Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Alu! Piękne widoczki, no i szklarenka taka jak ja sobie też upatrzyłam... ale to w dalekiej przyszłości... jakoś mnie siły opadły... nie wiem czy dam radę z tym moim ogrodem... :(
Katarzyna, zapraszam
x_P-42

Post »

hal1959 pisze:I to pole mieczykowe też fajne i jak pomysłowo zabezpieczone przed pokładaniem :wink: :D.Buk jak buk,ale ta dziewczyna pod bukiem :D
Zgadzam się i z tym bukiem i z dziewczyną.
Bardzo pomysłowy sposób na mieczyki.Muszę go koniecznie w przyszłym roku wykorzystać :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łał łał ale fotki miło cię widzieć . A te pola mieczyków, krzaczor róży . Tylko w takiej posiadłości mogli zrobić lepsze ławki .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu ale śliczne widoczki i szklarenka też fajna :lol: widzę że jednak chcesz mieć szklarenke tylko mniejszą ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Alu, prosiłaś o zdjęcia ściany bluszczu więc już możesz je u mnie obejrzeć ;)
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Alu te fotki z Powsina ;:80 Joanna Chmielewska w swoich książkach wciąż opisuje Powsin.
Taka mała folia :shock:
Ale z Ciebie LAAASKA :!: :!: :!:
W Powsinie spodziewam się być we wrześniu.
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

jak się spaceruje po takich ogrodach, to człowiek ny zaraz chciał mieć wszystko prawie u siebie:)..przynajmniej ja tak mam

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witam Was :) jakoś mało czasu mi zostaje żeby tu z Wami posiedzieć...

Coma, Halinko... mi też się ten pomysł spodobał...bo mnie już zdenerwowały te mieczyki, całe leżą i kwiaty im zasychają... całe chore są :cry:

Katarynko...ja jestem młoda a też mnie się czasem odechciewa tego wszystkiego i męczy mnie to że zawsze coś trzeba robić... ale chyba trzeba właśnie po mału, troszkę mieć rezerwy... urośnie to dobrze, nie to trudno...i jakoś będzie :wink:

Jadziu... ten krzaczor to hortensja jest :wink: a ławka miała pasować do wystroju bo to był kącik działkowy... taki wydzielony z domkami wiejski...

Joluś ja już sama nie wiem...taka za duża taka za mała.. albo duża bo po co mała...to lepiej w ogóle... i już zwariowałam... w tym roku już nic nie urosło... papryka i ogórki juz dawno zostały wyrzucone... tylko pomidory są co zajmują niecałą 1/3 a tak pusto... szkoda miejsca... bo już widzę, że rodzicom się nie chce... całe życie w tym spędzili i chyba mają dość... więc patrze pod kątem dla siebie... a ja chcę mieć i trochę ogrodu...iglaki, wrzosy... a teraz przez tą folię nie ma miejsca kompletnie więc myślałam żeby postawić taką szklarenkę a za nią jakieś rabaty jeszcze... żywopłot z iglaków...taka szklarnia na pomidory wystarczy... w paprykę nie ma co się bawić a ogórków zrobiłabym rząd na dworze bo te zwykłe tez pod osłonami się nie udają...zresztą ziemia już jest tam schorowana i nie ma sensu...

Iduś co Ty tam wygadujesz, tak z daleka tylko wyglądam :lol: ... co do szklarni pisałam wyżej, a jak będziesz w Powsinie to koniecznie wpadnij...obejrzysz tunel... bo ja na prawdę z chęcią go jesienią oddam...już nawet z rodzicami rozmawiałam... Ty masz tam hektary to na pewno Ci się przyda... obiecujesz ? :wink:

Urszulko ja już mam jakoś przesyt... już mnie ta mnogość przytłacza...muszę się trochę zdystansować bo aż czasem kołuje mi siew głowie od nadmiaru tych kwiatków, krzewów, drzew, iglaków :roll: :lol:

A dzisiaj byłam na basenie... postanowiłam poduczyć się pływać bo jak byłam mała się uczyłam i kochałam wodę a teraz jakoś trochę się jej boję i pokonuje lęki... i na wrzesień zapisałam się na AQUA coś tam... w każdym razie na wzmocnienie pleców i brzucha bo po intensywnej wiośnie i lecie w ogrodzie znów czasem mi coś tam strzyka.... taka młoda a na złom się nadaje :lol:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aluś,
dawno mnie tu nie było a tu tyle zmian i nowości ;)
pieknie i kolorowo!
zdjecia z Powsina przypomniały mi moją wizyte w tamtejszym ogrodzie kilka lat temu. :roll:
Pole mieczyków jest powalajace!!!
Pamietam , jak stałam przy rózach chyba z godzinę zapisując wszystkie fajne odmiany - mój m miał juz dosyć ale był dzielny :wink:
Masz może jakieś zdjęcie z tamtej różanki? Proszę ... :D
x-d-a

