Ja mam różową i białą, ale już wiem, że w przyszłym roku będę polować na więcej, bo dobrze sobie u mnie radzą
Ogród Asi
-
x-d-a
-
BOzENA1542
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich odwiedzających mój pierwszy raz i kolejny, dziękuję za pochwały i udzielane rady
Piterek witaj wiesz jak to jest "duże drzewa - dużo liści", a jesień za pasem, czas powoli wyciągać grabie i odkurzacz do liści
Grażynko, mnie w tym roku zauroczyły zawilce, żurawki już niektóre miałam, teraz dokupiłam dwie.
Witaj Elko u mnie 2 żurawki, takie z jasnymi listkami rosną po słonecznej stronie, 3 z ciemnymi po zacienionej. za rok zobaczę gdzie im lepiej??
Igo, jeżówka na szczęście wsadziłam po słonecznej stronie działki
Jolu, dziękuję a ta druga żurawka to rzeczywiście MIDNIGHT ROSE (sprawdziłam etykietę )
Gosiu ja też zapoluję za rok na inne jeżówki
Dalu świecznica i trójsklepka bardzo mi się podoba, porozglądam się za nimi w ogrodniczych.
Bożenko do Uzdowskich na Nakielską jeżdżę rowerkiem, tam mam najbliżej z domku.
Kokoryczkę Gosiu dostałam w zeszłym roku od koleżanki, ale w zimie gdzieś zniknęła
Piterek witaj wiesz jak to jest "duże drzewa - dużo liści", a jesień za pasem, czas powoli wyciągać grabie i odkurzacz do liści
Grażynko, mnie w tym roku zauroczyły zawilce, żurawki już niektóre miałam, teraz dokupiłam dwie.
Witaj Elko u mnie 2 żurawki, takie z jasnymi listkami rosną po słonecznej stronie, 3 z ciemnymi po zacienionej. za rok zobaczę gdzie im lepiej??
Igo, jeżówka na szczęście wsadziłam po słonecznej stronie działki
Jolu, dziękuję a ta druga żurawka to rzeczywiście MIDNIGHT ROSE (sprawdziłam etykietę )
Gosiu ja też zapoluję za rok na inne jeżówki
Dalu świecznica i trójsklepka bardzo mi się podoba, porozglądam się za nimi w ogrodniczych.
Bożenko do Uzdowskich na Nakielską jeżdżę rowerkiem, tam mam najbliżej z domku.
Kokoryczkę Gosiu dostałam w zeszłym roku od koleżanki, ale w zimie gdzieś zniknęła
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu, akurat żurawki posadziłaś odwrotnie, te z jasnymi listkami przypalają się na słońcu, powinny rosnąć w cieniu, a na słońce te ciemne.
Jest kilka które wyłamują się z tej reguły, bo Velvet o ciemnych liściach musi rosnąć w cieniu.
Jak jest to możliwe to je przesadź , bo w nieodpowiednich warunkach rosną kiepsko i szkoda roku.
Albo napisz jakie to odmiany to sprawdzę w katalogu żurawek, mam taką fajną tabelkę.
Jest kilka które wyłamują się z tej reguły, bo Velvet o ciemnych liściach musi rosnąć w cieniu.
Jak jest to możliwe to je przesadź , bo w nieodpowiednich warunkach rosną kiepsko i szkoda roku.
Albo napisz jakie to odmiany to sprawdzę w katalogu żurawek, mam taką fajną tabelkę.
Moniko, w cieniu zzielenieją jej listki???Monia68 pisze:Witaj, AsiuPiękne zawilce kupiłaś, bardzo je lubię
Żurawka Midnight Rose powinna rosnąć na stanowisku słonecznym.
Mam jedną ciemną w cieniu i dobrze rośnie, myślałam, że ta też

Aśka
Zapraszam
Zapraszam
Asiu, te jasne zdecydowanie do cienia, a już na pewno ta druga... wiem, bo przed wyjazdem taką kupiłam i wsadziłam obok innych, którym na słonku dobrze... po powrocie zastałam skwareczek
, teraz odżywa w hostokąciku...
Przyznam się, że mam problemy z identyfikacją żurawek, żuraweczek i host
, tyle odmian i czasami tak podobne, a jeszcze bywa, że zdjęcia przekłamują kolor... Widzę, że nie ma nawet ścisłej zasady, że te czerwone i brązowe na słonko, a jasne do cienia... a ja nie zawsze kupuję z nazwą
Kokoryczka też mi w tym roku zniknęła... za sprawą takich pełzających obrzydliwców
... w jedną noc...
A do cienia to jeszcze miodunka
Przyznam się, że mam problemy z identyfikacją żurawek, żuraweczek i host
Kokoryczka też mi w tym roku zniknęła... za sprawą takich pełzających obrzydliwców
A do cienia to jeszcze miodunka
Witaj Gośka, ja też mam trochę zaległości(czasu mi ostatnio brak
).
Żuraweczek mam dopiero 5, ale nie martwię się, a co ja miałabym kupować za rok
Parę fotek udało mi się dzisiaj ustrzelić

Zaczynają dojrzewać jeżyny
Tak ładnie odbiła laurowiśnia po zimowych przymrozkach, szkoda, że zapewne tej zimy znowu zmarznie prawie do granicy śniegu

I na końcu zdjęcia nowej podłogi na tarasie(w końcu M. się zmobilizował i zrobił).
Miały być gres jak poprzednio, ale skuwanie starych, zamawianie kontenera na gruz, układanie nowych płytek. A tak 30 min i nowa podłoga

Żuraweczek mam dopiero 5, ale nie martwię się, a co ja miałabym kupować za rok
Parę fotek udało mi się dzisiaj ustrzelić

Zaczynają dojrzewać jeżyny
Tak ładnie odbiła laurowiśnia po zimowych przymrozkach, szkoda, że zapewne tej zimy znowu zmarznie prawie do granicy śniegu

I na końcu zdjęcia nowej podłogi na tarasie(w końcu M. się zmobilizował i zrobił).
Miały być gres jak poprzednio, ale skuwanie starych, zamawianie kontenera na gruz, układanie nowych płytek. A tak 30 min i nowa podłoga

Aśka
Zapraszam
Zapraszam