Czołem Dziewczyny, Zapalone Ogrodniczki. ;:54
Cieszę się bardzo z Waszych odwiedzin. Zawsze to miło, jak ktoś o mnie pamięta. Kurcze blade, ile ja czasu tracę, na te chol.... poprawianie tych: ć, ś, ł,itp.... Szkoda, że tu na Forum nie ma ikonki abc. Trudno.
Lorrie, jeszcze się nie nauczyłam postepowac odpowiednio z powojnikami, ale się nauczę. Słowo harcerza!
elsi,, ja na razie tylko kupuję cebulki, jeszcze ich nie sadzę. A trafiłam na sklep w którym były cebulki po 80 gr za tulipan, dlatego kupiłam. A w alleg... zamówiłam za 1,49, oj dużo przepłaciłam, ponieważ jeszcze do tego dochodzi koszt wysylki. A w "swoim" sklepie ogrodniczym są po 1,20. Różnica jest? Jest. ;:26
jadzia123, kawał super, już go podałam dalej na n-k, "mymlon" dobre, naprawdę dobre

Szachownicami się nie martw, na pewno kupisz jakieś tańsza. To prawda, że na wyprzedaży jesiennej możesz prawie za grosze kupić fajne, nie raz w sezonie bardzo drogie, cebulki. A jedna szachownica, obsadzona jakimiś ciekawymi niższymi bylinkami, lub sezonowymi roślinkami to bardzo dobry pomysł.
gorzata76, chyba uprawiasz magię, że Ci ucieka post do mnie. Ale jaką białą, czy czarną? Pamietaj, że czarna wraca z podwójoną siłą (czytałam we wróżce) Z życia wzięte: od paru lat prenumeruję wróżkę. Są tam bardzo ciekawe tematy (oprócz wróżby- ale to inny temat). Czasopismo przychodzi pocztą w czarnej folii. Kiedyś, nie wiem dlaczego, przysyłała je redakcja na imię mego mężusia, jeszcze na stary adres. A my, jak się wyprowadziliśmy z Opola, to poprosiliśmy nowych lokatorów, aby dzwonili jak będzie poczta do nas adresowana. I co, i wróżka nie dotarła. Musiałam zadzwonić do redakcji i poprosić o zmianę adresu.
Jaki z tego morał:
... najprawdopodobnie nowy najemca, zobaczył czarną folię zaadresowaną do Henrego, pomyslał: a tu cię mam fultaju.... i się przeliczył, bo to było "babskie" pismo.
Dostałam także od mojej byłej sąsiadki Ewuni (kochanej jak siostra) 2 cebule allium, ale nie wiem jakie. Zapomniałam się zapytać i piękny bukiet cynii. Smutno mi tu bez Ewuni. Dobra z niej była kobitka-sąsiadeczka. Ona dalej mieszka w Opolu.....ale we własnym, pięknym, nowo-wybudowanym domu.

allium od Ewy,
Oto cynie, też od Ewy:

A teraz.... proszę się częstować:

SMACZNEGO !!!
I jeszcze (na znane melodie): stary żabuch-wędkarz mocno śpi, a wszystkie rybki śpią w jeziorze, ciulala, ciulala, la.....
ciiii, żeby się nie obudził....

;:94