Kilka moich zielonych :) agaM

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko nie wiem czemu wcześniej do ciebie nie zajrzałam.
Masz bardzo piękne i gęste roślinki :shock: . Eonium boskie, każda roślinka z osobna jest naprawdę urzekająca :P .
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Agnieszko piękne roślinki :lol: Ależ ta paprotka jest gęsta :shock: I te trzykrotki są olśniewające :shock:
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

LeNka :) no tak aeonium rzeczywiście mi się rozrosło, ale już powoli sie z nim żegnam bo w poniedziałek wędruje do nowego domu. I ciesze się i jest mi smuttno. ale oby w nowym iejscu dalej dobrze rosła :)

Andziax007 witaj :) ciesze się że zajrzałaś do mnie. Ta paprotka tak ma, bo te 'liście' takie roztrzepane ;) w sumie niewiele ich ma a tak wygląda jak wygląda. Chyba jej źle u mnie bo widać że się meczy.. może to przez kuchnie i opary gazowe, paprocie tego nie lubią. Ale to nic, mam nadzieje że szybko znajdzie nowego właściciela i skończy jej sie 'udręka' ;)
Jak tam? roślinki się zadomowiły? Nie wiedziałam że szukasz trzykrotek, dorzuciłam CI przypadkiem szczepki tych z 3 i 4 zdjęcia? już nie pamiętam. Te dwie jeszcze u mnie ale niedługo bo też na sprzedaż(czekam właśnie na odp.). Mam jeszcze zieloną ale ta zostaje :)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś begonia, kolheria i trzykrotka ta zielona z żółtym paskiem siedzą sobie w ziemi i widzę że się zadomowiły bo zaczynają rosnąć a reszta czeka na korzonki :wink: Nie dorzuciłaś....kurcze jak bym wiedziała że masz jeszcze takie trzykrotki tzn tą z 4 zdjęcia to byłabym chętna bo tej akurat nie mam :) Dziękuję raz jeszcze za roślinki :lol:
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andzia to już sobie przypomniałam... a tak coś mnie kordziło z tą trzykrotką ale mi sie nie bardzo podoba i stwierdziłam że brzydactwa Ci nie będę dawać :oops: serio, tak pomyślałam, jak chcesz to uszczkne z jedną gałazke i ci wyśle, tylko na razie musze do wypłaty poczekac
a tę trzykrotkę pociełaś na krótsze kawałki czy taki jeden wsadziłaś?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś byłabym bardzo wdzięczna z tą trzykrotkę :lol:
Wiesz jak zrobiłam....na razie tylko jedną pocięłam na pół także mam trzy :wink:
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andzia :) no i fajnie, tak też Ci się powolutku rozkrzewi :)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Cudne masz roślinki, widać, że masz dobrą rękę do zielonych. Szczególnie zazdroszczę talentu do paprotek - pozytywnie oczywiście!
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

Ale piękne rośliny pokazałaś! ja szczególnie podziwiam za paprotkę, bo naprawdę trudno sprawić, by rosła taka gęsta.
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andzia trzykrotka jest już w drodze do Ciebie :)

Anoli Leśny Duszku paprotki, przynajmniej u mnie, nie rosną aż tak rewelacyjnie, mam porównanie bo u siostry te same odmiany po prostu są przepiękne: grube gęste o pięknym zielonym kolorze, u mnie niestety męcza się troszeczkę, choć staram się im dogodzić ;) dobrze ze tego aż tak na zdjęciach nie widać

Leśny duszku ta pierzasta to taka odmiana ze gęsta jest nawet jak ma tylko kilka liści ;) a ta druga zwykła to też tak a odmiana że wiele jej do szczęścia nie potrzeba i urośnie każdemu - pprawie.. u mojej znajomej niestety marnieje każda,a le u niej się dużo pali papierosów w domu i niestety chora jest, a paprotki jakoś to wyczuwają i nie rosną..
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne roślinki :D

Powiedz mi proszę jak nazywa się roślina na drugim zdjęciu? Mam taką samą i jest to jedyny kwiat w domu który nie wiem jak się nazywa ;)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

hmm.. może i u mnie by rosła? Ale ja albo przelewam, albo zasuszam paprotki :roll:
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

Kasia.N pisze:Piękne roślinki :D

Powiedz mi proszę jak nazywa się roślina na drugim zdjęciu? Mam taką samą i jest to jedyny kwiat w domu który nie wiem jak się nazywa ;)
Kasiu a to nie jest _aeschynantus_??? Aechynanthus :oops:
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LeNka a więc i to jest też Aechynanthus??
Obrazek Obrazek

pewnie to jakiś podgatunek z większej rodziny A. ;) ja się nie znam :oops: i nie mam pamięci do nazw

ja myślałam ze ten to A.
Obrazek Obrazek

Lesny Duszku z pewniościa i Topbie by rosła. Mam akurat jedną na zbyciu jak chcesz to mogę Ci wysłać za koszt przesyłki
ja mam to samo z tym przelewaniem albo przesuszaniem. Teraz są takie upały i niestety muszę sprawdzać bo jednym szybciej wysycha podłoże (pijaki jedne ;) hihi) a drugim kwiatkom robi się bagienko.
Ta paprotka akurat aż tak źle nie znosi przelania,. gorzej z przesuszeniem, ale wcześniej jest sygnał bo widnieją/bledną jej listki także wtedy szybko idę po butelkę z wodą i podlewam, na drugi dzień jest już oki
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

Właśnie porównywałam z listkami tego drugiego i wydawało mi się że są takie same :oops: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”