Mam pytanie: dostałam cebule Lilii orientalnych, sa zdrowe, zafoliowane. Teraz są w ciemnym, chłodnym miejscu. Sadzić je można na jesień, we wrześniu. Co ja mam z nimi teraz zrobić?
Mam kilka lilii od kilku lat i myślę, że coś z nimi nie tak. Rośliny są niskie i mizerne, a kwiat tylko jeden na jednej roślinie (a ja widzę, ze takie same u innych maja po 3). Nie przesadzałam ich i nie nawoziłam specjalnie, czasami podsypałam granulowanym obornikiem. Może muszę przesadzić w inne miejsce? Czy teraz na jesień mogę to zrobić? Co wsypać do dołka? Słyszałam, że małą warstwę piasku, by woda nie stała.
Przygotuj nową grządkę,obornika nie żałuj,przekop porządną dawkę.
Zrób to teraz,a lilie wykop jak liście zaschną.Wszystkie cebulki posadź osobno,
czyli rozdziel wszystkie zrośnięte,drobne cebulki osobno.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Są w pełnym słońcu! Biorę się za nie! Jeszcze bedę musiała stoczyć walkę z tymi pięknymi czerwonymi robalami Już się tak na nie uwzięłam, że zaduszam gołymi rękoma!
(dziękuję za przeniesienie tematu, miało tak być, ale coś mi się pomyliło jak klikałam ;-) )
Dawidzie- nie jest może identyczna z tą co pokażę- ale podobna. Może ziemia wpłynęła na to, że ma więcej żółci w środku... A może nie ta... www.niedozwolony-hosting.pl
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec