Cynamonowy ogród -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mag, ale problem w tym ...
że ta, którą prezentowałam wcześniej, NIE ciemnieje ... wobec tego któraś z tych moich, to ... falsyfikat :roll:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cynamon pisze:Mag, ale problem w tym ...
że ta, którą prezentowałam wcześniej, NIE ciemnieje ... wobec tego któraś z tych moich, to ... falsyfikat :roll:
A może to kwestia podkładki, albo stanowiska :roll: Nie wiem, nie znam się na tym. Mój jest na pewno oryginałem, bo to flash'owa różyczka i o dziwo i wbrew złej opinii zdrowy jak rydz :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Goldeny tez szybko bledną i przekwitaja[ poza celebration.....ale ta ma troszke inne kwiecie]......jak duzy kwiat,trwały a krzak zwarty i pak zółty szpiczasty to najprawdopodobniej albo Berolina albo Landora[wielkokwiatowe].......poogladaj na help

Ewuś teraz kupujemy róze z patyków, mieszance na oczkach i licencjonowane bez gwarancji.....generalnie niespodzianki.........tzw gwarantowana czyli 3 latka z kwieciem kosztuje minimum 65zł ...........czyli ogrody byłyby bez róż,gdyby nie przedsiebiorczosć :lol: :lol: ..........są rózydła charakterestyczne[ np Haendel] ale wiekszosc to jednak kopia matecznej z subtelnosciami w lepszym lub gorszym wydaniu.......podziały przebiegają wg koloru, ulistnienia, pokroju, złozonosci kwiatów i czasu kwitnienia , rzadziej pąków , kolców itd.........jak dodasz do tego wpływ obcego korzenia[ a tez ma znaczenie] to......... labirynt :roll:.....i jeszcze foto hmm ........ZOBACZE Twoje róze [ a wiesz ze sie wybieram.......] to powiem która czyja hihihihi

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mag, z pewnością masz rację, ja jeszcze się gubię w tych niuansach ... ale to się zmieni :lol: :lol: :lol:

Smokini ... MIEJ LITOŚĆ ... zanim dojedziesz, to te biedactwa wszystkie przekwitną i nic nie będzie widać ;:154 ;:145 ... wsiadaj do wehikułu czasu ;) i w drogę ... pokój gościnny czeka :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cynamoniu a moja Handelka to dopiero czyni fochy.
Jednego roku chora w plamistości do potęgi już końcem sierpnia świeci gołymi pędami aż do pączków i wtedy przypomina wzorzec - w kwiatach.
A w drugim roku zdrowa do pażdziernika a w kwiatach jak twoja , czerwienieje prawie do środka.
I konia z rzędem temu kto zgadnie czy to Handel czy "cóś" innego. :wink: :lol:
I jak mówi Smokini dochodzę do tego samego wniosku - wzorzec jest tylko jeden a reszta tylko do niego podobna.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Cynamon pisze: Kochane Dziewczyny, mam drugą różę, która też wygląda prawie tak jak Haendel, ale z "wiekiem" ... zdecydowanie ciemnieje i staje się cała różowa (na fotce jest już 'sędziwa')

... ot, zagadka ;:24

Obrazek

Mimo wszystko posądzałabym ją o kontakt z Nostalgie, Cynamoniu. :lol:

http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=36924
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=36924&tab=36

Lub Bordure
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=797&tab=36
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie! Dziękuję Haniu za pomoc. Od dwóch miesięcy omijam wzrokiem krzew, którego nazwy nie mogę rozszyfrować.
Hodowca nabazgrał mi w pospiechu nazwę i.....!!! nigdzie nie mogłam znaleźć choćby podobnie brzmiącej!
Tylko moja to Bordure Rose Brigitta's Garden in Pecel! Zdecydowanie ta.
Ewo, Twoja na pewno Brigittą nie jest. Ale selekcja, przez wykluczanie.....Przykro mi, że Twoje wątpliwości pozostały
nadal. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, nie wiem, czy to pocieszające ;)

Witaj Wiktorio, dawno Cię nie było ... brakuje mi Twoich oryginalnych pomysłów :D

Hanuś, Nostalgia jest przepiękna i planuję ją nabyć ... moja ma zdecydowanie inny kształt kwiatu ... hmmm, taki bardziej płaski (nie znam fachowej nomenklatury), natomiast Bordure ... kto wie?

