Mój piękny ogród - anulka 2009 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Samaritan jest piękny, i chyba pełniejszy niż Westerland?
Aneczko, jestem zachwycona Twoim ogrodem, wszystko piękne :P :P
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu ja bym moze żadnych róz nie kupowała ,bo mam kilka ,ale jakis diabeł mnie podkusił i weszłam na wątek o rózach-tak z nudów :evil:
Jak poczytałam i zobaczyłam zdjęcia to dostałam świra.A ,jak jeszcze popatrzyłam na strony szkółek to juz był koniec.No i tak kupiłam tyle róz .Nie dosc tego to nie mając miejsca zawiozłam je na działkę,wszystkich wygoniłam i przez 4 dni powyrzucałam piękne iglaki, byliny i posadziłam róze.I wtedy kamien z serca spadł :roll: :evil:
Musze Ci powiedzieć ,ze moich iglaczków było mi szkoda,ale poszły w dobre ręce.Jak popatrzyłam na róze i ten zapach-to mi przeszło.

Iza ta róza jest taka sama ,jak na zdjęciu.Mój aparat nie przejaskrawia zdjęć.na etykiecie jest ciemniejsza.Kupiłam ją u mnie w ogrodniczym.Były 2 sztuki. :D

Obrazek

Moja ciemna róza Black Baccara tez super kwitła ,ale nie mam zdjęć.

Chcę Ci jeszcze napisac ,ze ta trzykrotka wszędzie się wysiała i kwitnie.Trawa tez super rosnie-wszędzie :roll:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu powaliły mnie Twoje róże, i jedna i druga prawdziwie wspaniałe :shock: moje ukochane kolory i w takim nasyceniu- niesamowite :shock: Czy mogę łudzic się nadzieją, że kupiłaś je przez internet :? :?: też bardzo bym chciała takie kupic :(
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agness tak mi przykro,ale nie kupiłam ich przez internet tylko u mnie w ogrodniczym :? Słyszałam ,ze jakies superowe róze będą na allegro ,ale ja jestem bardzo wybredna :roll: :D i muszę widziec na własne oczy.Potem inaczej wygląda kwiat na zdjęciu i w rzeczywistosci.Gdyby nie te paczki-zrobienie,transport to bym mogła wysyłać :D
Te róze co kupiłam to są juz dorodne krzaki z min 7 pąkami.cena od 37-56 zł. :?
Zostały przywiezione z Niemiec ze szkółki Kordes.Zobacz ofertę w necie
http://www.kordes-rosen.com/deutsch/
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu DS rozkwitły ostatnie pąki Old Port.Kolor zupełnie inny :shock: -bardziej nasycony-cudowny!!!! i kwiat inny.Niestety aparat nie łapie tego koloru,ale czy u Ciebie tak samo się rozwija?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

anulka pisze:Izuniu ja bym moze żadnych róz nie kupowała ,bo mam kilka ,ale jakis diabeł mnie podkusił i weszłam na wątek o rózach-tak z nudów :evil:
Jak poczytałam i zobaczyłam zdjęcia to dostałam świra.A ,jak jeszcze popatrzyłam na strony szkółek to już był koniec.No i tak kupiłam tyle róz .Nie dosc tego to nie mając miejsca zawiozłam je na działkę,wszystkich wygoniłam i przez 4 dni powyrzucałam piękne iglaki, byliny i posadziłam róze.I wtedy kamien z serca spadł :roll: :evil:
Musze Ci powiedzieć ,ze moich iglaczków było mi szkoda,ale poszły w dobre ręce.Jak popatrzyłam na róze i ten zapach-to mi przeszło.
Ja się długo opierałam z dokupieniem róż, bo mam już 20.
Ale gdy zobaczyłam jak się biedne męczą przy tawułach, i o ile mogły być większe,
już nie miałam oporów.
Tawuły przesadziłam, a w ich miejsce będę sadzić jesienią różę.
Anulko, masz piękną kolekcję liliowców, lilii, no a o różach to już nic nie mówię.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu no trudno, że nie w necie, ale nazwy sobie spisałam i może akurat zdarzy się , że na nie trafię, bo są naprawdę baaajeeeczneee :shock: Wielkie dzięki za różanego linka, zaraz sobie przejrzę :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moje NN ,ale tez urocze :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aneczko mój Old Port nie ma pąków na razie i już przekwitł, ale kwiaty miał wspaniałe, właśnie takie nasycone :wink: :P :P :P :P

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

anulka pisze:Izuniu ja bym moze żadnych róz nie kupowała ,bo mam kilka ,ale jakis diabeł mnie podkusił i weszłam na wątek o rózach-tak z nudów :evil:
Jak poczytałam i zobaczyłam zdjęcia to dostałam świra
Chacha, to chyba na tym forum dosc powszechne zjawisko :lol: Przynajmniej ja mialam podobnie i gdyby nie ograniczone mozliwosci finansowe, to nie wiem, czy nie robilabym kolejnejj rewolucji, jakby mi jednej bylo malo :;230
Podziwiam Cie, ze potrafilas wyrzucic iglaki (i byliny?!). Ja mam taki gaszcz, ze zaczyna mnie to meczyc, a nie moge sie zdecydowac, zeby cos wyrzucic :?
Trzeba jednak stwierdzic, ze zdobylas naprawde wspaniale roze! Procz Goldelse, ta ostatnia tez moze przyprawic o zawrot glowy! Wszystkie cudowne! W koncu krolowe ...;) :D

Trzykrotka faktycznie sieje sie jak chwast, ale jest zupelnie niegrozna :lol:
Anusiu, czy masz barbule?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Iza muszę do Ciebie przyjechac i zrobic Ci porządek.Ja do wyrzucania jestem pierwsza :D Bardzo lubię robic nowe kompozycje,przenosić cos zmieniać.Na działce miałam taki busz i tez mnie to męczyło.Musisz podjąć męską decyzję :wink:
Izuniu przypomniałam sobie ,ze kiedyś kupiłam ten krzaczek ,ale go nie mam :? Nie wiem co się z nim stało?Chyba zmarzł ,albo zgnił?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

No to super! To znaczy bardzo mi przykro, ze Ci zgnil, czy cokolwiek mu sie stalo :oops: ale ... Dzięki temu bedziesz miala barbule ode mnie! ;:87 No i oczywiscie floksy, ktore Ci obiecalam.
Ja tez lubie zmiany i nieustannie cos przesadzam, ale teraz jest to coraz trudniejsze, bo zeby przesadzic jedna rosline w upatrzone miejsce, musze najpierw przesadzic kilka innych i kazdej znalezc nowe miejsce, a tych pustych juz nie ma! Wiec w zasadzie nastepuje tylko zamiana miejsc
:?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Iza długo myslałam i muszę Ci powiedziec ,ze mam zupełną lukę w tej barbuli.Musiałam chyba komus wysłać.
bardzo się cieszę ,ze masz dla mnie sadzonkę :D :D Kolor kwiatów,jaki ma to mój ulubiony.
Zatem czekam i na barbulę i floksika.A co Ty chcesz ode mnie?Moze cos znajdziesz?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wreście tu trafiłam. Bardzo ladnie i tak kolorowo. Teraz, niestety nie mam czasu. Muszę jechac do Opola, ale wieczorem, najpóźniej jutro tu wlecę i będę spacerować, aż "nogi" (czyt. oczy) bedą mnie boleć. Pa
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”