Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, piękne Twoje kwiatki. I Ty chcesz się niektórych pozbyć :?: Chętnie przygarne dalię czerwono-białą.
Czyśćca jutro dostaniesz :)
Fioletowe kwitnące jesienią - astry prawie wszystkie, liriope, budleje, dziewanna fioletowa, floksy wiechowate i szałwia omszona. Tyle mi na razie przychodzi do głowy :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jadziu dziękuję... nawet ładnie wygląda... może go gdzieś spotkam, żeby kupić :wink:

Urszulko, u Ciebie też jest pięknie i kolorowo... każdemu podoba się u innych.. :lol: ja znów planuję za rok kolorystyczne rabatki... żeby tak kolorowo nie było :lol:

A w ogóle to ostatnio mam lekką niechęć do kwiatków, bo boję się że nie dam rady i po co mi to wszystko... uparłam się na szklarnię... kupiłam roundap żeby opryskać teren naokoło tunelu który będzie likwidowany, żeby przygotować trochę teren na wiosnę... cały czas siedzę i szukam, projektuje jakieś krzewy... coś tam powybierałam i we wtorek mam zamiar pojechać do szkółki zobaczyć roślinki na żywo... ciężko mi to przychodzi... zaplanowałam też kolorystyczne rabatki na wiosnę... troszkę teraz poprzesadzałam ale na większość muszę czekać do wiosny... więc w przyszłym roku na środku podwórka będzie spora rabatka ze wszystkim co będzie czekać na jakieś ulokowanie jak uporam się z drzewami i krzewami... i przeraża mnie to..., poza tym jest jeszcze do rozebrania stara szopka i zrobienie drewutni i potem tam jakiejś rabatki... dodatkowo nie mogę patrzeć na okropną ścianę sąsiada, która się rozpada ... i fajnie by było ją odnowić i posadzić jakieś pnącze.... no roboty masę....kasy masę...sił masę, których aż tyle nie mam... i masakra :roll: :cry:
wiem że wszystko po woli sobie zrobię... ale natura kobiety jest taka że chce mieć od razu pięknie, już teraz, natychmiast :lol: a tak się nie da !! i czuję emocjonalne rozdarcie :lol:

poza tym... nigdy w życiu nie widziałam jeża i wszystkim na forum zazdrościłam... a okazało się że mam go na działce ale zobaczyłam go w stanie agonalnym pewnie zamęczonym przez koty ;:145 których nie lubię, bo całe życie mam z nimi niemiłe doświadczenia :roll:

i to tyle :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siane w tym roku kloniki zaczęły kwitnąć :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

i pomidorki:

Obrazek Obrazek

Magnolia zawiązała jakieś pąki...mam ją pierwszy rok i nie wiem w jakim celu... czyżby przygotowywała się już do zimy? i oznaki jesieni...kolorowe koraliki konwalii:
Obrazek Obrazek

Jestem zauroczona hibiskusem bagiennym... zaczął wypuszczać pełno nowych pędów i zapowiada swoje drugie wielkie kwitnienie... i pączki ma też ketmia syryjska... malutka jeszcze w doniczkach :D
Obrazek Obrazek

Dwa olbrzymy: rącznik i passiflora olbrzymia z nasion kupionych wiosną... długo się czaiła ale teraz zaczęła bardzo szybko rosnąć... nie przewidziałam tego... ale mam nadzieje, że domu mi nie opanuje :lol:
Obrazek Obrazek

I już niedługo chyba będę wcinała pierwszą dynie... choć nie wiem jak poznać czy dojrzała :lol: poza tym więcej jej nie posadzę bo zawaliła mi winogron, pergolę, podest i rabatę :lol: cóż nie spodziewałam się że tak dopasują jej warunki...
Obrazek

A takie sobie rosną ozdobne ;)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś też mam taką nadzieję... bo to dobra rzecz... a szkoda na złom z nią :cry:

Jacku, oj za dużo tych kolorów... za rok i tak nie będę miała czasu na sianie... przestawiam się na byliny :lol: póki działki nie ogarnę :lol: a czerwień... jak już mówiłam kiedyś...to nie mój kolor... toleruję tylko kanny i pelargonie w tym kolorze :lol:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie Alu...ale pomidory.... :shock:
Moim daję tydzień i myk ze szklarni :wink:
Będzie pusta..... :cry:
Alu znalazłem wczoraj karteczkę....."wyslać Ali szałwię....."
Przepraszam.....
wiedziałem że o czymś zapomniałem......
Ale jutro zobaczę czy się coś znajdzie..... :roll: :oops:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu ale Ty masz tych roślinek :shock: a kloniki....ślicznie kwitną
Alu na brak pomidorków widzę nie narzekacie :lol: ech...wszystko u Ciebie takie piękne :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grześ dzięki... u mnie myk zrobiły już ogórki i papryki...nic z nich nie urosło w tym roku ;:145 no ale to działka rodziców... ja to tylko odchwaszczam :lol:

