Moje hoje i nie tylko one.
Nie wiem czemu wam dziewczyny belki tak kapryszą bo ja już od mojej belki mam takie średnie bombelki i wcale nie kapryszą rosną jak na przysłowiowych drożdzach i z bobasków w ciągu sezonu jest juz młodzież i kwitną nawet,popatrzcie mama z córeczką tylko zaobserwowałem że nie należy ich nawozić,bo klapacieją im liście nie wiem dlaczego tak śię dzieje,bez nawożenia tak śię im nie robi,dziwna sprawa

- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Silver pink jest powalająca
to piękna hojka
a bella, która mi się normalnie nie podoba, u Ciebie w kompozycji z paprotką wygląda ślicznie 

Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
I tak drogie kuleżanki w związku z ukorzenianiem hibiskusa,to śie dowiedziełem że w kwietniu-maju pobiera śie taką zeszło roczną gałązke około 15 centymetrową z tak zwaną piętka usuwa dolne liśćie następnie umieszcza w słoiczku z wodą i stawia na okno połódniowo-zachodnie,wode odparowaną uzupełniać w zależnośći od stopnia odparowania nie należy nigdy wody całkowicie wymieniać czy płókać słoiczka i korzonków tylko dolewać wody odstanej.Po około dwu miesiącach pojawiają śię białe narośla na łodyszce i pierwsze widoczne młode korzonki,tak czekamy aż korzonki będą długie pozwijane i gęste i dopiero wtedy sadzimy do ziemi uniwersalnej,cała precedura powinna być ukończona w połowie sierpnia żeby był czas na przyrośniećie w ciepłych letnich jeszcze warunkach i rozwój systemu korzeniowego,który zapewnia przetrwanie latorośli długiego okresu zimowego,to w zasadzie wszystko z tej mało skomplikowanej metody
,życzę powodzenia i dużego przychowu hibka 

- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,dziś powróce do wątku jaki był nie tak dawno a dotyczył lisków i pokaże kolejną fantastycznie ukształtowaną przedstawicielke a mianowicie Hoye Calicyne nazywaną również Hoją Stargazer,ma ona bardzo ciekawe meszkowate listki bardzo miłe w dotyku jak by zrobione z aksamitu,szkoda tylko ze tak powoli one rosną

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tomku śliczna hojka
Mi też się bardzo podoba, jej listki są przemiłe w dotyku, dlatego kupiłam dwie
Ale wiesz co, mam ją niecałe dwa tygodnie i obie wypuściły po dwa wierzchołki wzrostu
Mam nadzieję, że doczekam się niedługo jej kwiatków 

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)