Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko śliczne widoczki okazujesz :D :D czy Ty otulasz na zime laurowisnię ??
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Laurowiśnia ci powtarza :shock:
Muszę zajrzeć do swojej może też kwitnie ? :P
A moje wrzosy jakoś tak mizernie kwitną .....
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Obrazek

To wyglada jak statek sunący po morzu.....cudny widok :shock: :D
Wrzosy slicznie Ci kwitną,laurowiśni zazdroszczę :wink: fuksja w pietruszce....hehehe....fajnie brzmi :wink:
no i róże pieknie kwitna :roll:
Och....cudnie u Ciebie :roll:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu kupowałam wrzosy wiosną, to były małe krzaczki, przez lato rozrosły się dość duże. Kilka sadzonek fuksji dostałam od znajomej, trzeba było gdzieś posadzić a że w pietruszce były luki to posadziłam no i tak w zgodzie sobie rosną.

Iwonko już nie rób z siebie takiej złej dziewczyny, jesteś wspaniała i jak zwykle miła, dzięki za odwiedziny.

Witaj Isiu coraz mniej jest ładnych widoków. Laurowiśnie, mam od zeszłego roku, dobrze przezimowały, nie były niczym przykrywane.

Mariolko dwie laurowiśnie obsypały się pąkami i zaczynają kwitnąć, nie wiem czy one kwitną tylko jesienią bo wiosną nie było kwiatów. Co do wrzosów to doświadczenia nie mam, nie wiem czemu słabo kwitną.

Grażko świetne porównanie, właściwie może to tak wyglądać. Jeśli chodzi o laurowiśnie rozrosły się dość duże jak na jednoroczne, a te fuksje naprawdę ładnie wyglądają w pietruszce.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, cudne widoki serwujesz. Ta wyspa kwiatowa - piękna :!: Pełnik też powtarza kwitnienie :?: :shock: Ten rok obfituje w powtórne kwitnienia.
Ta moja lobelia ma uszkodzone listki, bo miała za mało wody. Tam pod drzewami jest wyjątkowo sucho i wiele roślin wygląda nieciekawie. A czy Ty masz już lobelię niebieską? Bo pamiętam, że miała dotrzeć.
U mnie wiele roślin rośnie w pietruszce, bo strasznie się rozsiała (pozostałości po poprzednikach) i postanowiłem jakoś wytrzymać do jesieni. Ale dzięki temu rośnie mniej chwastów i ziemia tak nie wysycha.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Irenko - widać mamy inne laurowiśnie bo moja kwitła już dawno temu a teraz ma owocniki.
Dziewczyny kupiły dzisiaj na targach laurowiśnię o biało-zielonych liściach.
Wspaniała jest ale ja już nie mam miejsca :(
Moja ma jakieś 2 metry obwodu...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku teraz już trudno o piękne widoki, kwiatów coraz mniej a te które są też nieciekawie wyglądają. Wspominasz o lobelii, jak do tej pory nie udało mi się kupić, zawsze są jakieś przeszkody a to za późno dojechał a to pojedyńczo nie sprzedają, nic innego mi nie pozostaje jak czekać do przyszłego roku albo w międzyczasie kupić nasionka, chociaż trudno tutaj jest je zdobyć. Dobrze, że ty masz tak piękną, będę podziwiała u ciebie na zdjęciach.

Mariolko z laurowiśniami nie mam żadnego doświadczenia i tak naprawdę nie wiem kiedy powinny kwitnąć. Podobają mi się ze względu na piękne błyszczące liście. Przestraszyłaś mnie z tymi 2 m obwodu, chyba będę musiała je "odchudzić". Piszesz o biało-zielonych liściach, musi być piękna, jeszcze takiej nie widziałam a na brak miejsca też cierpię.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko jak powiedział Jacek piękne widoki serwujesz ,
I pamiętam jak mówiłaś że tylko masz kolorowo jak kwitną azalie i rododendrony a u Ciebie zawsze kolorowo
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu dzisiaj myślałam o tobie, gdy przeglądałam twój wątek chciałam napisać ale chyba zadziałała telepatia, bo uprzedziłaś mnie. Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Dzisiaj kilka fotek już bardzo skromnych kolorystycznie. Obrodziły tylko fuksje, pewnie rosną we właściwym sąsiedztwie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko :D fuksje rzeczywiście masz piękne i dorodne :D
Będziesz je miała kwitnące aż do mrozów chyba :D
Czy to tawułka Ci jeszcze kwitnie?
Moje już dawno przekwitły i zdobią bukiet suchych kwiatów :wink:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Fuksje rzeczywiście bajeczne ,mnie chyba jakoś nie lubią . :?
Poczęstowałam się malinkami ,bo tak ich dużo ,że żal by było gdyby się miały zmarnować . :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko śliczny niecierpek, to mój ulubiony kwiatuszek oprócz pelargoni z doniczkowców, każdego roku je wysiewam, i uważam, że są naprawdę śliczne :D Sadzę je i do donic i do ogrodu :D
Fuksje naprawdę piękne :D Już zimowity Ci zakwitły :shock: :?: u mnie dopiero wychylają się mikroskopijne czubeczki :shock: i jaki piękny rozchodnik :shock: :D
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko to ujęcie jest tak piękne,że często do niego wracam i nie mogę sobie odmówić aby go jeszcze raz przybliżyć Obrazek
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Anulko, fuksje rosną jak szalone, pojawia się wiele pąków, sama je podziwiam. Tawułka zakwitła kilka dni temu, po raz drugi zakwitł też pełnik, chyba pomyliły im się pory roku.

Jolu maliny rzeczywiście obrodziły, jesienią ubiegłego roku dostały dużo kompostu i stąd ten urodzaj. Fuksje tak obficie kwitną, że na ziemi leży ich gruba warstwa i nawet kwiaty leżące na ziemi nie są uszkodzone.

Agusiu niecierpków mam więcej ale fotki nie bardzo wyraźnie wychodzą i kolory nie są takie jak w rzeczywistości, więc nie robię. Nie wiedziałam, że można samemu wysiewać i robić sadzonki. Ziemowity zwykłe zaczynają już kwitnąć ale pełnych jeszcze nie widać. Co do rozchodnika to w realu jest piękny, ma żywy czerwony kolor.

Haniu miło mi, że ci się podoba ale mnie się wydaje zupełnie zwyczajne.

Dziękuję dziewczyny za odwiedziny i miłe słowa. Miłego wieczoru.

Dzisiaj kupiłam lobelie niebieskie, znajoma z ogrodniczego postarała się. Są ładne, przynajmniej mnie się podobają. Oczywiście zrobiłam im zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne te twoje niebieskie lobelie . :wink:
Moje różowe i niebieskie już przekwitły ,tylko czerwone jeszcze cieszą oczęta . :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”