Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Haniu, dzięki - stronkę o Sobótce niedawno odkrył mój M. i wsiąkł w nią na kilka godzin. Też będę musiała tam zajrzeć.
O czakramie na Ślęży wiem , podobno jest to jeden z dwóch istniejących w Polsce (drugi oczywiście na Wawelu).
Czy ta energia działa, czy nie? To zależy, w co kto wierzy i co dla niego jest ważne. Ja wiem jedno - mój M. po latach wrocławskiego "wyścigu szczurów" był już w bardzo kiepskim stanie, lekarze, szpitale, tony lekarstw i wydawało się, że będzie tak się męczył jeszcze długo, długo, a diagnoza za każdym razem była inna...
Dzisiaj to inny człowiek, spokojny, zrelaksowany i ...zdrowy.
A ja?grzebię w ziemi, chodzę na spacery z pieskami i zapomniałam już o eleganckiej paniusi sprzed paru lat i firmie, która też kosztowała mnie tonę stresów i napięć...

Sabinko, Majeczko, Marcinku, dziękuję za spacerek po moim ogrodzie....
x-d-a

Post »

100krotko, masz oczywiście rację, ludzie w małych miasteczkach nie są ani lepsi, ani gorsi, są po prostu trochę inaczej ukształtowani właśnie przez te tradycje, o których piszesz, większą bliskość i poczucie wspólnoty. To coś, co zanikło w wielkich miastach i co sprawia, że ludzie żyją w nich swoim życiem i często nie znają nawet sąsiada z naprzeciwka...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz, z drugiej strony - co kto lubi :-) My sie tutaj wprowadziliśmy sześć lat temu, ale pochodzimy z sąsiednich miejscowości (zresztą od dwóch lat moja wieś to część miasta) - i jeśli ktoś chciałby być anonimowy, nie rzucać się w oczy, o, to nie tutaj ;-) Ludzie nie wiadomo skad dość dużo o Tobie wiedzą, a jak nie wiedzą, to sobie lubią co niebądź dośpiewać :-)

Ale i tak dla mnie - bilans jest dodatni. Pomimo, że moje życie zawodowe toczy się w mieście i w zupełnie innym środowisku. A to tylko 15 minut drogi ...

Ejże, ejże, ale sie rozgadałam ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalu !
Zawsze zazdroszczę cudownego położenia Twego domu i ogrodu.
Gratuluję zostania psią babcią ! Ciekawe jaka mieszanka wyjdzie.
Dalu patrzę na trawę w Twoim ogrodzie, jest piękna i soczysta, zupełnie po niej nie widać schyłku lata.
Pozdrawiam serdecznie. :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

100krotka pisze:Ciekawa historia Sobótki - dzięki Haniu, skąd Ty wyszukujesz takie perełki? :-)
Jestem rodowitą wrocławianką, a wychowywała mnie prof. historii starożytnej. :lol:
Jeśli sięga się głęboko wstecz, można poznać inne, nietelewizyjne światy. :wink:
Lubię te dotknięcia duchów, 100-krotko.
x-d-a

Post »

Pell, rzeczywiście w tym roku trawa jest wyjątkowo ładna i zielona, ale myślę, że zawdzięczamy jej kondycję bardzo wilgotnemu latu...
100krotko, tak jak piszesz "coś za coś", albo przyjażni sąsiedzi i poczucie wspólnoty, ale mało prywatności,albo pełna anonimowość i wyobcowanie...
x-d-a

Post »

Na dobranoc słoneczne widoczki z mojego ogrodu
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ale krzaczory :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Daluś masz piękne i dorodne roślinki i zawsze nas żegnasz przepięknymi widoczkami ;:109

Dobranoc ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Dalu, mam identyczna kane tylko rośnie w donicy na tarasie :) bardziej od kwiatu to ja lubię w niej liście :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

A czy to cudo obok canny to czasami nie mój wymarzony rącznik?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu jak zawsze piękne widoczki, fotka z Ptysiem w cudownym otoczeniu świetna :D maluszek super- taka drobinka :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Dala, u Ciebie strasznie mi sie podoba to, że dom jest taki otulony roslinami. Pełna symbioza :-)

Piękna kanna, rącznik bardzo mi się podoba - niestety, chyba jeszcze trochę będę musiałą z nim poczekać
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Witaj Dala :D
Ale olbrzymy z Twoich host, nie moge się napatrzeć na tą 1 fotę;) A kanne też mam identyko tylko, że obecnie dużo mniejsza (wstyd się przyznać, ale zapomniałem o nich i wysadziłem dopiero w czerwcu :oops: ale liczę, że jeszcze zakwitną;)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Dalu znowu nas uraczyłaś ślicznymi widoczkami. A kanna i rycyn pięknie wybujały.
Milutkiego dnia ;:6
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”