Nowy ogród Jacka cz.3
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacek P.... pisze:...Zapomniałem napisać, że wczoraj robiłem przy rabatce cienistej. Po wyrwaniu chaszczy (znajomy się zlitował) mój ogród wydłużył sie o 2m ...
Jacku - może pożyczysz swojego znajomego, skoro taka dobra dusza z niego?
Przydałby mi się taki, oj przydał!
Hehe... widzę, że każdy ostrzy sobie zęby u Ciebie na coś innego - jedni na kamienie,
drudzy na pyszne jedzonko a jeszcze inni na widoczki i rośliny.
Pogoda piękna, więc sądzę, że wyjazd też udany.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj widzę że i Ty nas opuściłeś na parę dni... oby w celu wypoczynku
od środy rozumiem jesteś całe dnie? to podjadę... taszczyć dużo nie będę, dam radę... pysznogłówkę mam mieszankę ale w tym roku siałam... ładnie rośnie, ładne sadzonki... ale to jak będą różowe czy białe za rok to też będę pamiętać
chyba że chcesz jakąś w ciemno teraz
a nachyłek jest odmiany Sterntaler, ale zdjęcia nie mam bo też w tym roku siany ale mam go bardzo dużo...możesz popatrzeć w necie na pewno będzie jakieś zdjęcie 
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie moi drodzy
Nie było mnie przez ostatnie dni, dlatego dopiero teraz odpisuję. Choć były to tylko dwa dni urlopu to i tak się cieszę. Spędziłem go intensywnie ale bardzo przyjemnie na Śląsku. Jak już koleżanki napisały, było małe spotkanko forumowe:

Halinko-Eukomis, mi też było bardzo miło Cię poznać osobiście i mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy i pogawędzimy o naszych pasjach - podróżach, ogrodach....
Jadziu-Wisienko, cieszę się, że zaglądasz do mnie
Wyjazd miałem bardzo udany choć nie za długi. Poznałem sympatyczne dziewczyny ze Śląska
, nasyciłem się urokiem starego ogrodu i mnóstwo innych spraw ważnych albo przyjemnych
A co do kolegi - wypad na wieś i praca fizyczna dla moich znajomych mieszczuchów wydaje się jakąś atrakcją więc zaprzęgam ich do roboty
Iza-Tu.ja, dziękuję bardzo za życzenia
Kotka jeździ ze mną. Od maleńkosci jest przyzwyczajona i dobrze to znosi. Oto ona

Gabrysiu, bardzo się cieszę, że mogłem zobaczyć Twój ogródek. Jest naprawdę, co podziwiać i podpatrywać pomysły. Rozrośnięte kępy roślin są wspaniałe i chociaż masz bardzo dużo roślin nie ma wrażenia ścisku.
Dziękuję za nazwy i pewnie jeszcze o jakieś się będę pytał ale to może na pw.
Wszystkie rośliny już posadzone
Alu, zapraszam serdecznie choć wolałbym się umówić konkretnie, bo może mnie akurat nie być w domu.
Zobaczyłem w necie dwa różne nachyłki 'Sterntaler' - lancetowaty i trwały (wielkokwiatowy). Zdaje się, że lancetowatego (z brązowymi plamkami) nie mam
Mariola-Coma, już jestem. Nie było mnie tylko dwa dni. O spotkaniu piszę w odpowiedziach. Jak każde spotkanie forumowe - było świetne
Zrekompensowałem sobie niemożność pojechania na spotkanie do Marcina
Bogusiu, miło Cię gościć w moim ogrodzie a tym bardziej było poznać
Krypli i zisty na pewno nie zapomnę
I bardzo się cieszę z prezentów, bo utrafiłaś w kwiaty, których jeszcze nie miałem.

