Mój ogród - rochrzarochrza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Izabelo ! Masz rację,że opowieści wędkarzy mogą trwać godzinami . Kiedy jestem na działce z taką wędkującą grupą to się sporo nasłucham i napatrzę . Mój mąż i dzieci lubią ten sport i większość znajomych również . Pasuje im to,że mają łowisko na miejscu . Powiem Ci,że moja córka i syn jadą na działkę głównie po to,żeby łowić ryby . Ale jest fajnie,bo każdy robi to co lubi jak już przyjedzie wypocząć .
Twój wędkujący mąż na pewno znalazłby sobie inne forum i wtedy dopiero nie miałabyś dostępu do laptopa . Wyobrażasz sobie te opowieści o taaaaaaakich rybach ? A Wojtek pewnie jeszcze zajrzy do Ciebie...przecież idzie zima i częściej będziemy wizytować forumowe ogrody,prawda ? Może będzie łatwiej doczekać wiosny :?: Powstawiamy nareszcie więcej zdjęć,na które nie było czasu w sezonie... Zapraszam .
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

No to dla wprawy wkleję zdjęcie jednego z ostatnich kwitnących mieczyków
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Piękny, bardzo mi się podoba.
Takie śliczne kwiaty zobaczyć przed zimą to rewelacja :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

... A wydawało mi się,że zimą będę miała dużo czasu,aby uzupełnić swój wątek zdjęciami :? Tymczasem odwiedzam ogrody forumowiczów,zaczytuję się w ciekawych opowieściach,trochę planuję działkowe prace... Na początku stycznia byłam na swojej działce i zobaczyłam, ile zwierząt ją odwiedza podczas naszej nieobecności... Staw cały zamarznięty,przysypany śniegiem a na nim mnóstwo śladów . Były bardzo wyraźne,ale ja niestety nie potrafię rozpoznać do jakich zwierząt należą . Może ktoś ma jakąś ściągę tropiciela ?
Czekam niecierpliwie na wiosnę,ale zanim nadejdzie muszę dopilnować oprysku brzoskwiń,bo w minionym roku dopadła je kędzierzawość ... Może latem wreszcie spróbuję moje ulubione owoce z własnego drzewka :wink:
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Post »

Rochrza i ja zawitałam do Ciebie. Duża ta Twoja działka tylko mało zdjęć i na pewno
dużo na niej pracy.Co do stawu,wędkowania i rybek to wiem co nieco na ten
temat bo moja rodzinka też wędkująca istne szaleństwo. :wink:
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Miło mi ,że wpadłaś Małgosiu ! Działka faktycznie duża i nie widać efektów pracy tak szybko jak na mniejszym terenie . Staramy się ogarniać ją etapami,tworzymy coraz więcej "zakątków" i patrząc na zdjęcia sprzed lat sami nie wierzymy,że udało nam się już tyle zagospodarować . Mamy ciągle sporo do zrobienia i jak zawsze sezon jest dla nas zbyt krótki,ale efekty pracy cieszą... Nie zawsze mam możliwość zrobienia zdjęć, stąd ich tak mało w moim wątku,ale w tym roku chciałabym to zmienić ...
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

wspaniała działka, ogromna i wtopiona w naturę, byłam w twojej galerii... fantastyczne zdjęcia, niesamowite rośliny i ciekawe pomysły..masz wielkie wyczucie...

pozdrawiam serdecznie
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Witajcie ! W sobotę zaliczyłam wyprawę na działkę , bo pogoda była bajeczna . Na stawie jeszcze warstwa lodu , ale wokół zielono jakby to już była wiosna . W słońcu było 11 stopni , więc można było się trochę wygrzać i ... poobserwować stada saren wędrujących po polach, posłuchać ptaków . Pełen relaks , nie chciało mi się wracać do domu . Tam na miejscu sprecyzowałam moje pomysły , które chcę zrealizować w tym roku ... może zdążę tym razem :?:
Urszulo , dziękuję za wizytę !!! Myślę sobie , że u Ciebie ptasie koncerty są już na porządku dziennym , prawda ? Czy szykujecie budki lęgowe dla ptaków ?
Awatar użytkownika
Grandiflora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 paź 2008, o 15:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

