Ranczo Nokły cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

PELAGIO- dziękuję za odwiedziny, mieczyki powoli kończą swoje kwitnienie, nasze rosną wysokie, gdyż rosną w urodzajnej glebie. Razem z żoną jesteśmy na emeryturze i działka, to jedyne nasze pożyteczne zajęcie.

GRAŻKO- dziękuję za odwiedziny, cieszymy się że Wam, a zwłaszcza mężowi , podobała się nasza działka. Mam nadzieję że z czasem i on się przekona że ogród , to nie tylko praca w ogrodzie, ale też wypoczynek wśród pięknej przyrody.

Rzeczywiście , przeoczyliśmy poszukiwania kaliny. Dokonam szczegółowego poszukiwania wzdłuż brzegu rzeki za sadzonkami kaliny, jak coś znajdę, to dam znać , a może dotrze do Ciebie wraz z grzybami.

ALANO- dziękuję za odwiedziny,po chwilowym odpoczynku w pięknym Węgorzewie, trudno było powrócić do ogrodowej rzeczywistości. Córka , mając jeszcze urlop, wyczyściła warzywnik z chwastów, aż niepodobna by było o tej porze na warzywniaku, tak czysto od chwastów.

Pomidorów, nadal w bród, pracy w ogrodzie, również nie brakuje, trudno powiedzieć ,czy za rok wybierzemy się znowu na kilka dni w Twoje piękne strony.

W ogrodzie nadal lato kwitnie wiele roślin, a zwłaszcza róże obficie powtarzają kwitnienie;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu ,u ciebie jak zwykle same śliczności . :shock:
Biała cynię widzę po raz pierwszy . :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeuszu pięknie u Ciebie.........tyle jeszcze kwiatów..........
Przyjemnie patrzeć jak kwiaty powtarzają kwitnienie, musimy mocno nacieszyć się ich widokiem :lol: bo niestety jesień zbliża się dużymi krokami ;:145
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Jollla500 nie strasz jesienią. .. :wink: ale faktycznie czas leci.

Tadeuszu, zdjęcia bardzo ładne. Lubię oglądać i cieszyć oczy.

pozdrawiamy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadeuszu jak zawsze- pięknie :shock: :D Sliczna biała cynia :D bardzo podoba mi się żółciutki powojniczek, chyba posadzę sobie taki na pergolę, ma przepiękne te dzwoneczki :D Róże bajeczne- szczególnie ta pomarańczowa- mój ukochany-poszukiwany kolorek :D
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JOLU GRAJ - dziękuję za odwiedziny,sadzonki cynii kupiliśmy na targu, , są dorodniejsze, niż z własnego siewu.

JOLU- kwiatów u nas jeszcze dużo, wiele roślin powtarza kwitnienie, kwitną jeszcze krzewy, ale też kwitną zwiastuny jesieni.

EWO,KRZYSIU- dziękuję za odwiedziny, nie da się zaprzeczyć że wrzesień za pasem mimo że jeszcze wiele letnich kwiatów kwitnie.Cieszy nas to że lubisz do nas zaglądać.

AGNIESZKO- dziękuję za odwiedziny, powojnik tangucki niedawno kupiliśmy jako małą sadzonkę, rośnie szybko i ma bardzo dużo pięknych żółtych dzwoneczków. Róże, prawie wszystkie powtarzają kwitnienie, mamy ponad dwadzieścia odmian róż rabatowych, oraz pienne i pnące.

Mimo że kwitnie jeszcze dużo roślin letnich powoli, powoli , do Nokłów zbliża się jesień, najlepiej to widać na wrzosowisku.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadeuszu niesamowicie urokliwe te wrzosy, muszę i ja koniecznie zaprosić je do swojego ogródka, tym bardziej , że naprawdę mam dużo wysypanych korą rabat z kwaśnolubnymi, tak że miejsce na nie jest :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Tadeusz mój powojnik tangucki też z tego roku, ale w złym miejscu go posadziłam,
czeka go przeprowadzka.
Zastanawiam się, czy sadzonki iglaków od Ciebie są z tych małych czy z dużych,
wysadzam, najwyżej będę przesadzać, jak nie będą się mieścić. :roll:
Sucho jest, grzybów pewnie nie ma, byliście w tym roku na grzybach?
Wrzosowa rabatka (piękna zresztą) przypomniała mi,
że rok temu oglądałam wrzosowiska w górach Wiclow w Irlandii,
w tym roku mogę to robić tylko w podbiłgorajskich lasach i na forum :roll: :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Tadeuszku wpadłam na żniwa pomidorowe, smaczne aż nie chce mi się wychodzić, zresztą ja u Ciebie zawsze się pożywiam bo moje jakieś w tym roku mikre.
Cudne to wrzosowisko a co ja będę się produkować u Ciebie to raj!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Tadeusz,odwiedzam Twój ogród dyskretnie,nie pozostawiając wpisów,ale jak zobaczyłam zdjęcie kielichowca...to mnie zatkało.Czy on rzeczywiście pachnie?Mam go w ogrodzie syna od kilku lat,ma ok.150 cm wysokości ale nigdy nie zakwitł.Ładny krzaczek,zieleniutki,nawet jego liście mi się podobają ale z drugiej strony smuci brak kwiatów.Miałam cichą nadzieję,że może w tym roku,ale też nic.Czy jakoś specjalnie z nim postępujesz?
Pozdrawiam serdecznie Grażyna.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Pieknie kwitną te wrzosy....a moje dalej stoją w doniczkach i czekają...na ziemię której nie ma i nie bedzie :twisted: cóż ,bedę przywozić sama po 2 worki z lasu....a tymczasem już mi jeden wrzosik padł :( jak tak dalej wolno pójdzie... :? to wszystkie padną :(
A kaliną się tak nie przjmuj :lol: jak nie bedzie to kupię mamie na all....widziałam że są :wink:
ale na grzybki mam ochotę a jeszcze bardziej na waszą wizytę....choć u mnie ogród to gospodyni zapaską przykryje :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

No to dotarłam....
A tu widzę Tadeusz, u Was prawdziwy zlot Rycerstwa- tyle mieczy(ków)...Jak u Króla Artura :wink: .
Wspaniała kolekcja...Kalejdoskop!
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Jakie piękne rozrośnięte wrzosy .Ile lat już u ciebie rosną .Czy jakoś specjalnie przygotowywałeś glebę ,czy okrywasz je na zimę .?Napisz wszystko dokładnie ,bo ja też zrobiłam sobie małe wrzosowisko ,a nie chciała bym ,żeby mi się zmarnowało .
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tadeusz wyczytałam ,że byłeś 12km od granicy z Kaliningradem ,czyżbyś był w mojej miejscowości :?:
Piękne wrzosowiska :shock: U mnie niestety wrzosy kupuję co roku ,bo nijak mi ich hodowla nie wychodzi :oops: :?
Foliak mam na 100 krzaczków,a w gruncie miałam też tyle samo,ale ten sezon na gruntowe był beznadziejny .Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Tadeuszu ale masz piękne wrzosowisko :shock: cudny widok.....
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”