Ewelino
ja hoduję kawy i na razie rosną mi ładnie.Podlewam je wodą deszczową lub destylowaną ,ponieważ nie lubią wody twardej.Moja stoi przy oknie południowym ,ale przysłania ją trochę zasłonka,ponieważ bezpośrednie słońce może poparzyć jej listki.W pracy postawiłam na oknie wschodnim i też ładnie rośnie.Dolne listki co jakiś czas brązowieją ,albo żółkną i opadają ,ale to chyba jest u niej normalne.
Ja moja kawke podlewam czesciej ale mniejsza iloscia wody, zeby prawie zawsze miala wilgotno-zraszam ja rowniez prawie codziennie.Wyczytalam gdzies ze jezeli ktos utrzymuje kawe w cieple i wilgoci moze sie doczekac owocow ,wiec zycze powodzenia.
Ewelinko, piękne Geranium i bardzo gęste Ja swoje trzymam teraz na balkonie i bardzo dobrze się tam czuje
Tak w ogole, to Geranium tez potrafi zakwitnąć, mojej teściowej zrobiło taka niespodziankę
Guzmania tez przepiękna
Piękne reo, jest takie gęste i ma drobne listki, moje jest większe tzn. ma dłuższe liście i dopiero się zaczęło rozrastać. Sprawia wrażenia jakby wyciągało się do słońca, choć stoi na oknie południowym. Nie wiem, czy to ja coś z nim źle robię, czy to taka odmiana...
A krasnokwiat ma biały czy czerwony kwiat? Ja poluje na kwitnący na czerwono, bo Mama ma mi dać z białymi kwiatami i chciałabym posadzić je razem.