Ogród Ewy F
Mariusz Nasturcja odrosła po ścięcu i to jej drugie kwitnienie
Dawid ! Poczekaj ,niech się rozrośnie do przyszlego roku ,to uszczknę dla Ciebie
Alu! Nie jest prawdą,że u mnie irysy nie chorują .Akurat je przecięłam z tego powodu.Są to dwulatki.z tyłu moje nowe nabytki,ktore dopiero się ukorzeniają
Dawid ! Poczekaj ,niech się rozrośnie do przyszlego roku ,to uszczknę dla Ciebie
Alu! Nie jest prawdą,że u mnie irysy nie chorują .Akurat je przecięłam z tego powodu.Są to dwulatki.z tyłu moje nowe nabytki,ktore dopiero się ukorzeniają
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo to jest nasturcjaMariusz Nasturcja odrosła po ścięcu i to jej drugie kwitnienie

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Oczywiście ,ze ostrózkaOglądałam w tym czasie fotki nasturcji i pomieszałam.Jeszcze nie udało mi sie uzyskać sensownego koloru/czytaj ciemnego/z siewu.Zawsze były jasnoniebieskie,bez względu na etykietę.Teraz kupuję malutkie sadzonki z kwiatem
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Ewo tak myślałem, że to przejęzyczenie;) Wiesz ja jak ja siałem to miałem same ciemne;DDD i dogodzisz tu 

ogródeczek
storczyki
storczyki
Alu!Wybieram mniejsze zło.Mówisz 10cm ?Tnę wyżej 25-30J aka tam ze mnie królowa.Mały ludzik co walczy ,walczy,a przyroda i tak go pokona.To lato bylo straszne dla irysow Pryskać co 2 tygodnie,za każdym razem innym grzybobójczym Ja tego tak często nie robiłam i ścinamNa wiosnę obowiazkowo
jolu! Cieszę się,ze zajrzałaś Coraz mniej kwiatów ,a pracy mnóstwo
jolu! Cieszę się,ze zajrzałaś Coraz mniej kwiatów ,a pracy mnóstwo
uuu to moich wyżej się nie da bo i tak całe prawie uschnięte już
już ich i tak nie odratuję...
No niestety my walczymy a natura swoje... ale taka jej rola
A pracy oj baaardzo dużo...ja wole co mogę teraz porobić by wiosną było mniej... i faktycznie już od września to tak smutno w ogródku się robi... dla mnie najpiękniejszy jest maj czerwiec... lubię jak wszystko jest jeszcze młodziutkie i zieloniutkie

No niestety my walczymy a natura swoje... ale taka jej rola

A pracy oj baaardzo dużo...ja wole co mogę teraz porobić by wiosną było mniej... i faktycznie już od września to tak smutno w ogródku się robi... dla mnie najpiękniejszy jest maj czerwiec... lubię jak wszystko jest jeszcze młodziutkie i zieloniutkie

Nie martw sie za bardzo Alu! Chorobo liści nie wpływa w tak dużym zakresie na przyszloroczne kwitnienie jak zgnilizna klącza ,ktora może doprowadzic do utraty rośliny
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Ewo
mnóstwo pięknych kolorków jest w Twoim ogródku
Niesamowitej urody hibiskus, wielkie piękne krzaczysko i obsypane olbrzymią ilością kwiatów
cudo
Sliczna hortensja, i wspaniała dalia
Widzę, że wszędzie urodzaj owocków , pewnie będą pyszne powidełka ze śliwek
Ja przerabiam brzoskwinie, bo dojrzewają na potęgę 

Agnes!! Juz mam troche dosyć tych przetworów .a końca nie widać Hibiskus wtrynilam koło jałowca i zasłania go od północnych wiatrów Kwitnie tak pięknie co roku przy minimalnym wysiłku z mojej strony