Post »

Aluś, piękne zdjęcia z Powsina pokazałaś.
We wrześniu prawdopodobnie będę w W-wie, to na pewno będę chciała tam zajrzeć. A może uda mi się trafić na wystawę "Zieleń to życie"? Ale to zdaje się ostatni weekend sierpnia...
A o swój kręgosłup dbaj Alu, koniecznie :!:
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu ja na kręgosłup tez narzekam ale w końcu ma się już tych wiosenek ;:24

Wcale się nie dziwię że rodzicom się już nie chce w końcu każdemu się należny jakiś odpoczynek :lol:

Aluś ja uwielbiam wodę i umiem pływać ale nie w morzu bo fale mi przeszkadzają :roll:
ale zimą chętnie chodzę na basen i tam jestem w swoim żywiole :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, kolorowo trochę jst, ale do piękna wiele brakuje... szczerze powiem, że jak już mam zaplanowane zmiany w główce na następny rok to w tym roku ta pstrokacizna co jest przestaje mi się podobać... staję się radykalna... kilka roślinek zasiliło kompost, wiele będę wydawać, ale nie wiem komu bo coś nie widzę chętnych...a i czuję troszkę zmęczenie i napuchnięta główkę od nadmiaru informacji i roślin :lol: i już się nie mogę do czekać aż zrobię wszystko co się da i co wymarzyłam na działce... bo mam ciche złudzenie że będę potem tylko patrzeć się zachwycać i odpoczywać :lol:

A co do róż w Powsinie...były ale jakoś nie przykuły mojej uwagi...niestety róże to nie moja miłość...:wink:

Dalo
, i Ida ma być we wrześniu w Warszawie...może udałoby się jakoś spotkać :wink: byłoby miło :) wiem wiem, staram się dbać :) ale nie wiele mogę poradzić bo to wina nierównych bioder :?

Joluś...chyba każdy narzeka... coś ta matka natura niedoskonała... nie przewidziała doli ogrodnika :lol:
Mi się też na basenie spodobało i muszę nadrobić te kilka lat braku styczności z wodą... w czwartek też mam zamiar pójść :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Języczka i gilardia:
Obrazek Obrazek

odsłony porcelanki:
ObrazekObrazek

i biała jeżówka:
Obrazek Obrazek

złotlin japoński i rudbekia dwubarwna:
Obrazek Obrazek

kwitną jeszcze zawilce i arktotis:
Obrazek Obrazek

Goździki chabaud... cudne.. warto było się z nimi bawić od lutego...
Obrazek Obrazek

i jeszcze kocanka:
Obrazek Obrazek

piękna dalia... ale nie mam pojęcia skąd się wzięła... serio...możliwe żeby się wysiała... bo w tym miejscu nie wsadzałam żadnej...ale też w takich kolorach nigdy nie miałam...i astry:
Obrazek Obrazek

wdówka ( bardzo mi się podoba...szkoda tylko że taka wysoka ...) i jeszcze goździki z aksamitką:
Obrazek Obrazek

drugi raz kwitną sobie ostróżki i uśmiecha się tunbergia:
Obrazek Obrazek

Floksy które dostałam na wiosnę... trochę chorują...ale kwitną:
Obrazek Obrazek

lantana i dalia która też czeka na wydanie ;)
Obrazek Obrazek

i patrzcie jaka mega celozja mi urosła :;230 ma z 10-15 cm :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Alu, śliczne fotki pokazałaś :D Super ta prawie czarna porcelanka, zazdroszczę cierpliwości z hodowlą goździków ;)
Bardzo w tym roku polubiłem Thunbergię i w przyszłym roku też sieję i powiem Ci, że wcale nie musi być biała, by była piękna ;)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

jak masz problem komu oddac swoje roslinki to... tylko ogloś to na forum a zobaczysz :lol: :lol:

Zdjęcia wspaniałe!!! Jak do ksiazki ogrodniczej :shock:
jak sie uprawia porcelanke? Kiedys o niej myslałam... :roll: cudna!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”