Żywopłot w lesie ?
Żywopłot w lesie ?
Witam
Na swojej działce leśnej chciałbym posadzić coś przy ogrodzeniu, potrzebuje czegoś co dobrze zasłoni widok działki z zewnątrz i wytrzyma zacienienie. myślałem o cisach, ale nie wiem czy to dobry pomysł. prosze o pomoc.
Na swojej działce leśnej chciałbym posadzić coś przy ogrodzeniu, potrzebuje czegoś co dobrze zasłoni widok działki z zewnątrz i wytrzyma zacienienie. myślałem o cisach, ale nie wiem czy to dobry pomysł. prosze o pomoc.
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Działka leśna, ale jaki jest ten las? Liściasty? Iglasty? Mieszany? A jaką masz tam ziemię? Piach? Czarnoziem? Jakie masz możliwości nawadniania?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Żywopłot w lesie
Proszę o pomoc w kwestii czym obsadzić działkę w lesie, jakimi krzewami które dość szybko rosną i odsłonią nas od sąsiadów. Z góry dziękuję za pomoc
- Szczurbobik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Żywopłot w lesie ?
Jeśli do cienia to cis, ale rośnie wolno, więc trzeba sadzić duże krzewy. Inną opcją jest choina kanadyjska. Dość duże urosną też rododendrony.
Pozdrawiam Lucyna