Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KRZYSIEK ,IWA ,nie ma za co dziękować .Po to mamy forum ,aby wzajemnie się uczyć i sobie pomagać .
TARO .ten hibiskus Variegata wymagania ma jak inne hibiskusy .Jego głównym atutem są liście .Kwiaty ma pełne ciemno -bordowe ,ale w pełni nie rozkwitają .Pozostają w pąku .

Czy ktoś robił może zakupy u tej osoby .Proszę o opinie .

http://allegro.pl/show_user_auctions.pH ... 11&p=2&p=0
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj JOLU, pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie, masz piękne rośliny. Zauważyłem że przybyło Ci w ogrodzie wrzosowisko. Ja u siebie w ogrodzie mam połączenie wrzosów z wrzoścami, nie zauważyłem by jedne drugim przeszkadzały.
x-d-a

Post »

Joluś, wrzosowisko, a właściwie kwaśna rabata jest już u mnie gotowa, ale ja nie lubię pokazywać młodych rabat, gdzie widać jeszcze mnóstwo "gołej" ziemi. Ja chciałabym , żeby od razu było pięknie i wszystkie rośliny rozrośnięte i sprawiające wrażenie, że rosną tam od zawsze.
Ale oczywiście w celach pokazowych przedstawię te rabatę, tym bardziej, że wrzosy zaczynają kwitnąć...
Pozdrawiam Cię niedzielnie :lol:
Awatar użytkownika
Mons
100p
100p
Od: 19 sty 2009, o 10:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ogródek prześliczny drugi raz cieszą oczy piękne róże !!!!!!! Ja mam jak na razie 3 sztuki i bardzo się bronię przed tą różyczką , bo wiem od tego roku ile kosztuje wyhodowanie tak pięknych egzemplarzy. Moją np w tym roku zaatakował paskudny mącznik i trzyma do tej pory mimo podlewania Topsinem-masakra. Że o mszycach i bieganiem z opryskiwaczem nie wspomnę. Ale warto szczególnie jak widać efekty!!! :D :D :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mons
100p
100p
Od: 19 sty 2009, o 10:34

Post »

AAAAAAAA zapomniałabym ----piękne wrzosowisko się tworzy będzie wabić pszczółki. Dobry czas do sadzenia a ja w pracy ---zaraz się rozpłaczę :( :( :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jolu - kupowałam żurawki i hosty. Szybka przesyłka a zapakowane tak solidnie i dokładnie że
mało mnie cholera nie wzięła tak trudno było się dobrać do doniczek :P
Wszystko dotarło w bardzo dobrym stanie, wszystko ładnie rośnie, ani jedna roślinka nie była marna,
ani jedna też nie padła.
Była jedna pomyłka odmianowa o której zostałam poinformowana mailem ( sama nie zauważyłam :D )
ale ta inna hosta też mi się podoba więc nie widzę problemu.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

U mnie demolka, za to u Ciebei Jolu wszystko na ostatni guzik pozapinane :) Hibiskus PURPUREUS VARIEGATUS wygląda super, chyba pomyśle w końcu o Hibiskusie i u siebie :) wspaniałe masz róże i dalie, a wiązówka biała to chyba coś, czego nie widziałem wcześniej :)
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Jolu, ja też kupowałam u tej osoby i jest OK. Kolorowo u Ciebie :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TADEUSZU ,DZIĘKUJE ZA PORADY ODNOŚNIE wrzosowiska .Masz piękną rabatkę ,a i połów ryb widać ,że się udał . :wink:
DALU ,dziękuje .Myślałam ,że pokażesz całą rabatkę z wrzosami ,a ty tylko taki kawalontek . :( Oj dawkujesz nam emocje . :wink:
MONS U MNIE TEŻ W TYM SEZONIE RÓŻE ŁAPIĄ WSZELKIE PLAGI .Niektórym nawet opryski nie pomagają , a inne są piękne nawet bez oprysków .Szkoda ,że tak mało masz czasu na ogród . :( ,ale praca też potrzebna .Z czegoś musimy płacić rachunki ,za nasze chciejstwa . :wink:
MARIOLU ,MAJU ,cieszę się ,że chwalicie zakupy u tej osoby .Chyba też się na coś skuszę . :wink:
SYLWESTE ,to tylko tak na fotkach wygląda .Nic nie mam do końca dopracowane .Ciągle coś przesadzam ,tworzę nowe rabatki .Po nocach nie mogę spać i ciągle kombinuje co by zmienić i gdzie zrobić nową rabatkę .Trawnika ubywa w zastraszającym tempie .Niedługo to nie będzie warto kosiarki odpalać :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Wilec różany
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Inne trawiaste maleństwa .
Obrazek
Liatra jeszcze kwitnie
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Zazdroszczę że masz mało koszenia.
Ja co kosiarkę wyciągam to psioczę-na co mi to było :lol: .
A busz fajny-ogarnięty :D .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu , pozdrowienia, muszę się odezwać, bo nie przychodzą powiadomienia i ciągle Cię muszę szukać. :lol:
Od środy nie mam w pracy telefonu i internetu, NETIA mnie podłącza , ale ja już majątek wydałam na komórkowe telefony.Dziś jest poniedziałek - zlecenie wisi, minęło 40 dni od podpisania umowy i nic.

Jak ktoś będzie miał taki głupi pomysł,żeby z nich skorzystać to przestrzegam.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNIESZKO ,W INNYCH MIEJSCACH TO JA WŁAŚCIWIE TRAWY MAM DOŚĆ SPORO ,ALE TAM NIE MOGĘ JEJ ZLIKWIDOWAĆ ,TYLKO PDZED DOMEM JEJ CIĄGLE UBYWA .
iga23 pisze:Jolu , pozdrowienia, muszę się odezwać, bo nie przychodzą powiadomienia i ciągle Cię muszę szukać. :lol:
Od środy nie mam w pracy telefonu i internetu, NETIA mnie podłącza , ale ja już majątek wydałam na komórkowe telefony.Dziś jest poniedziałek - zlecenie wisi, minęło 40 dni od podpisania umowy i nic.

Jak ktoś będzie miał taki głupi pomysł,żeby z nich skorzystać to przestrzegam.
IGUŚ WSPÓŁCZUJĘ PERYPETII Z NETIĄ .To skandal ,żeby tak długo czekać .
Masz PW.
Kiedy odzyskam wreszcie mój laptop ,bo na tym się ciągle gubię .Tydzień już u naprawy i ani widu ,ani słychu ,czy coś z tego będzie ,czy nie . :?
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Jolu, problem ubywającego trawnika znam doskonale :) ale warto bo tworzymy coś znacznie ciekawszego dla oka :) a że praca w ogrodzie znajdzie się zawsze to też oboje wiemy doskonale :)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Zaskoczyłaś mnie z tym wilcem różanym (pozytywnie oczywiście). Bardzo ładne zestawienie, w dodatku można zakryż dół róży, jeśli jest nieładny...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Joluś, znalazłam na alleg. czerwoną koronę za 7,59 za cebulkę (720608746), tanio, no nie? pa stasia ;:129

;:7 ;:7 ;:7 ;:79
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”