Baryczkowe Storczyki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Meniu- dziękuję, bardzo mi miło :)

Od kilku dni wystawiam moje niekwitnące storczyki na balkon. Stoją tam cały dzień, a wracają do domu późno, gdy już robi się zimno.
Nie liczyłam ich, ale trochę tego jest:
Obrazek
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamilko, cuuudne te Twoje fotki ... :)
Falki też wystawiasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, dziękuję! Wystawiam na kilka godzin, by poczuły trochę prawdziwego słonka. Ale wieczorem wracają do domu na swoje miejsca :)

Jestem w trakcie przygotowywania akwarium dla moich przedszkolaków.
Na spód Tato poradził mi położyć dolną część starej suszarki do naczyń. Pierw ją zmierzyłam, kratka szerokości 45cm, akwarium 46cm, później odcięłam od niej górę. Niestety kratka, która by mi się świetnie sprawdziła, bo ma od spodu takie jakby nóżki, okazała się o 1 cm za szeroka :( Nie ma możliwości jej skrócić!
AniaL ma w akwa kratkę malarską, chciałam wykorzystać ten pomysł, ale jedyna jaka jest u mnie w domu jest o połowę za mała.
Keramzytu nie mam w takich ilościach, a teraz będąc na wsi nawet go nie zdobędę.

Muszę poprosić Tatę, by wymyślił coś innego.

I znów jestem w punkcie wyjścia...
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15

Post »

kochana Baryczko - pięknie Ci kwitną jak zawsze. widzę że masz też kilka sztuk czekających na kwitnienia - tak jak ja :wink: musi im być milutko tak sobie siedzieć na powietrzu :wink: jak ja patrzę na te moje które przekwitły to mam małego nerwa - bo to byłby dopiero widok gdyby kwitły wszystkie które mam :D
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu- dziękuję! Ja czasem, gdy moja za długo kwitną to się denerwuję, bo już chciałabym, by puszczały nowe pędziki :)
Ale gdyby wszystkie naraz zakwitły, to ale byłby widok :) Tylko, że później wszystkie by odpoczywały...

Sylwio- dzięki, miło jest słyszeć/ czytać takie słowa, jakoś moi domownicy tych niekwitnących nie zauważają.

Akwarium zainstalowane!
Piotr jakoś zmieścił przyciętą przeze mnie część suszarki na naczynia. Po prostu ja wygiął :) Wygląda to całkiem ok, tylko kratkę muszę jakoś lepiej pomalować, bo ta jest stara i będzie rdzewieć. Ale najważniejsze, że storczyki już są w nim zainstalowane :)
Fotki, jak znów dorwę się do internetu :)

Koniczynki rosnące na naszym trawniku
Obrazek

Pozdrawiam i dziękuję za zaglądanie do mnie!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja moje niekwitnące postawiłam na "półce karnej", tzn. wysoko na szafie i sobie tam odpoczywają :) dzięki temu mam więcej miejsca dla innych!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam.Przybiegłam do Ciebie rewizytą.Na nie kwitnące storczyki mam podobny patent z tym że moje idą do karnego pokoju,gdzie czasami o nich zapominam ale mają raczej tam dobrze bo po pewnym czasie zaczynają mi kwitnąć.A te czterolistne koniczynki to mam nadzieje że na szczęście oby wszystkie kwiatki bez problemu rosły.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, Grażynko :)

Akwarium wreszcie jest gotowe, ostatecznie wylądowało na stoliku przy oknie zachodnim, trochę osłonięte jukką i gruboszkami. Niestety, zabrało mi więcej miejsca niż się spodziewałam i muszę pokombinować co zrobię z Cambriami na zimę....

Z lewej widać nowy nabytek, żółtasek (wiadomo :)) z delikatnymi różowymi kreseczkami, taki jaki chciałam.
Po prawej całkowicie rozkwitnięty Cezar:
Obrazek

Kwitnąca na biało miniaturka przyschła ostatnio dość znacznie, więc też trafiła do akwa:
Obrazek
Obrazek

I cosik, który wyrósł u jednego ze zdechlaczków. Postanowiłam go posadzić do szkła i zauważyłam, że coś się przy nim kluje. Czyżby keiki?
Obrazek
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Baryczko, ciekawie sobie wymyśliłaś to akwarium :wink: A ono stoi na parapecie czy może gdzieś indziej? :roll:
A ten cosik... na razie trudno powiedzieć :? Ale ja też obstawiam, że to będzie keiki :lol:
Szamanka
1000p
1000p

Post »

Kamilko, Cezar cudowny :) Rozkwitł się niesamowicie ;) A ile ma rozgałęzień :shock:
Ciekawy pomysł z tym akwarium. Czy w nim jest woda albo keramzyt na dnie?
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio- dziękuję. Tak, ten cosik to keiki, ale zagadką jest czemu ono wyrosło? Roślina jest nadal reanimowana, ma kilka młodych korzonków, więc zastanawiam się po co mu to keiki?
Aniu-dzięki, akwarium stoi na stoliku przy oknie zachodnim, chciałabym je postawić na parapecie, ale na zach. jest zbyt słonecznie popołudniami, a wschodni jest za wąski.
Anetko- Cezar ma trzy rozgałęzienia i 23 kwiaty. Dodam nieskromnie, że jest piękny.
Na dnie akwarium mam odciętą dolną część suszarki do naczyń i wodę. Myślałam wcześniej o jakiś kamieniach czy keramzycie, ale w ten sposób doniczki nie dotykają wilgotnego podłoża, dzięki czemu mogą przeschnąć.

Cezar i po lewej Rudy:
Obrazek
Obrazek
Zdjęcie nieostre, robione przy zachodnim oknie przysłoniętym roletą, bo słońce właśnie ostro świeci w tę stronę.
Pozdrawiam! Kamila
Szamanka
1000p
1000p

Post »

Kamilko, nie musisz pisać, że Cezar jest piękny, bo widzimy na zdjęciach - choć zapewne na żywo znacznie piękniej się prezentuje :)
A czy nie myślałaś by na dno akwarium wysypać hydro żel? Trzymałby wodę, spokojnie sobie parował, ale co najważniejsze - pięknie by wyglądał... ;) Można go kupić w różniastych kolorach ;) Mam taki, kolorki różne... Niestety nie mam przezroczystych doniczek, a Twoje akwarium wydaje się być idealne na taki eksperyment ;)
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za podsunięcie pomysłu. Zastanowię się nad tym :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Kamilo akwarium wygląda ciekawie, widzę fajne rozwiązanie jeśli chodzi o umieszczenie na pewnej wysokości. Czy wiesz jaka tam masz wilgotność :?: A Cezar wygląda świetnie-tyle kwiatów. Po prostu BOMBA ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Ale śliczny jest ten biały z kropeczkami , cudny :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”