Park krajobrazowy-minismok cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj, Smokini, czy ma w tych samych pagórach mieszkamy?
Bo coś mi się widzi, że chyba jednak nie.
Jedna, biedna rugosa trzyma jednodniowe kwiatki, w szalonej ilości 2 szt!
A krzewisko większe i szersze ode mnie :;230
Zaś tu, widzę różane raje, tak nie przystające do zimnego rejonu. :lol:

P.S.
Dziś ma być znów lodowata noc, więc może ubranka założysz pomidorom?
My, już podżeramy Koralika ale rosnącego na balkonie :lol:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pochwalę się: mój Lo wydał 1 kwiat - za to niezwykle pełny i pachnący :lol:
A Franek od Ciebie zaczyna wypuszczać mnóstwo pędów u podstawy krzewu :!:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witajcie Rózofanki Koleżanki :D

zaczne od przesadzania........przesadzam iglaste[ bo najlepsza pora ku temu] i od Westerlandów :D

Oliwko b. miło ze w moim watku bo wyrózniam te rózyce,zawiązały jesienne paki[ wada! trwale nie kwitną :( poza tym same zalety łacznie z pieknym przebarwieniem wczesnojesiennym] Obrazek Obrazek

te dwie sa kopane na własnym korzeniu z kwiatkowa w Bieczu[ 3 sezon]

Obrazek ta okulizowana[ na caninie]od Haliny z Muszyny :D [ 4 sezon]

jest jeszcze jedna z hipermarketu młodsza i niestety duzo słabsza,tez okulizowana[ producenta przemilcze]

:( ...... Glorio Ewo.......trochę pózno ale w Twojej ciepłej krainie własnie w sierpniu okulizuje się rózydła.........spiesz się ! .......albo zastanów do maja bo na caninie Królewna Snieżka[nazwa kompromisowa? :lol: :lol: ] moze mieć kłopoty :o o ile dobrze pamiętam to średnia klasa zgodności genetycznej[ zapukaj do Hanuś]

cdn.......
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Smokini, widzę , że to już kolejny, znacznie wyższy stopień różanego wtajemniczenia :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Cynamon pisze:Smokini, widzę , że to już kolejny, znacznie wyższy stopień różanego wtajemniczenia :lol:
...teraz to już smoków na pewno nikt nie zrozumie :roll:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Widac, tym na własnych korzeniach bardzo dobrze się wiedzie ;)

...troszke mnie zmartwiłas tą niezgodnością ... popytam, poczytam i zobaczymy...
dziękuję za ostrzezenie :o , zaraz uderzam do Hani ;)
pozdrawiam z 30 st. Wrocławia ( w cieniu) ;:100
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kocico z zielonym oczkiem :D .........ten 9sił to najlepiej posadz na kamieniach z gliną [ lubi ubogą ziemię bo musi się wysilać jak sama nazwa wskazuje :lol: ] do tego SUCHO [ dobry drenaż] i b. słonecznie......co do wapna to wszelka flora go potrzebuje ale umiarkowanie[ wapienna gleba o ile taka jest :roll: to jest jak pustynia i niemal NIC na niej nie chce rosnać] 9sił musi mieć podłoże obojętne albo obok siebie kawałek wapienia[ mozna zastapic go zmielonym dolomitem]

100krociu........czy Pani chce się w tę jesień wejść? :lol: :lol: dziękuje za balladę o Limanowej :D

dla Ciebie Icelady :) ........rabatowa bliżniaczka parkowego Iceberga[ dla koneserów róznica w kwieciu].......marne toto ale przynajmniej w tym mokrym sezonie "niezaplamione" do gołych pędów........zaczyna powtarzac :D Obrazek

Hanuś.......prawie :lol: :lol: prawie te same pagóry ale warunki siedliskowe inne [ znam Twoje ,sa ekstremalnie trudne, tymbardziej CUD CHUSTECZKI jest na czapke z głowy!]
dla Ciebie KRÓL RABCIO
:lol: ........przyjechał do restauracji :lol: :lol: ........muszę zadbac zeby wygladał jak na polityka przystało :lol: :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dzięki Smoku za nauki! :D Spróbuję się do nich zastosować. Pewnie mój nieborak podupadł na zdrowiu, bo u mnie gleba kwaśna :?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Aguś - udało się, po przesadzeniu Goldenka zaczęła rosnąc, róże w iglakach wyglądają... ciekawie. :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

A co to za róznica, moja droga, czy ja chcę, czy nie chcę ;-) ...i tak przyjdzie i tak, pytanie w jakim stylu :lol:

A ta Lili Marlene kusi, ach kusi...ale teraz, to juz poczekam aż będą mieli z odkrytym korzeniem.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w PK :D

takie ciepłe wieczory póznego lata kuszą by zawalczyc o ogień :lol:

cdn. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

oczywiscie mogłoby byc lepiej :? ale podobnie jak Hanus jak ogladam foty sprzed 4 lat i widzę płachetke ziemniaczanego zagonu i hale owiecowe to serducho mi rosnie :lol: :lol:

aaaaa dzisiaj znowu popełniłam drogi miesiecznik na O[ chyba zaprenumeruję] a tam Pani Ewa N. ratuje wiazy!........jeśli jest Ewa FORUMOWICZKA to prosze uprzejmie na PW.......[hasło T4 na PW we Wrocku :lol:]
cdn
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Jejku Smoku,
ależ te lalki u Ciebie dorodne :shock:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Drogi miesięcnzik na O też popełniłam tym razem i musze powiedzieć, że wrześniowy numer jest naprawdę bardzo ciekawy! Znaczy, bardzo ładne zdjęcia, ciekawe zestawienia, jest na co popatrzeć.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Smokini, wyniki walki takie sobie ;) ... ja tu widzę wyraźnie ogień w defensywie, może i dobrze z uwagi na przepiękną drewnianą budowlę - marznie każdego mieszczucha :P

Jawią mi się jedynie, jakoweś znaki dymne :shock: ... i ze względu na niżowe umysłowe uśpienie, nie czytam co też Smoki nadają ... mniemam, że zasłużona duma je rozpiera i ... planują kolejną eskapadę na niziny :lol: :lol: :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie Córy Natury :D

Deirde no to się cieszę :D .......Goldenom nic tak dobrze nie robi jak cierpliwosć ogrodniczki:lol: :lol: :lol:

w 1 sezonie do "piachu"w półcieniu i bez wspomagania niech sie wysilą budujac korzenie :lol: a w 2 sezonie na wypas i w słonce :lol: .......skrócenie tych etapów do jednego sezonu tez daje efekty ale moga przemarznać zimą:? przynajmniej w pagórach gdzie wegetacja skrócona o 2 miechy :( .......U CIEBIE raczej bez obaw :D

Lady Cynamon

:D ........to jest biały dym pokoju howk! :lol: :lol: ..ogień jest niewidoczny bo aresztowany w "zniczu" :lol: :lol: PePoż to podstawa! zwłaszcza ze na pizzę jezdzimy do remizy :lol: :lol: .......duma to WIELKIE słowo ale czasami człek się rozmarzy,rozklei,złapie motyla przemijania iiiii takie tam berbeluchy.....a najgorsze jest TO ze łazi i nic nie robi tylko pstryka :lol: :lol: :lol:
Kocico powiem wprost; wysyłam Ci patyki do ukorzeniania........same rózane tuzy[ hmmm tuzy to ASY a asy to najlepsza karta,a karty to łobrazki do forumowego mariaszka, a mariaszek........eeeeee wysle Ci też słownik smoczo/ludzki
cmokasy :D :lol: :lol: BUZIAKI OGROMNE
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”