rochrza pisze:Obrazek
witaj Rochrza
ta roslina to nieszpułka http://dendrona.com.pl/index.php5?Searc ... ductID=373
zebrałaś może nasiona ?
pozdrawiam , Lucyna
w ogrodzie , w domu
moje róże
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Lucyno , bardzo dziękuję za rozpoznanie nieszpułki . Od osoby , która przywiozła nam to drzewko niewiele się dowiedziałam a dzięki Tobie już teraz wiem co to za egzemplarz . Nasion niestety nie zebraliśmy , ale jeżeli jesteś zainteresowana , to przypomnij się w sezonie - zbiorę je dla Ciebie i podeślę .
Masz piękne krzewy w ogrodzie - chciałabym u siebie posadzić w niewielkich grupach np.lilaka,kolkwicję czy śnieguliczkę . Mam sporo wolnej nieosłoniętej od wiatru przestrzeni - czy te krzewy dadzą sobie radę w takich warunkach ? Jak długo czekałaś na tak okazałe okazy ?
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Rochrza, spróbuj wg. instrukcji z tej strony: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=42. Wejdź na swój profil i wstaw sam adres, albo wybraną nazwę np. " u Rochrzy" itp. Powodzenia.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
x_P-42

Post »

Puk, puk....Jest tutaj ktoś, czy ogród stoi opuszczony ?
Prosimy o nowe fotki i relacje, co się u Ciebie dzieje !Taka jestem ciekawa, jak sobie radzisz z tymi wielkimi areałami.Jak zauwazyłaś, mam podobnie wielką działkę i z chęcią poznam Twoja receptę na jej zagospodarowanie.
Będę Cie odwiedzać i marudzić, jeśli moje pukanie nie przyniesie efektu :lol: :lol: :lol: ( czy to zabrzmiało, jak groźba?)
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Cześć Pola , miło , że zajrzałaś do mnie . Nasza działka jest daleko od domu i bywamy tam zwykle w soboty i niedziele . Pracy zawsze jest bardzo dużo , a po tygodniu zaczynamy od początku . Ostatnio wszystko tak szybko zarastało chwastami ,że mi ręce opadały , ale cóż - tak już jest w ogrodach . Staramy się powoli organizować kolejne ciekawe miejsca na działce , robimy to etapami - podobnie jak Ty swoje hostowisko . Utknęliśmy trochę przy strumyku , który ma spływać do stawu - jak będzie gotowy - pokażę . W razie niepogody chowamy się w domku gospodarczym , bo sporo tam jeszcze do wykończenia . Dużo czasu zabiera mi też praca w warzywniku . Już kiedyś wspominałam , że trudno ogarnąć wszystko tak ,by w każdym kącie było pięknie . Musiałabym chyba zamieszkać tam na stałe . . . Polu , gotowej recepty na zagospodarowanie takiego terenu niestety nie ma ! U nas wiele miejsc powstało spontanicznie , ale udało się . Zapraszam Cię serdecznie , wpadaj do mnie , pukaj ,marudź i nawet wygrażaj ;)
Postaram się wstawić jakieś aktualne zdjęcia .
x_P-42

Re: Mój ogród - rochrzarochrza

Post »

Hej.... ;:134
Wygrażam ! Gdzie jesteś? ;:3
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Re: Mój ogród - rochrzarochrza

Post »

Polu , jestem , jestem ... Śledzę wiele wątków na forum , przyglądam się ciekawym rozwiązaniom w ogrodach , sadzę u siebie wypatrzone tutaj rośliny . Nie zamieszczam zdjęć , bo prawie już zapomniałam jak się to robi :oops: a i dostęp do aparatu mam ograniczony . Teraz zresztą nowe roślinki nie wyglądają zbyt atrakcyjnie . Powiem tylko , że przybyło ich w tym sezonie sporo , min. dereń jadalny, trzmielina oskrzydlona , jodła kalifornijska , tulipanowiec , klon ussuryjski , kasztan jadalny , bez czarny ( ten kwitnący na czerwono ) , hortensje , tawulce i jeszcze trochę innych drobniejszych no i sporo cebulowych , żeby wiosną było na czym oko zawiesić . Pogoda sprzyja , więc ostatnie wizyty na działce poświęcamy głównie porządkom i za każdym razem zadziwiają mnie wciąż obficie kwitnące pierwiosnki . Patrząc na nie myślę o wiośnie , której nie mogę się doczekać jak większość na tym forum ;:65
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”