Jeszcze kilka fotek ... na różnych etapach życia ... ;:24

młódka ...
Obrazek

w średnim wieku ... ;)
Obrazek

hmmm, sędziwa ... ale nadal piękna
Obrazek

Na sekundę przed ... opadnięciem płatków :(
Obrazek
x-d-a

Post »

"Historia krótkiego, acz bujnego życia pewnej pięknej róży"
taki tytulik dodałabym jeszcze do tego cyklu zdjątek...
Piękne...
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu :), coś w tym jest ... szkoda tylko że przemijanie, ma takie galopujące tempo :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewuniu zobaczyłam nowe zakupy i chyba budlei trochę Ci zazdroszczę... to takie wdzięczne kwiaty!
Bonica ciągle zachwyca... gdybym tak spotkała ją na swojej drodze bez pośredników poczty :) ....to już by była moja :)Wyglada jak makowa panienka hihihih pamiętasz tę bajkę ?

Niestety nie pomogę w identyfikacji róży... nie mam takich.... pewno Hania Ci znajdze :)

a powiem Ci, że dziś myślałam o Tobie...bo zastanawiałam się kogo bym chciała z forum spotkać :) Wiem wiem zapraszałaś... tylko zawsze nie po drodze :)
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

vita pisze:Pięknie! Dziękuję Haniu za pomoc. Od dwóch miesięcy omijam wzrokiem krzew, którego nazwy nie mogę rozszyfrować.
Hodowca nabazgrał mi w pospiechu nazwę i.....!!! nigdzie nie mogłam znaleźć choćby podobnie brzmiącej!
Tylko moja to Bordure Rose Brigitta's Garden in Pecel! Zdecydowanie ta.
Ewo, Twoja na pewno Brigittą nie jest. Ale selekcja, przez wykluczanie.....Przykro mi, że Twoje wątpliwości pozostały
nadal. :lol: :lol: :lol:
Vito, ale " Brigitta's Garden in Pecel" oznacza - imię autorki zdjęcia, pochodzącej z miasta Pecel - Brygidy ogród w Pecel.
A róża, nazywa się Bordure Rose, u nas sprzedawana właśnie pod nazwą - Bordure. :)

Cynamoniu, już Ci kiedyś mówiłam,
popatrz jeszcze na Hankę z Gordownów, córkę Bordure !!!:

http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=3169
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, budleję mam po raz pierwszy i już żałuję, że kupiłam tylko jedną ... oglądając forumowe ogrody, widzę, że świetnie wyglądają "plamy" barwne, wynikające z dużych jednorodnych grup roślin, natomiast Bonica, u mnie pienna, sprawdza się, póki co, wspaniale :D

Hanuś ... rzeczywiście, Twoja imienniczka bardzo podobna, szkoda tylko, że nie pokazują (w podanym linku) kwiatów 'dojrzałych', nie wiem, czy z wiekiem Hannah Gordon ciemnieje, tak jak moja.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

[quote="hanka55"]
Vito, ale " Brigitta's Garden in Pecel" oznacza - imię autorki zdjęcia, pochodzącej z miasta Pecel - Brygidy ogród w Pecel.
A róża, nazywa się Bordure Rose, u nas sprzedawana właśnie pod nazwą - Bordure. :)

A to ci historia!!! :;230 :;230 :;230 Ale ja tam widziałam kilka różnie wyglądających kwiatów po tą samą nazwą! Trochę mi wstyd, ale bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie :lol: :lol: :lol: Bordure Rose, zapamiętam.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ewus kwiat jest przepiękny! a skoro ciemnieje nie blaknie to pewnie MATKA :lol: :lol: ........ale to młoda róza zobaczymy co w nastepnym sezonie pokaze [ moze pusci pedy pnace?,moze rozdrobni kwiaty?albo wystrzeli jednym pedem z kwiatem wielkosci talerza? :roll:]

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”