Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO czy to frezja ta żółta królowa ?gdyż mam podobną tylko NN. reszta fotek równiez jak zwykle superowa .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Grażko same miłe słowa, dziękuję. Działka jest naprawdę mała, ma tylko 400 m2, jest na niej dużo roślin, to może dlatego wygląda na większą.

Jadziu ta róża to rzeczywiście fresja, pięknie pachnie i obficie kwitnie, miała też zdrowe błyszczące liście ale sąsiedzi podlewali swoją działkę i tę różę solidnie zlali zimną wodą, liście wyglądają jak poparzone. Myślę, że już w tym roku nie odnowi się.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko takie piękne widoki pokazujesz, że naprawdę, tylko siąść i podziwiać :D Prześliczne lilie i wspaniałe wszystkie pozostałe kwiatuszki :D Cudowne zdjęcie lilii na tle niebieskiego dzwoneczka :D I już rozchodnik Ci zakwitł :shock:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Irenko
Wszystkie peany na temat Twojej działki już wyśpiewałam.Podziwiam za wielki wkład pracy i przemyślane nasadzenia.Często wracam do tej rabaty różanej z aksamitkami.A ta sosna jest niesamowita Obrazek
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu codziennie coś rozkwita, natomiast lilie opóźniają się z kwitnieniem ale może to i dobrze, bo są ładne a jak pięknie pachną. Kwitnący rozchodnik ma ostry czerwony kolor (zdjęcie tego nie oddaje).

Haniu bardzo mi miło, że podobają ci się różne nasadzenia, czasem sytuacja podsunie jakiś pomysł, a aksamitkami można zapełnić wszystkie luki a przy tym są ładne o wyrazistych kolorach, niewymagające i kwitną do mrozów. Sosna, o której piszesz to sosna himalajska, rośnie duża, ja ją co roku przycinam aby przyhamować jej wzrost.

Dziękuję za miłe i sympatyczne słowa.

Dzisiaj znowu kilka fotek robionych przed południem, jest tam warzywniaczek bez ogórków, badyle wylądowały w kompostniku. Na zdjęciu również kwitnący od wiosny złotlin i wejgela.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko, moje wizyty u Ciebie to ciągłe zachwyty 8) ale jak może być inaczej :roll: coż innego można powiedzieć na widok fotki olbrzymiej kępy wspaniałej rudbeki, czy cudownej kompozycji czerwonej lobelii z chryzantemą- bajka, a i pozostałe kwiaty i ich połączenia ze sobą- cudo. Więc cóż moje wizyty w Twoim cudownym ogrodzie, pełne są zachwytów , bo naprawdę -jestem zachwycona ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO czy ten złotlin kwitnie nieprzerwanie od wiosny . No i znowu ohy i ahy .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu tak mnie rozbroiłaś tymi pochwałami, że kompletnie nie wiem co napisać, jesteś przemiłą i sympatyczną dziewczyną, pięknie dziękuję. Kompozycje same wychodzą, gdy jest dużo kwiatów a nie ma gdzie ich posadzić, praktycznie "utyka" się gdzie tylko jest miejsce.

Jadziu na pewno się zdziwisz ale ten złotlin kwitnie od wiosny, jest cały czas piękny, zielony i dość wysoki, ma około 2,5 m, rośnie w cieniu. Dziękuję za och i ach.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iruś - no to ja też przyłączam się z "och" i "aaaaaaaaaach".Pięknie masz i basta!!
Maryna. :shock: :shock: :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu pięknie dziękuję. U ciebie to dopiero jest co podziwiać i wzdychać.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

AGNESS pisze:Irenko, moje wizyty u Ciebie to ciągłe zachwyty 8) ale jak może być inaczej :roll: coż innego można powiedzieć na widok fotki olbrzymiej kępy wspaniałej rudbeki, czy cudownej kompozycji czerwonej lobelii z chryzantemą- bajka, a i pozostałe kwiaty i ich połączenia ze sobą- cudo. Więc cóż moje wizyty w Twoim cudownym ogrodzie, pełne są zachwytów , bo naprawdę -jestem zachwycona ;:196
Nie wiem Irenko czy mam to samo pisać, bo Aga napisała to co ja bym też napisała.
Irenko stworzyłaś raj na ziemi
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko :D Twoja działka to chyba z gumy jest :shock:
Co zajrzę, to coraz więcej kwiatów i coraz piękniejsze ... :shock: :D
Jak Ty to robisz ...???? :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, podoba mi się u Ciebie sposób łączenia bylin z iglakami. Wszystko tworzy harmonijną całość.
Lobelia rozrośnięta - cudo :!: Moje lobelie dopiero pojedyncze pędy. Niebieska wkrótce zakwitnie więc wstawię zdjęcie. W tym roku dużo wilgoci więc szybko przyrasta. Zresztą dużo kwiatów jest dorodniejszy6ch niż w latach ubiegłych.
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Irenko ależ u ciebie soczyście i kolorowo.Lilie szczególnie biała ,wspaniałe.Wszystko jest przemyślane i dobrze skomponowane :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu dziękuję za miłe słowa, u ciebie też raj tylko jeszcze bardziej kolorowy. Wspaniale wyglądasz na awatarku.

Anulko bardzo chciałabym, żeby działka była z gumy, wyciągałabym ją we wszystkie strony a tak muszę upychać gdzie się tylko da.

Jacku jak się ma taki mały ogród, to się sadzi, gdzie jest trochę miejsca. Sadzę byliny, bo z nimi jest mniej pracy, nie trzeba każdego roku siać i sadzić od nowa. Lobelie rzeczywiście są wyrośnięte, w poniedziałek mam do odbioru niebieską, ciekawa jestem jak wygląda, może ja pierwsza zamieszczę jej zdjęcie.

Magduś same miłe słowa, dziękuję. Co do lilii to zbliża się koniec ich kwitnienia, dzisiaj zakwitły ostatnie. Wspominasz o zieleni, w tym roku jest dość wilgotno więc rośliny trzymają się i nie zółkną.

Kilka dzisiejszych fotek, zakwitły ostatnie lilie i liliowce a rozpoczynają kwitnąć pierwiosnki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany