Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Arurze, jeśli ta róża ma pąka, to fotografuj go codziennie aż do rozwinięcia, ten kwiat, który pokazałeś nic nie wnosi, bo przekwita, przynajmniej dla mnie.
Róże umieszczane w katalogach zawsze są w początkowej lub szczytowej fazie rozwoju a nie w końcowej
A tak jeszcze.., to największą wyrocznia różaną, jaką znam jest Hania, ja się od niej uczę 8)
Róże umieszczane w katalogach zawsze są w początkowej lub szczytowej fazie rozwoju a nie w końcowej

A tak jeszcze.., to największą wyrocznia różaną, jaką znam jest Hania, ja się od niej uczę 8)

Artur wybaczam Ci zaniedbanie w "storczykowym"
No narobiłeś się chłopie
i to porządnie. Faktycznie tu forumki mają racje, że ten skalniaczek troszkę za bardzo kamienisty ale jeżeli Tobie się podoba to najważniejsze. Tyle bym dała za własny ogród.... Co prawda teście kupili działkę na mazurach ponad hektarową (teraz robią już dach w domu) ale to zawsze teściów a nie moje
, chociaż powiedzieli, że oni się do ogrodniczych prac wtrącać nie będą....
i, że mam wolną rękę
Jak patrze na te paczki od forumek to mnie w dołku ściska i wraca wiara w ludzi. Jednak ludzie z duszą ogrodniczą są "inni" i oby takich więcej. Marzy mi się takie dzielenie się z kimś roślinami (czy to głupie?? )...
Arturze chciałam się z Tobą podzielić moją "nadzieją" ogrodową i mam nadzieje, że nie pogniewasz się, iż wstawiam zdjęcia u Ciebie
to od strony wjazdu na działkę - tylko ten wjazd ciągnie się i ciągnie

tu mamy widok na jezioro Narie i najlepiej je widać z tarasu..... (nawet mamy własna linię brzegową
)

Marzy mi się aby te betonowe słupy oplatały piękne clematisy.....
Arturze jeżeli nie będzie Ci się podobało, że wstawiłam zdjęcia to natychmiast do mnie pisz to ja wykasuje szybciutko

No narobiłeś się chłopie

Jak patrze na te paczki od forumek to mnie w dołku ściska i wraca wiara w ludzi. Jednak ludzie z duszą ogrodniczą są "inni" i oby takich więcej. Marzy mi się takie dzielenie się z kimś roślinami (czy to głupie?? )...
Arturze chciałam się z Tobą podzielić moją "nadzieją" ogrodową i mam nadzieje, że nie pogniewasz się, iż wstawiam zdjęcia u Ciebie

to od strony wjazdu na działkę - tylko ten wjazd ciągnie się i ciągnie

tu mamy widok na jezioro Narie i najlepiej je widać z tarasu..... (nawet mamy własna linię brzegową

Marzy mi się aby te betonowe słupy oplatały piękne clematisy.....
Arturze jeżeli nie będzie Ci się podobało, że wstawiłam zdjęcia to natychmiast do mnie pisz to ja wykasuje szybciutko

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie
Dzisiaj nadrabiałem w storczykowym wątku..
Haniu , królowo różana
- Dziękuję Ci bardzo :P . Ja na spód nawaliłem kopę darni , to powinno sie trzymać
, kamienie tez dobrze wbiłem .
Ewo - Dzięki za identyfikacje , będe duźo nawadniał
.
Mariolu - przyjeżdzaj , wykopie Ci , będe miał miejsce na co inne
.
Aniu DS, różana królowo 101 róż
- będe obfotografowywał nawet 2 razy dziennie
. Miodunkę musze wyeksmitować , dla reszty na skalniaku zrobie więcej miejsca też
.
kamkamk - dzięki , ucieszyłem sie jak zobaczyłem karpę w Auchanie za 1.50 zł
.
Giguś - dziesz bymk do siostrzyczki nie zaglądał
. Leciałem do babci , zeby mi dała cos w czym moge wymoczyc te iryski , a ta ka bylte i ja rozciołem.. , mało sie że śmiechu nie położyłem jak trafiła..
.
Gosiu - Dziękuję za porady i pochwały
, jutro idę z łopatką
. Później do Ciebie wpadne
.
Gosiu nr. 2
- Piękne miejsce na ziemi
. To , ze chciałabyś sie dzielić z kimś roślinkami to piękne
. Ja tez bym chciał , ale to jak na razie ja potrzebuje pomocy..
Działka musiała byc bardzo droga
. Skoro teściowie niemaja nic przeciwko w sprawach ogroniczych to sie możesz ogrodniczo wyżywać
, Ja Ci zazdroszczę
. A kiedyś nadejdzie taka pora , ze wam naewno działkę przepisza..

Dzisiaj nadrabiałem w storczykowym wątku..

Haniu , królowo różana

Ewo - Dzięki za identyfikacje , będe duźo nawadniał

Mariolu - przyjeżdzaj , wykopie Ci , będe miał miejsce na co inne

Aniu DS, różana królowo 101 róż

kamkamk - dzięki , ucieszyłem sie jak zobaczyłem karpę w Auchanie za 1.50 zł

Giguś - dziesz bymk do siostrzyczki nie zaglądał

Gosiu - Dziękuję za porady i pochwały

Gosiu nr. 2

Działka musiała byc bardzo droga

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Ewo - oj dawno Cie nie było
. Ja chcociaz podlewałem troche to zarraz wsiąkło... U nas tak już jest.. , moment i wysycha..
.
Zaraz lecę na ryneczek
.

Zaraz lecę na ryneczek

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Arturze-z miodunką przeszłam doświadczenie w Podwórkowym, już myślałam,że się nie przyjmie i że piękną roślinę zmarnowałam, brak wystarczającej ilości wody okazywała więdnięciem jak stara sałata i utratą liści.
Wczoraj byłam w ogrodach Łobzów,były żurawki, niezbyt duży wybór i cena jak w OBI lub nieco wyższa.Jak moje się rozrosną będą dla Ciebie z podziału.
Co kupiłeś na Ryneczku? Pochwal się proszę!
Wczoraj byłam w ogrodach Łobzów,były żurawki, niezbyt duży wybór i cena jak w OBI lub nieco wyższa.Jak moje się rozrosną będą dla Ciebie z podziału.
Co kupiłeś na Ryneczku? Pochwal się proszę!
- Tulipan998
- Kontakt:
Ewo - kupiłem 32 storczyka
i była Pani z plantacji tulipanów , ale miała te 5 rodzaji co juz pisałem wcześniej , że kupowałem . jej plantacja słynie z żółtych tulipanów z czerwonymi kreseczkami
' beauty of parade " Tych tulipanów miała najwięcej , mniejsze i większe cebulki.. , ja kiedys dostałem mniejszych 11 i teraz dokupiłem 27
, mam też wieksze cebulki , wszystkie na pewno zakwitną
. Chyba razem z 50
.
Na następny tydzień , ma mi ta Pani przywieść narcyzy , hiacynty , krokusy i inne tulipany
, oj wróce z pustym portfelem...
. I tak nie wiem gdzie to wszystko posadze.. , chyba troche do donic które zadołuję i po przekwitnieciu wykopie i może na działke wywiozę.. , nie wiem..
.

Na następny tydzień , ma mi ta Pani przywieść narcyzy , hiacynty , krokusy i inne tulipany

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Tulipanku:Ja kupiłam goryczkę alpejską i po 2 cebulki z tulipanów:Carneval de Nicea,Black Hero i Queen of Night.Dwa są z tych ciemno fioletowych, jeden żółto czerwony.I szafirki niebieskie takie puchate,białych niestety brak.Mogę Ci takie kupić.Z kolei u nas nie widziałam tych o których piszesz.Ale nie szukałam natrętnie.Byłam tylko w jednej budce ogrodniczej.