia glina jest tak glinowata, że nawet trawsko na niej nie chce rosnąć :cry:
Pierwotna ziemia była bardzo urodzajna ale niestety leży już głęboko. Podnosiliśmy teren pod budowę (Jasło chyba słynie z tego, że dwa razy do roku zaliczamy powodzie :wink: ) by więcej nas nie zalewało i pod gliną znalazły się cegłówki, gruz, drobne kamyrdole i takie tam ...
Gdy sadzę coś o głębokich korzeniach, operator koparki ręcznej czyli M, nieraz wyciąga całą taczkę cegłówek :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: :lol:
Zbieraj te cegłówki, na chałupkę dla następnego pokolenia (trzy? :roll: ), będzie jak znalazł...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

To koparka ręczna będzie musiała pokopać trochę :wink: Winorośl korzeni się bardzo głęboko, więc dojdzie do tej urodzajnej ziemi, nie przejmuj się. Pan M. na pewno ma długie sadzonki, czyli posadzisz jakieś 30 cm wgłąb, jak nie lepiej.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak już brniecie w te winorośle, to doradźcie człowiekowi :wink:
U mnie ziemia piaszczysta, póki co sadzonki się przyjęły - i te, które zostały zakupione w sklepie i podarowane ledwo ukorzenione maleństwa... nawet nasz przychówek z pestek :lol:
Tylko co potem? Co one tak właściwie lubią? W zasadzie mają pełnić funkcję zielonej przesłony, ale jadalne :wink: owoce też miło by było mieć... a i zasłona im zdrowsza, tym skuteczniejsza...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Własnego domu nie zamieniłabym na nic i za nic!! ... no może na willę na Caprii :wink:
Ale gdyby mi przyszło przechodzić przez budowę jeszcze raz :shock: Mówię: NIGDY W ŻYCIU!!!! :P
A co dopiero trzy razy ... :roll:

Dominiczko M jest przygotowany na kolejną taczkę gruzu :wink: Inna rzecz: ile jeszcze nasze łopaty to wytrzymają... :roll:

Parę nieśmiałych fotek, bo mi ręce a raczej aparat, opada jak oglądam majstersztyk u Gorzatki :wink:

Obrazek Obrazek

Bananowiec rozchulał się na całego. Już przestałam liczyć jego nowe odrosty :wink:

Obrazek

Nie mogłam sie oprzeć tym pięknościom i sfociłam z mocnym przybliżeniem datury sąsiadki :lol:

Obrazek Obrazek

Smacznego :P

Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”