Mój niedawno kupiony ogródek działkowy - Onka37
Dziękuję kochane z gratulacje! sama bardzo się cieszę że już jestem taką ogrodową weteranką
Aniu jak się cieszę że już jesteś, zaraz biegnę do Ciebie
Dziś byłam na działeczce od rana, obiadem był grill... miałam odpoczywać ale coś niecoś porobiłam, ale dużo roboty jeszcze przede mną zwłaszcza że chcę zmienić dwie rabaty, i warzywnik
czy wy też macie tyle mchu? mam okropną zbitą gliniastą ziemię i jeszcze teraz pojawiło sie tyle mchu że nie umiem tego nawet przekopać ,trochę się dziś na niego pozłościłam, nie wiem czy dosypać piasku, doradzcie proszę.
nie zapomniałam jednak aparatu i ogródeczek miał sesję
zapraszam:

Aniu jak się cieszę że już jesteś, zaraz biegnę do Ciebie
Dziś byłam na działeczce od rana, obiadem był grill... miałam odpoczywać ale coś niecoś porobiłam, ale dużo roboty jeszcze przede mną zwłaszcza że chcę zmienić dwie rabaty, i warzywnik
czy wy też macie tyle mchu? mam okropną zbitą gliniastą ziemię i jeszcze teraz pojawiło sie tyle mchu że nie umiem tego nawet przekopać ,trochę się dziś na niego pozłościłam, nie wiem czy dosypać piasku, doradzcie proszę.
nie zapomniałam jednak aparatu i ogródeczek miał sesję
zapraszam:

- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz te rabaty....ptfu ptfu...normalnie zauroczona jestem 
I bardzo kolorowo u ciebie...
U mnie już jesień...nic oprócz ostatnich kwiatów róż mi nie kwitnie...
Smutny sierpień u mnie....
A u ciebie bajka...
W tych twoich rabatach kolorowo...to też są jednoroczne?
A niecierpki chcę! A najlepiej nazwę jakbyś znała to bym sobie kupiła...
Oczyma wyobraźni widzę dla nich miejsce....

I bardzo kolorowo u ciebie...
U mnie już jesień...nic oprócz ostatnich kwiatów róż mi nie kwitnie...
A u ciebie bajka...
Aniu! polecam Ci trochę jednorocznych , które kwitną bardzo długo nawet do października ja na tej rabacie mam starce, studentki żółte, begonie, które pięknie się rozrosły w te kule a kupowałam liliputki chyba po 90 groszy za sztuke..Lamia pisze: U mnie już jesień...nic oprócz ostatnich kwiatów róż mi nie kwitnie...
A u ciebie bajka...
studentki (aksamitki) zawsze warto mieć bo one długo wytrzymują, ja jeszcze mam takie ciapciane i pomarańczowe wysokie, które pieknie się rozrastają... (chociaż w tym roku dużo aksamitek zeżarły mi ślimaki)wyślę Ci nasionek to w przyszłym roku też będziesz miała długo kolorowo
już Ci gdzieś pisałam, może przeoczyłaś że te niecierpki nazywają się waleriana... ja je za późno wysiałam bo chyba marzec/kwiecień a powinno się luty/marzec to wtedy wcześniej cieszą oczy kwiatami, ktoś mi mówił że one też kwitną bardzo długo, zobaczymy
ja zamówiłam na all takie plastikowe paletki, do nich była ziemia do siewek.... jak podrosły przepikowałam do kubeczków po jogurtach jak znowu podrosły i się nie mieściły to znów przepikowałam do takich większych plastikowych pojemników doniczek które miałam po kupionych aksamitkach i innych ale wtedy już po jednej sztuce... potem już do ziemi
jest z tym troche babrania ale satysfakcja też zwłaszcza jak widziałam że są za sztuke po 2-3 zł a ja miałam ponad 30 sztuk
poczytaj trochę tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... niecierpek
jest z tym troche babrania ale satysfakcja też zwłaszcza jak widziałam że są za sztuke po 2-3 zł a ja miałam ponad 30 sztuk
poczytaj trochę tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... niecierpek
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko
te Twoje niecierpki są powalające
Normalnie pole niecierpkowe
CUDO!!
A tak w ogóle, to działeczka miód-malina
Napatrzeć się nie mogę ... na prawdę!!!
Już ładniejsza od mojej
A co do mchu, to masz za kwaśną ziemię i musisz ją trochę odkwasić.
Posyp dolomitem ... ja tak zrobiłam i nie mam mchu wcale.

Normalnie pole niecierpkowe

A tak w ogóle, to działeczka miód-malina

Napatrzeć się nie mogę ... na prawdę!!!

Już ładniejsza od mojej

A co do mchu, to masz za kwaśną ziemię i musisz ją trochę odkwasić.
Posyp dolomitem ... ja tak zrobiłam i nie mam mchu wcale.