Halinko-Eukomis, mi też było bardzo miło Cię poznać osobiście i mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy i pogawędzimy o naszych pasjach - podróżach, ogrodach....
Jadziu-Wisienko, cieszę się, że zaglądasz do mnie
A co do kolegi - wypad na wieś i praca fizyczna dla moich znajomych mieszczuchów wydaje się jakąś atrakcją więc zaprzęgam ich do roboty
Iza-Tu.ja, dziękuję bardzo za życzenia
Kotka jeździ ze mną. Od maleńkosci jest przyzwyczajona i dobrze to znosi. Oto ona

Gabrysiu, bardzo się cieszę, że mogłem zobaczyć Twój ogródek. Jest naprawdę, co podziwiać i podpatrywać pomysły. Rozrośnięte kępy roślin są wspaniałe i chociaż masz bardzo dużo roślin nie ma wrażenia ścisku.
Wszystkie rośliny już posadzone
Alu, zapraszam serdecznie choć wolałbym się umówić konkretnie, bo może mnie akurat nie być w domu.
Zobaczyłem w necie dwa różne nachyłki 'Sterntaler' - lancetowaty i trwały (wielkokwiatowy). Zdaje się, że lancetowatego (z brązowymi plamkami) nie mam
Mariola-Coma, już jestem. Nie było mnie tylko dwa dni. O spotkaniu piszę w odpowiedziach. Jak każde spotkanie forumowe - było świetne
Bogusiu, miło Cię gościć w moim ogrodzie a tym bardziej było poznać
I bardzo się cieszę z prezentów, bo utrafiłaś w kwiaty, których jeszcze nie miałem.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę Jacku, że spotkanko udane, pogoda dopisała. I humory też. 
Jak nie miałam ogrodu, to jechałam do mojej koleżanki, która mieszkała
w domku jednorodzinnym i zupełnie nie miała zamiłowania do ogrodu,
i pomagałam jej w pieleniu.
Tak byłam stęskniona kontaktu z ziemią. 
A teraz mam pielenia po uszy
Jak nie miałam ogrodu, to jechałam do mojej koleżanki, która mieszkała
w domku jednorodzinnym i zupełnie nie miała zamiłowania do ogrodu,
i pomagałam jej w pieleniu.
A teraz mam pielenia po uszy
Pozdrawiam serdecznie
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie! Próbuję nadrobić różne zaległości i motam się mo ogrodzie i domu, bo zbyt dużo tego do zrobienia. Skosiłem dziś trawniki i powyrywałem zielsko, żeby mnie nie przerosło
Dziś kupiłem piłę elektryczną, z czego się bardzo cieszę. Mam dużo do cięcia.
Alu, wszystko OK. Zaraz napiszę na pw.
Agnieszko-Agness, spotkania takie jak te, na których byłem, zbliżają ludzi i są naprawdę wspaniałe
Mam nadzieję, że i Ty będziesz miała okazję się spotkać.
Wisienko, ja też mam pielenia po uszy, bo rośliny jeszcze małe.
Spotkanie było bardzo udane i czekam na kolejne
Alu, wszystko OK. Zaraz napiszę na pw.
Agnieszko-Agness, spotkania takie jak te, na których byłem, zbliżają ludzi i są naprawdę wspaniałe
Wisienko, ja też mam pielenia po uszy, bo rośliny jeszcze małe.
Spotkanie było bardzo udane i czekam na kolejne
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jacku, miło mi że tak odebrałeś mój ogródek.Jacek P.... pisze: Gabrysiu, bardzo się cieszę, że mogłem zobaczyć Twój ogródek. Jest naprawdę, co podziwiać i podpatrywać pomysły. Rozrośnięte kępy roślin są wspaniałe i chociaż masz bardzo dużo roślin nie ma wrażenia ścisku.
Wszystkie rośliny już posadzone![]()
Wprawdzie nie było specjalnie co podziwiać bo już praktycznie po sezonie,
a i nie był za bardzo uporządkowany... ale cieszę się, że Ci się podobało.
Ciekawa jestem czy wszystko się przyjmie...
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18