Dookoła domu - raistand - 2009
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Coś nie mogę się zebrać... Dzieci mi siedzą na głowie...
Tydzień temu szlak trafił mi modem... W sensie dosłownym. Ech... Tak bliskiej burzy dawno u mnie nie było.
Jeśli chodzi o Amazing... Przez rok polowałem na nią i mam dziwne przekonanie, że TA którą widziałem rok temu to nie jest TA którą kupiłem w tym sezonie.
Kwiat dość szybko zmienia kolor i zaczyna przypominać papierową wycinankę. Przy czym nie jest to elegancka papierowa róża (jak w przypadku nostalgicznych), przypomina raczej zmiętoloną kulkę papieru.
O tak mniej więcej.
Co tu u mnie oprócz wiadomo czego rośnie? Okazuje się, że niewiele
Mój tegoroczny nabytek. Przyjął się i zaczyna coraz ładniej wyglądać.
Olek kwitnie. Cos mu w tym sezonie liście żółkną...
Wiadomo co. Prawda? ;)

A tych nie mogę się pozbyć. Kupowane jako piękny róż.

Tydzień temu szlak trafił mi modem... W sensie dosłownym. Ech... Tak bliskiej burzy dawno u mnie nie było.
Jeśli chodzi o Amazing... Przez rok polowałem na nią i mam dziwne przekonanie, że TA którą widziałem rok temu to nie jest TA którą kupiłem w tym sezonie.

O tak mniej więcej.
Co tu u mnie oprócz wiadomo czego rośnie? Okazuje się, że niewiele

Mój tegoroczny nabytek. Przyjął się i zaczyna coraz ładniej wyglądać.

Olek kwitnie. Cos mu w tym sezonie liście żółkną...

Wiadomo co. Prawda? ;)

A tych nie mogę się pozbyć. Kupowane jako piękny róż.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- raistand
Walnął piorun. W pierwszej chwili myślałem, że pożegnałem się z komputerem bo tylko iskry poszły i się wyłączył. Nie zdążyłem wyciągnąć wtyczki z kontaktu, zresztą to i tak by nic nie dało bo wyładowanie poszło po sieci telefonicznej. Modem był już dawno po gwarancji... No i mam nowy. :-/dominikams pisze:Andrzejku, a co z tym modemem? Piorun walnął, czy jak?
Andrzejraistand pisze:Walnął piorun. W pierwszej chwili myślałem, że pożegnałem się z komputerem bo tylko iskry poszły i się wyłączył. Nie zdążyłem wyciągnąć wtyczki z kontaktu, zresztą to i tak by nic nie dało bo wyładowanie poszło po sieci telefonicznej. Modem był już dawno po gwarancji... No i mam nowy. :-/dominikams pisze:Andrzejku, a co z tym modemem? Piorun walnął, czy jak?
nie masz w domku listw przepieciowych i specjalnych bezpieczników????
- raistand
Hmm... Nie wydaje mi się. Nie wiem. Bezpieczniki mam normalne.
Zresztą one i tak działałyby tylko na sieć elektryczną, prawda?
Zresztą jak kupowałem nowy modem to masa ludzi wymieniała popalone liveboxy. Widać nie tylko ja miałem ten problem.
W sumie to dzięki za zwrócenie uwagi. Instalacja w domu ma już hohoho więc nie mam pojęcia czy ona spełnia jakieś obowiązujące aktualnie normy. Trzeba będzie sprawdzić. No a z tego co wiem jak piorun palnie naprawdę blisko to ani listwy ani bezpieczniki nie pomogą. Z tym, że takie sytuacje zdarzają się mimo wszystko dość rzadko.
Zresztą one i tak działałyby tylko na sieć elektryczną, prawda?
Zresztą jak kupowałem nowy modem to masa ludzi wymieniała popalone liveboxy. Widać nie tylko ja miałem ten problem.
W sumie to dzięki za zwrócenie uwagi. Instalacja w domu ma już hohoho więc nie mam pojęcia czy ona spełnia jakieś obowiązujące aktualnie normy. Trzeba będzie sprawdzić. No a z tego co wiem jak piorun palnie naprawdę blisko to ani listwy ani bezpieczniki nie pomogą. Z tym, że takie sytuacje zdarzają się mimo wszystko dość rzadko.