Mój ogródek "dwie ciutki za domem"- JSZFRED

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasiu,
Oj ale się zaczerwieniłam, takie ciepłe słowa czytac od innych to naprawdę może zatkać ,
może i coś mam, ale jestem dobrym obserwatorem i dobór roślinek robi swoje, ale czasem mimo naszych dobrych chęci coś nie wychodzi i nie będzie rosło, natura sama robi porządki, właśnie dzisiaj poobcinałam klon palmowy o pięknych wisniowych liściach jakas zaraza całkowicie go zasuszyła, dziwne bo i dobiera się do perukowca i mozna się załamać, takie piękne ozdoby ogródeczka,
Stasiu chcesz to masz proszę bardzo na Twoje życzenie kilka fotek z dziejszego dnia
Pozdrawiam serdecznie i nie dziękuję
różyczka Gloria dei
Obrazek
pachnąca pięknie hosta NN
Obrazek
rózyczka NN
Obrazek
druga hortensja bukietowa zaczyna kwitnąć
Obrazek
nie samowita różyczka Tip Top
Obrazek
hebe z pierwszymi kwiatkami
Obrazek
nowy różany nabytek Compensia z pąkami kwiatki opadły w czasie transportuObrazek
różyczka friendsheip
Obrazek
jeszcze trochę boróweczek dla mojego wnusia
Obrazek
tarasowe pokrzywki
Obrazek
kwiatek canny w donicy
Obrazek
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Bardzo dziękuję, kwiaty jak zwykle przepiękne. Wiem, że się powtarzam, ale co mogę napisać innego.
Pozdrawiam ;:23 ;:33 ;:11
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Joasiu :) Niestety, nie wszystkie zdjęcia są widoczne :cry: Jestem ciekawa tych hortensji, bo właśnie ich nie widzę. Powojniki piękne :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

JSZFRED pisze:Dominikams
Dominiko doszłam do wniosku,że dość dobry towar ma teraz sklep ogrodniczy dawny PGR Bródno przy ul. Wincentego wjazd od Kondratowicza, personel mnie zna i nawet podaję nazwę i po dwóch tygodniach mam to co mnie interesuję i ładnego za taką samą cenę jak gdzie indziej,tylko róze zamawiam w Rosarium,
Pozdrawiam
No popatrz, ja tam bywałam wiosną - kupiłam sobie u nich kilka roślin. Musimy się tam kiedyś umówić :wink: Niekoniecznie na zakupy :lol:
A swoją drogą, to nie wiedziałam, że można u nich zamawiać.
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

piękne zestawienie kolorystyczne roślinek, świetnie się uzupełniają:) to wielka przyjemność oglądać zdjęcia z twojego ogrodu...

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Asiorku, mam powojnika. Kupiłam męczennicę pańską, a zakwitł powojnik. Ale na słońcu zamyka kwiatki (barwy biskupiej) a wieczorem otwiera, Czy to możliwe że nie lubi słońca? Jest podlewany, stoi od strony południowo-wschodniej. A przed wczoraj kupiłam powojnik Jana Pawła II. Chciałam kupić w alle..., ale znalazłam w niższej cenie i to bez wysyłki w sklepie ogrodniczym. Muszę poczytać trochę o powojnikach, bo nie potrafię ich hodować. Nara, pa, całuski ;:79
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiorku, jestem pod wrażeniem. Taki niewielki ogródek, a taki piękny!!! Jak ci się udało zgromadzic taką wielośc roślin???? Widziałam u Ciebie róże Tip Top, chyba miejsce w twoim ogródku jej służy, bo jest naprawdę piękna. Jaką ma wysokośc, bo z opisu w R. wynika, że nie jest zbyt wysoka, a u Ciebie wygląda na sporą? Tak dopytuję, bo akurat zamówiłam ją na jesień :D
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj mam trochę zaległości,
Stasiu109,
Dzięki serdeczne za miłe i cieplutkie słowa, bardzo mi miło,że goście do mnie zaglądaja, Stasiu fajnie że zakupiłaś powojniki są to wdzięczne roślinki choc czasem kapryszą troszkę , jest wiele odmian i byc może akurat tej roślince za duzo słonka przeszkadza, najlepiej popytać tam gdzie kupiłaś, ja zawsze pytam o różne szczegóły, Jan Paweł drugi też jest piękny
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko68,
Fajnie, że zaglądasz do moich ciutek dzięki za miłe słowa, postaram się wkleić inne fotki z hortensjami
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko,
tak oficjalnie nie zamawiają, ale jak sie klienci interesują podaja nazwy to sprowadzają w miarę możliwości, ja jestem "starą " bywalczynią tego sklepu i dawnej filii na Grochowie, pomysł na spotkanie fajny tylko czasu zawsze mało na wszystko,
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

UrszuloB,
Witam nowych gości w omich ciutkach , dzięki za miłe ciepłutkie słowa i fajniejak się podoba moja zabawa w ogrodnika,
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igiełko78,
Witam serdecznie, dzięki bardzo mi miło słyszeć takie miłe słowa o moim ogródku, fakt trochę tych roslinek poupychałam w tym małym ogródku bo bardzo kocham wszystkie roślinki, są takie piękne,
Igiełko ja tez jestem zdziwiona wielkością Tip Topki, myślałam że będzie troszkę mniejsza, ale w tym roku wiele roślin sporo urosło przez te częste deszcze, zobaczymy jak będzie rosła dalej , ale warto tę różyczkę mieć w swoim ogródku, dobrze zrobiłaś zamawiając ją dla siebie
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj późno troszkę się zrobiło pora na nowe fotki dla zaglądających gości i już idę spać
Moniko68 hortensje dla Ciebie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Asiu twój bajkowy ogródeczek jest taki niezwykły, tyle roślinek nasadziłaś a wszystko ma swoje miejsce. Urzekła mnie 3 fotka od końca, piękne zestawienie.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu, co tam niekwitnące hoye, jeśli masz taki klejnot w ogrodzie!

Obrazek

Nie wiem czy widziałaś, ale kilka aukcji na all, żąda za sadzonkę plantaginei 30 zł !
To rarytas, nad rarytasy. :P
Mierzyłaś jej może długość trąbeczek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”