Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku bardzo proszę :D
Wszelkie słonecznikowate bardzo lubię,a słoneczniki wyjątkowo, bo mam słoneczko nawet w pochmurne dni :wink: :D
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Agnieszko, ja tulipanów w tym roku też nie wykopałam, ale mam w koszyczkach, czy one też mi zginą?
i czemu ja jeszcze nie zrobiłam żadnych zakupów cebulowych :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko one Ci nie zginą, ja swoich w ogóle nie wykopuję i dlatego one z roku na rok słabsze, coraz mniej kwitną, a później już same listki wyrastają. Tulipany , które sadziła jeszcze moja mama do tej pory rosną i pięknie kwitną, ale te obecne odmiany są dużo delikatniejsze- niestety :?
Ja też dopiero zaczynam z zakupami cebulowymi, na razie kupiłam tylko zimowity, które już posadziłam, bo one jeszcze w tym roku zakwitną. A oprócz tego troszkę tulipanków i krokusików. Za zakupy dopiero się zabiorę :roll: :lol:

Troszkę dzisiejszych kolorków :D
Coraz więcej astrów kwitnie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Języczki coraz okazalsze

Obrazek Obrazek

Floksy

Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Jakie śliczne te twoje języczki! :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aguś,
jak czytam o twoich wielkich planach aranzacyjnych w ogrodzie to od razu nabieram checi do pracy u siebie ;)
Ta rabatka iglakowo- azaliowa bedzie piekna! Juz ją widzę oczyma wyobraźni.

Języczki masz takie dorodne :shock:
moje ciagle więdną choć są w cieniu.
Astry to moje wspomnienie dzieciństwa: zawsze były u babci.
Teraz sadze tylko bylinowe. Na te juz brakuje miejsca.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko cudne kwiaty a języczka przeurocza :lol: nawet nie chce mi się wierzyć że taka będzie rosła u mnie w ogrodzie ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Astry, kwiaty jesieni.. :( U mnie te bylinowe wysokie niestety rozpoczęły kwitnienie. Niedługo chryzantemy się rozgoszczą w ogródkach, liscie zaczną spadać, ech jesień ponownie. Ale jesień to zakupów czas, jak wyczytałam już je po woli zaczęłaś, witam w klubie ;)
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że astry u Ciebie trochę później, u mnie pełnia kwitnienia, dziś zawiozłam ogromny bukiet na cmentarz.
Masz też książęce - to te z żółtymi środkami, są bardzo ładne, choć perłoworóżowy peoniowy to mój faworyt. :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dziękuję :D ja naprawdę bardzo je lubię i dlatego posadziłam w swoim ogrodzie kilka kęp, żeby cieszyły mnie w różnych częściach ogrodu :D

Ewuś mam nadzieję, że będzie ładnie :D ta rabata już jest od 3-4 lat, teraz będzie powiększona i wchłonie skalniak, który był w pobliżu, skalniak również zostanie przerobiony na mieszkanie dla kwasolubów :lol:
Moje języczki, które rosną w głębszym cieniu są ładne, a ta największa, pokazałam ją na zdjęciu- biedulka ciągle jest zwiędnięta, rośnie na słońcu :? jak tylko przekwitnie przesadzę ją, od razu lepiej się poczuje :D
Astry bardzo lubię - i ba rabacie i w bukiecie :wink: :lol:

Joluś dziękuję, a języczka będzie rosła u Ciebie bardzo dobrze :D i szybko zrobi się z niej piękna wielka kępa :D one szybciutko sie rozrastają, tylko musi mieć cień, bo te wielkie liściory momentalnie więdną., i lubi wodę :lol:

Alu masz rację, jesień nieubłaganie się zbliża, oby była piękna i długa :D Ja strasznie lubię jesień :D Królują wtedy moje ukochane kolory, żółcie , czerwienie, rudości :D Na przebarwione w cudne odcienie drzewa mogę się gapić godzinami :oops: :lol: Najgorszy jest okres, kiedy zaczyna się szaro i ponuro, ale mam nadzieję, że zanim to nadejdzie, to jeszcze długo :D
Zakupami chyba jesteśmy już wszyscy opanowani :wink: :lol:

Eluś u mnie faktycznie astry dopiero zaczynają kwitnąć :D Ja mam tylko jedną kępę tych kwiatów, prezent od Magdy- Makity :D Ja w tym roku wyjątkowo nie siałam, zawsze na rabaty wysiewam te niziutkie karłowe odmiany, a z boku ogrodu, pod siatką wysokie , do bukietów. Ale niestety tej wiosny miałam remonty na głowie i nie posiałam wielu roślin, które każdego roku obowiązkowo u mnie są :?
x-d-a

Post »

Agnieszko, podziwiam Twoje języczki, bo moje już przekwitają.
Mam dwie, zielono- i bordowolistną, obie rosną w pólcieniu i pięknie i obficie kwitły, ale już powoli kończy się ich królowanie..
Teraz na asterki i rozchodniki czas...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu ja sie jeszcze cieszę kwiatuszkami języczek, ale u mnie wegetacja jest późniejsza niż u Ciebie, szczególnie widać to wiosną, kiedy u ciebie już piękne kolorki w ogródku, a u mnie jeszcze szarówa :wink: :lol: Ja mam języczki tylko z bordowym zabarwieniem liści, ale są to dwie odmiany, troszkę różnią się intensywnością bordowego zabarwienia na liściach i kształtem kwiatuszków. Zielonej nie znałam , zobaczyłam ją dopiero u Ciebie, i jest równie piękna :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko u mnie jeszcze też języczka kwitnie ,choć prawie nie ma liści bo zjadły ślimaki .
Ale w cieniu bardzo dobre się czuję .
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu współczuję ślimorów, u mnie jakoś nie mam z nimi wielkiego kłopotu :D trochę oczywiście jest, ale na szczęście nie robią zauważalnych szkód w ogródku :D Ja jedną ze swoich muszę koniecznie przesadzić ze słońca, a miejsce po niej będzie czekało na liliowca 8) :lol:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Pięknie kwitną wszędzie języczki, u Ciebie także, a moja nie zakwitła i nie wiem dlaczego. Jest młoda, posadzona jesienią, ale to chyba nie jest powód aby nie kwitła.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa może faktycznie zbyt młoda, i pięknie zakwitnie w przyszłym roku, jak sobie przypominam moje chyba też nie kwitły w pierwszym roku po posadzeniu, ale to też zależy od wielkości sadzonki, te moje to były siewki i musiały dorosnąć i wzmocnić się.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”