
Madziu jeszcze nie spotkałam niebieskiej czy szafirowej galaretki

O to ja chętnie zobaczę zdjęcia i jeśli można to i przepis, bo ja też za słodkim nie przepadamHaim pisze: Jeśli chcecie, to w sobotę powklejam zdjęcia tortu z moich urodzin, bo będę robić całkiem inny
Nazywa się "TORT CASATE" i rozpływa się w ustach 8)
Nie wygląda tak jak prawdziwy tort, ma galaretkę na wierzchu, ale wolę go o wiele bardziej od zwykłych tortów, a ja nie za bardzo przepadam za słodkim
Do śmietany powinno się dodać kilka łyżek rozpuszczonej i tężejącej żelatyny,ewentualnie galaretkę rozpuszczoną w niecałej szklance wody,jeszcze zależy ile tej śmietany jest.Galaretkę też się dodaje jak zaczyna się już ścinać..magi pisze:dzięki Asiu - a powiedz sama śmietana ci się nie rozpływa ?? , a ew galaretkę do śmietany to dodaje się już zimną rozpuszczoną ??
Jasne, że tak, inaczej się czyta jak się widzi (mi zwłaszcza, bo jestem typowym wzrokowcem ;) ). A brzmi niezwykle smakowicieHaim pisze: Ale przepis będzie dopiero razem ze zdjęciem :P