Park krajobrazowy-minismok cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

aaaa to jest starzec jajowaty :roll: :lol: ....KaRo jesteś WIELKA! :D
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jej, Smoku, ale u Ciebie musi byc pięknie jesienią....marzenie - mam nadzieję, że nie szykujesz się do zimowego spoczynku (smoki są zmiennocieplne? ) i będziesz wklejać co dopadniesz...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Aaaaaaaaa jaka pikna wycieczka mi się trafiła.... :wit
Cudo... i ta kępa kwitnącej goryczki i wielgaśne wejmutki i ten orzeźwiający potok ...
cudne widoki i spacer wśród staruteńkich drzew...
Dziękuję smoczynko ... za dostarczenie tych miłych wrażeń. ;:79

Po co tam wlazłaś ,skoro rezerwat jest zamknięty dla turystów? :roll:
To pewnie tajemnica ale co tam zapytać można :wink:
Jak się nie bałaś tych dzikich zwierząt z którymi mogłaś mieć nieplanowane spotkanie?
Kobieto jaka Tyś ryzykantka :D :roll:
Ja wiem "Natura..." itd. ale żeby tak ryzykować :shock:
Dobrze,że jesteś,że mogłaś nam pokazać te "zaklęte rewiry"...
Buziaki...duuuuuuuużo buziaków ślę :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

I ja po rezerwacie, dzięki Smokini, pobuszowałam i zachwyt mnie nie opuszcza, jak dobrze, że są jeszcze taaaakie miejsca, na zawłaszczonej przez człowieka błękitnej planecie.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie Córy Natury :D 100krociu,Cynamonio i WIELKA KaRo

mam to szczescie i ........nie, żyć w PK .......chyba najpiekniejszym miejscu na swiecie :lol: :lol: Baniska konczą się 200m za smoczą ,kilka km dalej na południe Biała Woda i wąwóz Homole........skoro Wam sie podoba to pokaże więcej tajemnic przyrody :D

KaRo ......nie wchodzę[ foto z turystycznie dostepnych otulin] bo i najlepsze obuwie ani szacunek dla dzikiej przyrody na to nie pozwalają :wink: ale smok jako depozytariusz skarbów natury Tobie zdradzi tajemnicę .....gdzies tam w Baniskach jest jedyne cudowne dziewicze wodne oko ,wodopój fauny i prazródło wielu potoków,rosna tam tez zywotniki wielkie jak jodły :shock: a gadzina wije sie syczac.......ropuch wielki jest prawdziwie wielki :lol: itd.......

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

w otulinie Banisk jest szałas z kominem dla zakochanych i depresantów[ woda z pajaka] kilka nocy w tej chatce uczy pokory....a i cos trzeba dla kopytnych wrzucic do pasnika i zostawic po sobie porzadek i polana Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek.........cdn
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Wąwóz Homole ... to moje wspomnienie z ostatniej wyprawy oj było pięknie .
To był październik roku .... a nie napiszę ,w pamięci mam obrazy jakby to było w ubiegłym roku i niech tak pozostanie.
Smoczynko ... faktycznie szczęście i ... nie mieszkać w takim miejscu ... idąc na Radziejową podczas kolejnej wyprawy marzyłam o domku na zboczach w jej pobliżu.
Ach... nie każdy może mieć to o czym marzy.
Byłaś kiedykolwiek w tych ostępach gdzie ropuch to ropuch a nie ropuszka?
Opowiadaj dalej opowiadaj ... spragnionym. :wink: :roll:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tylko za KaRo powtórzyć mogę ... opowiadaj ... opowiadaj!
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

a co ja będę opowiadać o starych karabinach :roll: :lol: :lol: ?.trzeba przyjechac i zobaczyc :D te dziwy na własne oczeta.....................................Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

na zboczach Rohaczyrosna dzikie lilie złotogłowy zwane tutaj lelujami :D

KaRo ,Cynamonio zapraszam na kawę z odrobiną cykorii........

