Mój różany ogród... cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AniaDS pisze:Madziu to jakieś coś zadarniające na skalniaki, mam tego pełno wszędzie i rośnie jak szalone :roll: :twisted:
Kwitnie na biało w czerwcu.
Miałam nadzieję, że to coś innego. W Twojej kompozycji z różami wygląda pięknie, ale jak opanuje ogród, to gorzej jak perz... walczyłam z tym świństwem parę lat (zapomniałam nazwy :oops: ). Trzymaj pod kontrolą.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mag pisze:
AniaDS pisze:Madziu to jakieś coś zadarniające na skalniaki, mam tego pełno wszędzie i rośnie jak szalone :roll: :twisted:
Kwitnie na biało w czerwcu.
Miałam nadzieję, że to coś innego. W Twojej kompozycji z różami wygląda pięknie, ale jak opanuje ogród, to gorzej jak perz... walczyłam z tym świństwem parę lat (zapomniałam nazwy :oops: ). Trzymaj pod kontrolą.
Rogownica kutnerowata? rozmnaża się przez rozłogi pod ziemią.
Ładniej wygląda na suchej jałowej ziemi i wtedy nie jest tak ekspansywna.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Przepiękne, i podziwiam Cię, że pamiętasz wszystkie ich nazwy:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

elsi pisze: Rogownica kutnerowata? rozmnaża się przez rozłogi pod ziemią.
Oj jest, i to bardzo, nic jej susza czy brak składników pokarmowych nie przeszkadzają :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięnie u ciebie różyczki się trzymają!Zainteresowała mnie twoja whiski bo i ja ją mam,jeśli chcesz to porównaj :wink: moje mają taki specjalny środek(piłeczka)w środkowej fazie rozwoju,u ciebie tego nie widać.wkleiłabym zdjęcie do porównania ale nie wiem czy mogę...
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Aniu ja też mam whiskey mac :roll: Oglądałaś ją u mnie :roll: Wydaje mi się,że troszkę inaczej wygląda :roll: Moja przekwitała po 1,2 dniach od rozwinięcia kwiatu...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

sterlizja36 pisze:Pięnie u ciebie różyczki się trzymają!Zainteresowała mnie twoja whiski bo i ja ją mam,jeśli chcesz to porównaj :wink: moje mają taki specjalny środek(piłeczka)w środkowej fazie rozwoju,u ciebie tego nie widać.wkleiłabym zdjęcie do porównania ale nie wiem czy mogę...
Ewuś, będę bardzo wdzięczna :P
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ania.1 pisze:Aniu ja też mam whiskey mac :roll: Oglądałaś ją u mnie :roll: Wydaje mi się,że troszkę inaczej wygląda :roll: Moja przekwitała po 1,2 dniach od rozwinięcia kwiatu...
no..
pamiętam :P
Obrazek
to Twoja :wink:

a to z HMF
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.52319
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.86812
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.84254

wydaje mi sie, że to jednak to samo, podobny układ płatków, podobnie się rozwija a kolor jest zmienny w zależności od gleby i całej reszty, jak zwykle zapewne :roll:
I każdy kwiat jest inny, pierwszy u mnie wyglądał jak typowy Westerland, te juz wyglądają inaczej :roll:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mag pisze:
elsi pisze: Rogownica kutnerowata? rozmnaża się przez rozłogi pod ziemią.
Oj jest, i to bardzo, nic jej susza czy brak składników pokarmowych nie przeszkadzają :lol: :lol: :lol:
zauważyłam, ale latwo się ją pleni, więc mi nie przeszkadza, a chciałabym nawet, żeby zarosła całą korę na rabatach, będą róże w srebrnym dywanie..... 8) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Urszula B pisze:Przepiękne, i podziwiam Cię, że pamiętasz wszystkie ich nazwy:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
witaj Urszulo, dawno Cię nie było na FO :wink:
nie masz co podziwiać, część róż ma przy sobie karteczki z opisem 8) :lol: :lol:
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

hmm.. ja nawet jak mam karteczki to nie wiem co mam:).. lubię kwiaty dla ich urody, a na sklerozę już chyba nic nie poradzę:)
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Aniu - ta róża jest pomarańczowa? Bardzo przypomina mi moją Scented Memory - Poulsena, ładna róża o dużych kwiatach, pachnących.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

AniaDS pisze: chwalę się...
setka przekroczona, mam równo 101 krzewów na dzisiejszą chwlię 8) :shock: [/b]
Aniu brawo ;:63 jesteś chyba rekordzistką na tym forum, myślę nawet, że na pewno jesteś rekordzistką jeśli weźmie się pod uwagę czas w jakim zebrałaś tę kolekcję :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

AniaDS pisze: chwalę się...
setka przekroczona, mam równo 101 krzewów na dzisiejszą chwlię 8) :shock:
O złota Damo różana !!!
To ja Twój poddany ;:180 ;:180 ;:180

:;230 :lol:

Czy Ty chesz , żebym ja zawału serca dostał.. ? :twisted: . Teraz to cała noc niebędę spał tylko będe marzył.. :roll: :lol: . Mam pusta działke , na której budouje sie powolutku dom , ale niemogę zacząć na niej tworzyc , za parę lat.. :cry: :cry: :cry: . U siebie wepham jeszcze 6 rabatowych i z 8 piennych.. :evil: . No i sobie je kupię :twisted: . Ale mi mało..

Pytam w szkółce i podaje nazwy niektórych Twoich cudeniek i Pani robi takie oczy ;:154
Popularna sprzedaż w Polskich szkółkach to :

rabatowa czerwona , rabatowa żółta , rabatowa różowa , rabatowa biała , tak samo z pnacymi i wielkokwiatowymi :evil: :evil: :evil: . Ja sie pytam jakie odmiany i rodzaje kolorystyczne? :evil: Figa z makiem.. :(

Powiedz mi i naucz jak ty je przez internet zdobywasz i jak sie na tych stronkach kupuje bo ja chociaż młody 16 latek jestem to niepojmuje.. ;:123 .

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Tulipan998 pisze:Popularna sprzedaż w Polskich szkółkach to :

rabatowa czerwona , rabatowa żółta , rabatowa różowa , rabatowa biała , tak samo z pnacymi i wielkokwiatowymi :evil: :evil: :evil: . Ja sie pytam jakie odmiany i rodzaje kolorystyczne? :evil: Figa z makiem.. :(
Niestety Arturze, taka jest smutna rzeczywistość :?
A na pytanie o nazwę, słyszę: "A co to pani da? Istnieje ileśtam tysięcy sklasyfikowanych róż, bla, bla, bla..."

A pomijam już fakt, że moja "żółta wielkokwiatowa" okazała się... szkoda słów :evil:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”