Co do szałwii to nic nie szkodzi... ja grzecznie czekałam, bo mówiłeś że pewnie nasionka wyślesz... a te to i tak już na wiosnę posieję :wink: także nic się nie stało :wink:

Joluś, mam oj mam i wiesz co... stałam się władcza i usuwam niektórych z mej krainy co mnie nie zadowalają :lol: ten rok był rokiem testowania roślinek... wole mieć te tylko najpiękniejsze dla mnie :D
A pomidorków sporo jak co roku :) ale u mnie inna kultura... wszyscy pomidorek plasterek kulturalnie na kanapkę... a u mnie... pokrojone w kawałki obok kanapki ze 2 pomidory :lol: to takie przyzwyczajenie :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ja też często tak jadam pomidorki jak u Ciebie :lol:

Co do kwiatków to ja na razie nie jestem władcza dla swoich ha ha za dużo mam miejsca

:lol: ale taki test dobrze zrobi, będziesz wiedziała co i jak :lol:
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Alu! Ależ zbiory pomidorowe! Toż to prawie plantacja! :shock: Piękne kwiatuszki pokazujesz, kloniki wysiewałaś?
Katarzyna, zapraszam
x-d-a

Post »

Aluś, gratuluję klonika z nasionek - ślicznie kwitnie!
Zbiory warzywne też wspaniałe :lol:
Na rącznika to trzeba uważać, ja swojego wysiałam po raz pierwszy i jakoś nie miałam wyobrażni, że to takie drzewo wyrośnie :roll:
Teraz zajmuje mi pół rabaty, ocienia wszystkie kwiatki i jeszcze doi wszystkie soki z ziemi.
Oj, chyba ja się już wypisuję z hodowli tej roślinki, choć obiektywnie na to patrząc - jest piękna! te bordowe, olbrzymie, błyszczące liście, te kwiaty jak kolczaste kuleczki...
A co do Twoich planów, to wydaje mi się, że narzucasz sobie troszkę plany ponad siły. Ja Cię doskonale rozumiem, bo sama taka jestem, ale potem to odchorowuję i obiecuję sobie, że ostatni raz...POWOLUTKU...wszystko można zrobić, tylko nie wolno się szarpać.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś i dobrze, trza warzywka wcinać :wink:
Joluś to się ciesz :) przynajmniej nie musisz sobie odmawiać kwiatuszków... zawsze masz je gdzie posadzić :wink:

Katarynko
, dziękuję ;), tak kloniki wysiewałam na wiosnę, nie było z nimi problemów...trochę tylko mi się zmarnowało jak wystawiłam z domu na dwór ale te co przetrwały ładnie rosną :wink: mam nadzieje, że uda mi się je przezimować :wink:

Daluś, dziękuję :) roślinki mnie lubią choć bywam dla nich bezlitosna :lol:
Mi pozasłaniała i wydoiła z ziemi wszystko dynia... nigdy więcej :lol: a rącznik chyba u mnie zagości na jakiś czas :wink:
A co do nadmiaru robotki... to wiem wiem, że powolutku wszystko... zresztą jestem uzależniona od innych więc w błyskawicznym tempie i tak się tego nie zrobi... gorzej właśnie że ja niecierpliwa jestem :wink: choć wiem, że młodziutka i na wszystko mam jeszcze czas :wink: ale Wasze ogródki mnie mobilizują :wink: p

I mam pytanie do wszystkich: KTO BĘDZIE NA WYSTAWIE ZIELEŃ TO ŻYCIE? może by się jakoś
spotkać :wink:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Aluniu kochanie. dziękuje za odwiedziny.
Ja nie będę niestety. ale za to powiem, że zbiory dorodne, kwiaty cudne. U mnie ok. Nie chce mi sie jechać. 2 miechy jak ja bez forum wytrzymam. :cry:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to kwiatuszki w kuchni :wink: storczyki dostałam zabiedzone bo miały zostać wyrzucone... i o proszę:

Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu przy Twoich rękach i takim sercu każdy kwiatek odżyje ;:168 śliczne
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I odwiedziłam dziś ponownie Jacka :) miło się rozmawiało, ale obowiązki wezwały mnie do domu :? oczywiście przywiozłam parę roślinek... które czekają w cieniu przysypane ziemią na posadzenie...co nastąpi pewnie jutro :wink:
U Jacka bardzo ładnie, wszystko rośnie pięknie a kanny to istne giganty... namówcie by pokazał je z daleka, bo z daleka też ma pięknie :wink:
No i wszystko było by cacy gdyby nie jego kociak co na moich oczach katował biedną myszkę :cry: normalnie pastwił się nad nią :? fuj :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”