Tak Aniu kwiatki ma śliczne tylko szkoda , że dopiero wyrastają na czubku pomiędzy liścmi , a nie od samego dołu , wtedy by wyglądała pięknie cała obsypana kwiatami .
Ale cudniaste te krokusy...dzięki dziewczyny
A wiecie...z gloriozy miałam bukiet ślubny-do cywilnego (wtedy jeszcze były )
A ten ptaszek-wiecie jak się zwie...do mnie w sobote jakiś przyleciał na jarzębinę ale zdj kiepskie jest
Aniu
pokaż zdjęcie jak wyglądają listki O takim nie słyszałam Domyślam się ,że same liście są piękne i taki to nawet nie musi kwitnąć żeby zachwycać :P
A to kilka zdjęć z działki.
aptenia
miłorząb japoński
Marzenko widzę, że kolekcja ketmii się rozrasta;D oleander pełny śliczny. A mnie zaciekawiła ta roślinka aptenia, można prosić kilka słów o niej
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Mariuszu
zdobyłam tę roślinę kilka lat temu.Była przywieziona z Grecji.Teraz od kilku lat jest dostępna już i u nas.Ona niestety nie zimuje w gruncie,bo próbowałam ją zostawić na zimę i niestety zmarzła.Teraz zawsze na zimę szczepię ją lub wykopuję korzeń i przechowuję w piwnicy.Na wiosnę ,jak wypuszcza młode pędy to szczepię i wsadzam do ziemi.Kwitnie drobniutkimi różowymi kwiatuszkami jak miniaturki astrów.Lubi bardzo słoneczne miejsce ,ale cienistym też nie pogardzi.Praktycznie w każdych warunkach rośnie jak szalona.Jedna mała sadzonka jak się rozrośnie potrafi okryć dużą powierzchnię.Nadaje się też do korytek na balkon jako roślina zwisająca,tylko ma bardzo ciężkie pędy.
ketmia śliczna, mnie opanowało ostatnio szaleństwo kupowania coraz to nowych kolorków, coraz łatwiej o nie:)ogródek śliczny i tyle egzotycznych roślinek, gratuluje
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."