Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- izabella1004

- izabella1004

- rosiowa

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Aniu, troszkę mnie u Ciebie nie było, ale jak zwykle się nie zawiodłam. Ja właśnie zamawiam lilie. I boję się podsumować zmówienie
Czy masz może na zbyciu jeszcze nasiona sasanek i słoneczników?
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Gosiu- nasiona sasanek mam. Natomiast jeżeli chodzi o słoneczniczki, to sprawa dotyczyła nie nasion lecz sadzonek.
W ogrodzie coraz mniej kwiatów. Wegetacja tak przyśpieszyła, że rośliny zaczynają kwitnąć powtórnie a nawet trzeci raz. Tak jest z moim stosunkowo nowym nabytkiem-magnolią Yellow Bird ale i wieloletnia Susan też wytworzyła drugi raz pąki.

Kwitną byliny późnego lata

W ogrodzie coraz mniej kwiatów. Wegetacja tak przyśpieszyła, że rośliny zaczynają kwitnąć powtórnie a nawet trzeci raz. Tak jest z moim stosunkowo nowym nabytkiem-magnolią Yellow Bird ale i wieloletnia Susan też wytworzyła drugi raz pąki.

Kwitną byliny późnego lata

- andowan

Aniu- sama się zastanawiam czy to ta odmiana, która miała być. Kwiaty są takie woskowane
Jeśli chodzi o rozchodnik, to jest kilka gatunków i odmian o purpurowych liściach; Ty możesz mieć inny.
Verbena bonariensis wyrasta taka późnym latem, gdy wszystkie rośliny tam, gdzie się wysiała, już przekwitły. Mimo wysokości nie przytłaczają wielkością; są wręcz delikatne dzięki rzadkiemu ulistnieniu, ażurowe.
I troszeczkę zdjęć z mojego, tchnącego już późnym latem, ogrodu

Jeśli chodzi o rozchodnik, to jest kilka gatunków i odmian o purpurowych liściach; Ty możesz mieć inny.
Verbena bonariensis wyrasta taka późnym latem, gdy wszystkie rośliny tam, gdzie się wysiała, już przekwitły. Mimo wysokości nie przytłaczają wielkością; są wręcz delikatne dzięki rzadkiemu ulistnieniu, ażurowe.
I troszeczkę zdjęć z mojego, tchnącego już późnym latem, ogrodu

- andowan

Danusiu- ta jeżówka przez długi czas była zielona ale pod koniec kwitnienia zaczyna bieleć. Cały czas jej pędy są sztywne a kwiatami codziennie pasę oczy. Cieszę się, że nie jest to Green Envy bo pod taką nazwą ją kupiłam.
Elu- dobrze byłoby gdybyś zrobiła wyraźniejsze zdjęcie wierzchu i spodu liścia w dużym zbliżeniu. Porównam wtedy z moim okazem ze szkółki. Jedynie to mogę zrobić bo niestety nie znam się dobrze na roślinach zarodnikowych i nawet nie mam klucza do ich oznaczania(ewentualnie to ja zrobię zdjęcia swojej paproci a Ty porównasz).Tomek Mazur jest tu ekspertem od gatunków i odmian paproci. Pozdrawiam. Ania
Elu- dobrze byłoby gdybyś zrobiła wyraźniejsze zdjęcie wierzchu i spodu liścia w dużym zbliżeniu. Porównam wtedy z moim okazem ze szkółki. Jedynie to mogę zrobić bo niestety nie znam się dobrze na roślinach zarodnikowych i nawet nie mam klucza do ich oznaczania(ewentualnie to ja zrobię zdjęcia swojej paproci a Ty porównasz).Tomek Mazur jest tu ekspertem od gatunków i odmian paproci. Pozdrawiam. Ania
- izabella1004