Izo, tak sobie wymyśliłam, że w półcieniu dobrze będą rosły liliowce i wyglądały funkie i liliowce. Na tej rabacie jest jeszcze hortensja pnąca się po jabłoni i bodziszki, które ja ukwiecają w maju. A niezapominajki, które same się rozsiewają pięknie wyglądają wśród roślinek wiosną.
Witaj w Klubie Byłych Ambitnych, Pracowitych i Robiących Karierę (w skrócie KBAiRK).
Sylwestrze, cieszę się, że podoba Ci się ta kompozycja - długo nad nią pracowałam i w końcu prawie osiągnęłam zamierzony efekt. To właściwie jest gra kolorami liści, bo kwiatów tam jest dosyć mało, no z wyjątkiem momentów, gdy kwitną poszczególne krzewy...Dopiero w takich aranżacjach widać jak piękna i urozmaicona jest zieleń liści, a właściwie nie tylko zieleń, bo przecież śliwa wiśniowa jest bordowa, a derenie zielono-białe i złoto-białe.
Dawidku, dziękuję
Agulino, zdecydowanie hosty nie lubią pełnego słońca, a jeśli już muszą w takim miejscu rosnąć, to potrzebują baaardzo dużo wilgoci...
Felu, dziękuję, staram się...
Olu, nie usunę mojego cedru, bo jak robię coś w kuchni, to patrzę sobie na niego i od razu robi mi się przyjemniej...
Pokażę Wam owoce, które znalazłam w tym roku na moim małym pigwowcu po raz pierwszy - nazywają je polską cytryną