Ogrodnik jesteś pierwsza klasa - fajowo tam masz
Ogród Zenka 2009
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam miłych gości:
Ireno dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji. Powierzchnia mojego ogrodu nie pozwala mi już na sadzenie nowych gatunków drzew, których na rynku ogrodniczym przybywa.Przy zakupach pozostaje mi zadowolić się miniaturami, które też są piękne.
Agnieszko dziękuję również za odwiedziny, swój żywopłot z irgi błyszczącej przycinam nożycami elektrycznymi do żywopłotów, ponieważ mam go około 40 m i cięcie sekatorem ręcznym do żywopłotu było by pracochłonne.
Zywopłot z bukszpanu śmiało można ciąc sekatorem ręcznym do żywopłotów, gdyż krzewy te są mniejsze i bardziej delikatne.O ile nie jest go dużo.
Zdjęcia z dzisiejszego pobytu w ogrodzie do którego wchodzi jesień.

Ireno dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji. Powierzchnia mojego ogrodu nie pozwala mi już na sadzenie nowych gatunków drzew, których na rynku ogrodniczym przybywa.Przy zakupach pozostaje mi zadowolić się miniaturami, które też są piękne.
Agnieszko dziękuję również za odwiedziny, swój żywopłot z irgi błyszczącej przycinam nożycami elektrycznymi do żywopłotów, ponieważ mam go około 40 m i cięcie sekatorem ręcznym do żywopłotu było by pracochłonne.
Zywopłot z bukszpanu śmiało można ciąc sekatorem ręcznym do żywopłotów, gdyż krzewy te są mniejsze i bardziej delikatne.O ile nie jest go dużo.
Zdjęcia z dzisiejszego pobytu w ogrodzie do którego wchodzi jesień.

Pozdrawiam Zenek
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Ebabka

- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj!
tak sobie czasami zwiedzam ogrody...
żuraweczki są nieco mniejsze od żurawek i jeszcze są podobne do żurawek i żuraweczek roślinki - tiarelle, tylko inaczej się rozmnażają - z kłącza i mogą chodzić po ogrodzie. A heuchery i heucherelle rosną w kępkach
Pozdrawiam
Eugenia
To jest żuraweczka/heucherella/, ale niestety nie wiem jaka :x
żuraweczki są nieco mniejsze od żurawek i jeszcze są podobne do żurawek i żuraweczek roślinki - tiarelle, tylko inaczej się rozmnażają - z kłącza i mogą chodzić po ogrodzie. A heuchery i heucherelle rosną w kępkach
Pozdrawiam
Eugenia
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Dzisiaj kolejny piękny dzień , a w ogrodzie susza więc za chwilę wybieram się właśmie tam aby podlać wysuszoną roslinnośc. Intensywne podlewanie prowadzę już od poniedziałku, i z utęsknieniem czekam na deszcz. Według ostatnich informacji pogodowych opadów mogę się spodziewać" może" wieczorem.
Kilka zdjęć z dnia wczorajszego.

Kilka zdjęć z dnia wczorajszego.

Pozdrawiam Zenek
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21