Kolorowy ogród Geni- cz.8
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcin na pewno zakwitną mają czas całą jesień .
Kupiłeś u Was te białe pełne .?
Kupowałam U Ciebie w ogrodniczym tym drugim krokusy te białe z fioletowym oczkiem 15 szt,ale chyba mi nie włożyła do moich zakupów bo ich nie mam i 2 hiacynty czerwone .
Za dużo nas na zakupach było i coś pokręciła . mimo że wybrała przy mnie cebulki .
Wydaje mi się że też były cebulki białych iksjii ,ale nie kupiłam a teraz żałuję .
Genia
Kupiłeś u Was te białe pełne .?
Kupowałam U Ciebie w ogrodniczym tym drugim krokusy te białe z fioletowym oczkiem 15 szt,ale chyba mi nie włożyła do moich zakupów bo ich nie mam i 2 hiacynty czerwone .
Za dużo nas na zakupach było i coś pokręciła . mimo że wybrała przy mnie cebulki .
Wydaje mi się że też były cebulki białych iksjii ,ale nie kupiłam a teraz żałuję .
Genia
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Geniu to jest sundavilla chyba tak się pisze, trudna do przezimowania 

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Geniu, ja miałam sundavillę i jedna zimę udało mi się ją przechować, ale podczas drugiej zginęła.
Myślę więc, że pierwszy sposób był lepszy - trzymałam ja normalnie w domu, na południowym oknie, w dość chłodnym pokoju (temp. ok. 18 stopni) i regularnie podlewałam. Kwitła pięknie całą zimę, a potem stała sobie w ogrodzie.
W zeszłym roku zostawiłam ja zima w nieogrzewanym, jasnym pomieszczeniu i zmarniała mi...
Myślę więc, że pierwszy sposób był lepszy - trzymałam ja normalnie w domu, na południowym oknie, w dość chłodnym pokoju (temp. ok. 18 stopni) i regularnie podlewałam. Kwitła pięknie całą zimę, a potem stała sobie w ogrodzie.
W zeszłym roku zostawiłam ja zima w nieogrzewanym, jasnym pomieszczeniu i zmarniała mi...
-
- 1000p
Ja ostatnio miałem okazję pooglądac sobie najnowsze odmiany piękne,
Geniu ja zimowałem w chłodnym miejscu, wszystko był super, przezimowała ładnie ale na wiosnę nie puszczała tylko stopniowo drewniała...
Moja ciocia zimowała w domu, rosła jej na maksa, ale miała ciągle problem z mszycą i robakami, także w ostateczności i ona się pozbyła tej rośliny bo żadne opryski nie pomagały.
Geniu ja zimowałem w chłodnym miejscu, wszystko był super, przezimowała ładnie ale na wiosnę nie puszczała tylko stopniowo drewniała...
Moja ciocia zimowała w domu, rosła jej na maksa, ale miała ciągle problem z mszycą i robakami, także w ostateczności i ona się pozbyła tej rośliny bo żadne opryski nie pomagały.
ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
Geniu trzymam kciuki, ale to pnącze jest bardzo ekspansywne, rośnie bardzo szybko, moja w tamtym roku przez lato urosła 1.5m
ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
Geniu to jak będziesz miała jej kwiatki to wiesz... sundavilla podobno się łatwo rozmnaża, sprobuj naszczepić. Troszkę szkoda bo wyszło, że to przez nas zrezygnowałaś a to naprawdę piękna roślina.
ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
Jak tak to i ja zakupię;DDD tylko, że ja wolę białe niż czerwone, a te to teraz ciężko spotkać.
ogródeczek
storczyki
storczyki