Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu założyłaś nowy KLUB :?:
A z tym cedrem to myślisz tylko o Sobie. Ja chcę widzieć co Ty gotujesz o on mi przeszkadza :!: :lol: :!:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Dalu wreszcie i Ciebie odwiedziłam :) ech cudnie u Ciebie...uwielbiam u Ciebie ta piętrowość roślin, dla mnie kompozycje doskonałe... i ta zieleń... a na dodatek i miejsce na tyle owocków i pyszności :)
Ciesze się też, że stałaś się babcią maluszka... oj coś czuję że rozpieszczone maleństwo będzie :lol:
A co do konewek wiedziałam, że Grześ się zaraz upomni :lol: ciii ale też mam jedną ...ale kiedyś jak mnie odwiedzicie to schowam bo się jeszcze pobijecie :lol:

I jeszcze Dalu mam pytanko...czy ta tawuła szara kwitnie razem z tamaryszkiem? bo projektuje ten swój ogródek... i chciałam pod tamaryszkiem na pniu ja posadzić... co o tym myślisz?
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No przepraszam bardzo, cedrem to ja dawno się już zachwycałem :)
x-d-a

Post »

Dla męskiej reprezentacji moich gości (choć oczywiście nie tylko - Aniu tak będzie wyglądał cedr u Twojej Mamy za kilkanaście lat) jeszcze raz cedr. Mariuszu, Sylwestrze, Krzysiu i .....

Obrazek

Aluś, cieszę się bardzo,że mnie odwiedziłaś i pospacerowałaś po ogródku. Tawułę szara możesz posadzić pod tamaryszkiem, z tym że zależy na jakiej wysokości on jest zaszczepiony. Niewykluczone, że będziesz musiała ją przycinać tak jak ja swoją, co troszkę odbija się na kwitnieniu. Co do terminów kwitnienia tawuły i tamaryszka, to tak mniej więcej kwitną w tym samym czasie, ale musiałabym sprawdzić, bo dokładnie nie pamiętam...

Aszko, a próbowałaś kiedykolwiek robić jakieś przetwory z pigwy?

_oleander_, tak jakoś się złożyło, że samoistnie powstaje nowy Klub...

Danusiu, dzięki za wizytę i miłe słowa.

I jeszcze raz iglaczki, których nie ma dużo w moim ogródku, ale jednak...

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

snowflake pisze: ...czy ta tawuła szara kwitnie razem z tamaryszkiem? bo projektuje ten swój ogródek... i chciałam pod tamaryszkiem na pniu ja posadzić... co o tym myślisz?
Dalu pozwolisz :?: ... sprawdziłam u mnie na fotkach... szczyt kwitnienia tawuły szarej to 27 kwiecień, a tamaryszek zaczynał dopiero 9 maja. Troszkę się mijają, tym bardziej, że tawuła kwitnie dość krótko, w przeciwieństwie do tamaryszka.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

A ja mam tamaryszek francuski co kwitnie w lipcu :D :!:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu, często odwiedzam Twój ogród po cichu 8) , staram się nie zostawiać śladów ;) ... jest pięknie, spaceruję, podziwiam i uczę się od Ciebie m.in. kompozycji.
Wierz mi, że początkującym ogrodniczkom ;) nie jest łatwo projektować rabaty, czy interesujące, urokliwe zakątki o spójnym charakterze ... wymaga to wiedzy, doświadczenia i ... całe morze cierpliwości :roll:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Dalu, w imieniu całej reprezentacji dziękuję za cedra ;:1
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Hmmm Daluś a jakby w takim razie nie pod tamaryszkiem a migdałkiem na pniu?
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Dalu,to jest mój pierwszy krzaczek i pierwszy owoc :P :P :P chyba go ususzę na pamiątkę :D :D
Piłam nalewkę i była owszem,owszem.Liczę ,ze w przyszłym roku będzie więcej-wtedy pomyślę
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Dalu cedr fajniutki, ale chyba rośnie parę dobrych lat. Ja poszukuje w moich okolicach penduli. Aaaa to liczę, że zaprezentujesz się nam na traktorze;DDDD
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu wejdź do Grzesia .
Genia
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Dalu, piękny ten cedr, iglaki nabierają z wiekiem takiego dostojnego wyglądu.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
x-d-a

Post »

Majeczko, to prawda, a jeszcze jak ładnie wyglądają z nimi hosty...

Geniu, byłam u Grzesia - dziękuję :!: Ja natomiast chętnie podzielę się moimi kannami, bo one się bardzo mnożą i trzeba mieć na nie dużo miejsca.

Mariuszu, zaprezentować to ja się mogę, tylko skąd ten traktor :?:

Aszko, u mnie jest kilka owocków i też zostawię sobie na pamiątkę, jako dekorację. Słyszałam , że są świetne do dżemów i konfitur, bo przełamują słodycz i mdły smak.

Aluś, myślę, że i tak, i tak będzie ładnie, przecież oba krzewy nie muszą kwitnąć równocześnie. A migdałek chyba z kolei kwitnie wcześniej - na początku kwietnia.

Sylwestrze, jeśli tylko reprezentacji się podoba -cała przyjemność po mojej stronie!

Olu, nie znam tamaryszka francuskiego; czy jest podobny do tego "naszego"?

Cynamonku, witam w moim ogrodzie! Miło mi będzie, jak zostawisz czasami ślady swojej obecności.
Ja nie jestem doświadczonym ogrodnikiem, ogród mam dopiero(?) 5 lat i ciągle się uczę, m.in. na forum. Jeżeli czasami coś mi się uda, jakaś rabatka lub jej fragment komuś się spodoba, będę bardzo szczęśliwa...

Madziu, dziękuję za informację, nie muszę już szperać w zdjęciach.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu ja też takie mam tylko mi jeszcze nie kwitną .
A swoje też muszę dzielić ,bo jak wiesz nie mam dużo miejsca .
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”