:D
ja sie włocze z haszczakami po haszczach a tymczasem pod FIGURA zakwitła ONA! :shock:
"cuda ,Panie, cuda!" Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

zrobiło sie nieco chłodniej [ dzisaj upał hiszpanski od ranka]to powalcze w pomidorach 8) bo zarastam na dzicz :lol: ........cmokasy
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Smokini, rezerwat mowę odbiera, ale za to Casa Blanca wonie pod chałupą rozsiewa... uwielbiam to :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mag wonie zewszad....i te przyjemne i te mniej.....ale zobacz rozmiar! :lol: XXL+ :lol: :lol:

Hanuś pisała ze wykopać i podzielić dla rozmnozenia :roll: ale ONA jest wyzsza ode mnie :o i jej sie boję :lol: :lol: Obrazek

zeby nie było sa i róze Obrazek Obrazek..........kwitnia tez drobnokrzaczaste złobek i przedszkole hmmm nie pokazuje bo to pojedyncze kwiatki , na powtórke gigantów czekam :wink: ........ale sezon niezbyt dobry dla róż :( .......KaRo napisała ze aura br. sprzyja i ma rację.......ale róze lepiej znosza chłody niz wiosenną upalną suszę[czerwiec] i letnie zimne zalania[lipiec] :x .......niektóre, zwłaszcza roczne i nowo posadzone walczą z plamistością,a starszawy Flamentanz ,pod murem słaby i walczy z przedziorkami :( .....AbrahamaD wyjęłam z ziemi lekkim pociągnieciem za "pałkę".......zgnił z dołu i góry i........ juz wyladował w ognisku gdy mysl nagła mnie napadła by go wsadzic w dzikie caniny

:lol: :lol: ........zobaczymy czy przetrwa z przypalonymi korzeniami :lol: :lol:

cmokasy z gór
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cuda w lesie, pod figurą i obok domu ... szkoda, że tak daleko i ... pod górkę ;)

A u nas ... kawa z cynamonem, no i te ... robaczywki znikają w oczach :shock:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Smoczurku, aj waj, co to jest, ta czerwona? Strasznie mi pasuje do mojej, której nazwy nie znam, a czegoś jestem ciekawa ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witaj Agnieszko :D . Ale się naogądałam u Ciebie cudów przyrody. Pięknie. A najbliższe mojemu sercu zdjęcie domu widzianego zza zółych róż. Baaardzo mi się podoba. Casablanca cudna. Pierwszy raz w tym roku u mnie kwitła i napatrzyc i nawąchać się jej nie mogłam więc rozumiem i podzielam Twoją radość :D .
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajce Lube :D .......miłe słowa Bogusiu ale remont chaty w permanencji :roll: i ja juz uroku nie dostrzegam :oops:

100krociu która? bo tam sa 2 .......po lewej stara-młoda Paula[ Paul;s Scarlet] a po prawej Rottfasade

obie czerwone,półpełne lub podwójne kwiecie....Paula ma nieco wieksze kwiaty i bardziej białawy srodek a Rott mniejsze i srodek zółtawy.....Paula ma liscie duze matowe a Rott błyszczace srednie

obie to cimblery z samymi zaletami i jedna wadą.......zle znosza wiosenne przymrozki i duze zimowe mrozy[6a-6b],będę zadowolona jak w koncu zarosna "konia" czyli podporę na 1,70m :wink: ......ale u Ciebie cieplej!......a pod murem pewnie poszybują :lol: :lol:

Cynamonio.....musze sprobować kawy z cynamonem! :D ........u mnie tylko 3 sliwki :lol: :lol: i jeszcze niedojrzałe :lol: :lol:[ węgierek nie liczę bo one do beczki czyli konsumpcji płynnej :lol: :lol: ]

cmokasy
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie chciałam spytać o tę czerwoną, ale już odpowiedziałaś :wink:

Myślisz, że korzenie Abrahama zgniły? :shock:
A jak one mogły zgnić, tak same z siebie :?: Za dużo opadów, czy co?
Drążę ten temat, bo to dziwne dla mnie.
Jeśli przeżyje podsmażenie w ognisku i będzie rósł w caninach, to chyba złego słowa już na niego nie powiesz, co?
:lol:

Czy widziałaś kiedykolwiek, żeby na łodydze róży zrobiło się coś w rodzaju pleśni jak na serku pleśniowym :shock:
Zapach też pleśniowy, jak się zetrze paznokciem, to zejdzie.
Takie coś ma Henri Marin sadzony jesienią.
Jeszcze takiego dziwactwa nie widziałam :roll:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”