Roślinki doniczkowe - cz.4 FIGA
- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W gofrownicy!!!
2 szkl mąki
0,5 szkl cukru
1 łyżeczka proszku
szczypta sody-wszystko wymieszać i dodać
2 szkl mleka
0,5 stopionej margaryny
3 jajka-najpierw dodać żółtka a na koniec ubitą pianę z białek.
Ciasto ma być lejące ale gęściejsze niż naleśnikowe-spokojnie może stać w lodówce do następnego dnia.

2 szkl mąki
0,5 szkl cukru
1 łyżeczka proszku
szczypta sody-wszystko wymieszać i dodać
2 szkl mleka
0,5 stopionej margaryny
3 jajka-najpierw dodać żółtka a na koniec ubitą pianę z białek.
Ciasto ma być lejące ale gęściejsze niż naleśnikowe-spokojnie może stać w lodówce do następnego dnia.
- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Możemy stołować się razem :Pewasz29 pisze:No nareszcie jakaś bratnia dusza .... co rozumie ,że nawet najlepsze ciacho to nie to co kawał porządnej wieprzowinkiFIGA pisze:Ja jestem bardziej mięsożerna
Wystarczyła by mi kromka chleba i skrzydełko wieprzowe( a ja mogę i wolę bez chlebka ,wystarczy trochę zieleninki do tego )
- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
A nie chcesz sobie zostawić jednego chociaż malca??? Ja bym sie zaryczała jakbym wszystkie oddać miała
.
Dziękuje Basago ,a ja robię inaczej
Najpierw ubijam około 5 jajek z solą i cukrem ( tak symbolicznie)
Później dodaję śmietany takiej 18% , mąki , paczkę cukru wnil.
i wodę mineralną gazowaną
aha i do tego wszystkiego na samym końcu dodaję tak z 4 łyżki oleju ,żeby nie trzeba było później gofrownicy smarować
(Wszystko na oko ,żeby ciasto było rzadkie ,ale nie ,aż tak jak do naleśników (jak napisała basaga))
Przepraszam bardzo Figo ,że wykorzystałam Twój wątek do wymiany przepisami kulinarnymi .

Dziękuje Basago ,a ja robię inaczej

aha i do tego wszystkiego na samym końcu dodaję tak z 4 łyżki oleju ,żeby nie trzeba było później gofrownicy smarować

(Wszystko na oko ,żeby ciasto było rzadkie ,ale nie ,aż tak jak do naleśników (jak napisała basaga))
Przepraszam bardzo Figo ,że wykorzystałam Twój wątek do wymiany przepisami kulinarnymi .
- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Izuś i mnie przyda się troszkę nowych pomysłów :P2iza pisze:A nie chcesz sobie zostawić jednego chociaż malca??? Ja bym sie zaryczała jakbym wszystkie oddać miała.
Dziękuje Basago ,a ja robię inaczej![]()