Bardzo ładny fikus . Nie wiem tylko czy jego gałązki tak opadają, czy to ujęcie z góry i tylko się tak wydaje. Ta pierwsza wersja nawet wydaje się jeszcze bardziej interesująca.
Felo on właśnie tak ma opadają mu gałązki. Szkoda że przytargałem z nim '
do domu te robale. Ale cóż tak bywa. Miro cifem poważnie i to zniosły te rośliny
A ja ostatnio musiałem wyrzucić tą roślinkę z 2 foty. Ładnie sobie rosła no i nie wiadomo czego nagle bum i nie ma;/// za bardzo się każdy zachwycał a podobno to tak działa.
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Krzysiu clinem (płyn do mycia szyb) :P
Ja pryskałam bluszcza jak zaatakowały go przędziorki i teraz jak na razie ich nie ma
Najpierw spróbuj tylko kawałek roślinki nim spryskać i obserwuj czy jej to nie zaszkodzi jeśli nie to spryskaj całą i za dwa lub trzy dni jeszcze raz
No tak tak znam ten środek ale nie słyszałem o stosowaniu jego jako środka na owady
Ale ciekawe. Na razie kupiłem taki normalny i już raz opryskałem i liczę że to pomoże
Ja swojego fikusa pryskałem Cifem rozcieńczonym z wodą.Przędziorka nie ma i fikusa też nie :oops:Możliwe,że z zachwycania też padają niektóre kwiatki bo mi padła Pachira.
Sam miałem ciocię,która jak się zachwyciła jakimś kwiatkiem to w 3 dni zrzucił wszystkie liście
Oprysk wykonany dzisiaj powtórka i mam nadzieje że się pozbędę tego dziadostwa.
A to prawda że kwiatków nie wolno zachwalać bo zdychają.
A jeszcze jest tak że te przy których się skacze żeby nic im nie było rosną gorzej
od tych co mam ,,gdzieś,,
Geniu ale ona ekstra, jak dla mnie ten lekki kolor żółtego jest rewelacyjny.
Super. Ostatnio widziałem w gazecie że staje się modne hodowanie lilii
w dużych donicach albo beczkach. Spodobał mi się ten pomysł ale jak
sobie pomyślę o moim balkonie to jakoś zwątpiłem
Obawiam się że skończyłoby się to zalaniem sąsiadów i remontem elewacji
14 piętrowego budynku