Mój piękny ogród - anulka 2009 r.
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu ja bym moze żadnych róz nie kupowała ,bo mam kilka ,ale jakis diabeł mnie podkusił i weszłam na wątek o rózach-tak z nudów
Jak poczytałam i zobaczyłam zdjęcia to dostałam świra.A ,jak jeszcze popatrzyłam na strony szkółek to juz był koniec.No i tak kupiłam tyle róz .Nie dosc tego to nie mając miejsca zawiozłam je na działkę,wszystkich wygoniłam i przez 4 dni powyrzucałam piękne iglaki, byliny i posadziłam róze.I wtedy kamien z serca spadł
Musze Ci powiedzieć ,ze moich iglaczków było mi szkoda,ale poszły w dobre ręce.Jak popatrzyłam na róze i ten zapach-to mi przeszło.
Iza ta róza jest taka sama ,jak na zdjęciu.Mój aparat nie przejaskrawia zdjęć.na etykiecie jest ciemniejsza.Kupiłam ją u mnie w ogrodniczym.Były 2 sztuki.

Moja ciemna róza Black Baccara tez super kwitła ,ale nie mam zdjęć.
Chcę Ci jeszcze napisac ,ze ta trzykrotka wszędzie się wysiała i kwitnie.Trawa tez super rosnie-wszędzie

Jak poczytałam i zobaczyłam zdjęcia to dostałam świra.A ,jak jeszcze popatrzyłam na strony szkółek to juz był koniec.No i tak kupiłam tyle róz .Nie dosc tego to nie mając miejsca zawiozłam je na działkę,wszystkich wygoniłam i przez 4 dni powyrzucałam piękne iglaki, byliny i posadziłam róze.I wtedy kamien z serca spadł

Musze Ci powiedzieć ,ze moich iglaczków było mi szkoda,ale poszły w dobre ręce.Jak popatrzyłam na róze i ten zapach-to mi przeszło.
Iza ta róza jest taka sama ,jak na zdjęciu.Mój aparat nie przejaskrawia zdjęć.na etykiecie jest ciemniejsza.Kupiłam ją u mnie w ogrodniczym.Były 2 sztuki.

Moja ciemna róza Black Baccara tez super kwitła ,ale nie mam zdjęć.
Chcę Ci jeszcze napisac ,ze ta trzykrotka wszędzie się wysiała i kwitnie.Trawa tez super rosnie-wszędzie

- anulka
- Przyjaciel Forum
Agness tak mi przykro,ale nie kupiłam ich przez internet tylko u mnie w ogrodniczym
Słyszałam ,ze jakies superowe róze będą na allegro ,ale ja jestem bardzo wybredna
i muszę widziec na własne oczy.Potem inaczej wygląda kwiat na zdjęciu i w rzeczywistosci.Gdyby nie te paczki-zrobienie,transport to bym mogła wysyłać
Te róze co kupiłam to są juz dorodne krzaki z min 7 pąkami.cena od 37-56 zł.
Zostały przywiezione z Niemiec ze szkółki Kordes.Zobacz ofertę w necie
http://www.kordes-rosen.com/deutsch/

Te róze co kupiłam to są juz dorodne krzaki z min 7 pąkami.cena od 37-56 zł.

Zostały przywiezione z Niemiec ze szkółki Kordes.Zobacz ofertę w necie
http://www.kordes-rosen.com/deutsch/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ja się długo opierałam z dokupieniem róż, bo mam już 20.anulka pisze:Izuniu ja bym moze żadnych róz nie kupowała ,bo mam kilka ,ale jakis diabeł mnie podkusił i weszłam na wątek o rózach-tak z nudów![]()
Jak poczytałam i zobaczyłam zdjęcia to dostałam świra.A ,jak jeszcze popatrzyłam na strony szkółek to już był koniec.No i tak kupiłam tyle róz .Nie dosc tego to nie mając miejsca zawiozłam je na działkę,wszystkich wygoniłam i przez 4 dni powyrzucałam piękne iglaki, byliny i posadziłam róze.I wtedy kamien z serca spadł![]()
![]()
Ale gdy zobaczyłam jak się biedne męczą przy tawułach, i o ile mogły być większe,
już nie miałam oporów.
Tawuły przesadziłam, a w ich miejsce będę sadzić jesienią różę.
Anulko, masz piękną kolekcję liliowców, lilii, no a o różach to już nic nie mówię.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chacha, to chyba na tym forum dosc powszechne zjawiskoanulka pisze:Izuniu ja bym moze żadnych róz nie kupowała ,bo mam kilka ,ale jakis diabeł mnie podkusił i weszłam na wątek o rózach-tak z nudów![]()
Jak poczytałam i zobaczyłam zdjęcia to dostałam świra

Podziwiam Cie, ze potrafilas wyrzucic iglaki (i byliny?!). Ja mam taki gaszcz, ze zaczyna mnie to meczyc, a nie moge sie zdecydowac, zeby cos wyrzucic

Trzeba jednak stwierdzic, ze zdobylas naprawde wspaniale roze! Procz Goldelse, ta ostatnia tez moze przyprawic o zawrot glowy! Wszystkie cudowne! W koncu krolowe ...;)

Trzykrotka faktycznie sieje sie jak chwast, ale jest zupelnie niegrozna

Anusiu, czy masz barbule?
- anulka
- Przyjaciel Forum
Iza muszę do Ciebie przyjechac i zrobic Ci porządek.Ja do wyrzucania jestem pierwsza
Bardzo lubię robic nowe kompozycje,przenosić cos zmieniać.Na działce miałam taki busz i tez mnie to męczyło.Musisz podjąć męską decyzję
Izuniu przypomniałam sobie ,ze kiedyś kupiłam ten krzaczek ,ale go nie mam
Nie wiem co się z nim stało?Chyba zmarzł ,albo zgnił?

Izuniu przypomniałam sobie ,ze kiedyś kupiłam ten krzaczek ,ale go nie mam

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to super! To znaczy bardzo mi przykro, ze Ci zgnil, czy cokolwiek mu sie stalo
ale ... Dzięki temu bedziesz miala barbule ode mnie!
No i oczywiscie floksy, ktore Ci obiecalam.
Ja tez lubie zmiany i nieustannie cos przesadzam, ale teraz jest to coraz trudniejsze, bo zeby przesadzic jedna rosline w upatrzone miejsce, musze najpierw przesadzic kilka innych i kazdej znalezc nowe miejsce, a tych pustych juz nie ma! Wiec w zasadzie nastepuje tylko zamiana miejsc

Ja tez lubie zmiany i nieustannie cos przesadzam, ale teraz jest to coraz trudniejsze, bo zeby przesadzic jedna rosline w upatrzone miejsce, musze najpierw przesadzic kilka innych i kazdej znalezc nowe miejsce, a tych pustych juz nie ma! Wiec w zasadzie nastepuje tylko zamiana miejsc

- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wreście tu trafiłam. Bardzo ladnie i tak kolorowo. Teraz, niestety nie mam czasu. Muszę jechac do Opola, ale wieczorem, najpóźniej jutro tu wlecę i będę spacerować, aż "nogi" (czyt. oczy) bedą mnie boleć. Pa
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.