Halinko ta dalia to Aravis -tak mam zaznaczone.Nalezy do dalii jelenioroznych ,bo konce ma rozwidlone.Jak będziesz chciała na wiosnę karpy to mogę Ci zamówić
Grzesiu to te same tylko ja robiłam zdjęcia o róznych porach a ta dalia zamyka się na noc a zdjęcie robiłam to srodkowe z boku pod wieczór.Ona tak się lekko zamyka
To moje dalie, nie wiem jak się nazywaja, gdyż wiekszość bulw dostałam na zasadzie wymiany od krewnych i znajomych z działki
Tylko jedna - kaktusowa- przypyszczam ,że to Kokosanka, choć miała być zupełnie inną odmianą (jak sprawdzę jaką to podam)
Pozdrawiam serdecznie
Aga
Grazynko to jest dalia SHow-N- Tel.Ja ją kupiłam z katalogu.
U mojej znajomej są dalie co mają jeszcze większe kwiaty Przyznam ,ze takich rozmiarów do tej pory nie widziałam.Widocznie mają tam bardzo dobrą ziemię i warunki.
I pomyśleć, że dalie mnie nie kręciły....
Jakie to szczęście, ze sezon zaczyna się wiosną, bo normalnie z torbami bym poszła przez te ogrodowe chciejstwa.
A to są dalie mojej znajomej.Tak duzych dalii jeszcze nie widziałam.Wyglądają cudownie.
Kwiaty są tak duże i cięzkie,ze się łamią pod ciężarem.Te dalie mają
dopiero drugi rok Rosną na słoncu i zasilene są obornikiem.
Anulko, masz tak przepiękne dalie, że oczu nie można oderwać . Po prostu niesamowite.
U mnie w ogrodzie rosną tylko trzy czy cztery, ale na pewno w przyszłym roku posadzę ich więcej.
Bądź tak dobra i napisz gdzie je kupujesz, bo takich odmian nigdzie nie widziałam.
Będę bardzo wdzięczna .
I jeszcze jedno pytanie - do kiedy je nawozisz?
Pozdrawiam serdecznie .